dissabte, 30 d’octubre de 2010

Panellets de pinyons

Cap comentari:


Aquí va una altra recepta de panellets. En aquest cas crec que són els més típics, i que a quasi bé a totes les cases algú en fa. Jo és la primera vegada que els faig, ja que normalment els que mengem a casa, són els que fa la tieta del Xavier ( la Fàtima), i que són molt bons per cert. Però tot i ser la primera vegada com us he dit, estic contenta ja que crec que m'han quedat força bé.

Ingredients:
Per a unes 50 unitats

500 gr de farina d'ametlla
400 gr de sucre
100 gr de patata bullida (amb pell - jo en vaig posar una sencera mitjana)
la ratlladura de la pell de 1/2 llimona
10 gr d'anís ( opcional - ho podeu substituir per aigua)
250 gr de pinyons

Elaboració

Peleu la patata que haureu bullit amb pell, i xafeu-la amb una forquilla. Barregeu bé amb les mans a dintre d'un bol la patata, la farina d'ametlla i el sucre. Un cop tingueu una massa prou homogènia, afegiu l'anís o aigua i la ratlladura de la llimona, i barregeu fins que quedi ben incorporat. Deixeu reposar a la nevera unes 12 hores.

Passat el temps de repòs és hora de començar a donar-li forma als panellets. Per als de pinyons, poseu en un plat una mica d'ou batut ( que podeu allargar amb una mica d'aigua) juntament amb els pinyons. Feu boles de la pasta amb les mans, i passeu-les pels pinyons fins que quedin ben arrebossats. Jo el que he fet és agafar els pinyons amb les mans i apretar-los a la bola per a que quedessin ben incrustats.

A aquesta massa s'hi poden fer variacions. Com veureu jo també n'he fet amb una ametlla al damunt, però podrieu posar-hi codonyat, ametlla laminada o filetejada, ... o també els podrieu fer de gustos variats. Només haurieu d'apartar una mica de massa i afegir-hi el gust que us agradi, per exemple una mica de xocolata en pols ( cola-cao) ...

Ara només us queda posar-los al forn a 220º. Quan estiguin una mica daurats els pinyons, ja els podeu treure ( 5 min. aprox.). No han de quedar molt rossos ja que si no se us faran durs.

Podeu acompanyar aquests dolços amb una copeta de moscatell o de vi ranci. Un berenar perfecte!!!!

Panellets de xocolata i coco

6 comentaris:
De ben petita ja menjava aquests panellets boníssims quan els feiem al cole...Feia molts anys que no n'havia fet i de fet, no tenia ni la recepta! Ahir me'n vaig recordar dels famosos panellets de xocolata i coco i vaig trucar a Marta (que se que en fa tots els anys a casa) per a que hem donès la recepta! Són ben bons i ben fàcils de fer, ideals per fer en família, amb els més petits de casa!

Ingredients:
250g xocolata en pols (jo he fet servir colacao)
250g de sucre
100g coco ratllat
100g mantega
250g galeta picada
2 ous

Elaboració:
Barregeu la xocolata amb el sucre en un bol i tot seguit afegiu les galetes que haureu picat previament. Quan ho tingueu ben barrejat afegiu 50g de coco ratllat i els ous batuts i continueu remenant. Desfeu la mantega al microones i afegiu-la a la mescla anterior.
Amb la mescla obtinguda feu boletes i arrebosseu-les amb el coco restant.

Guardeu-los a la nevera ja que porten ou cru i no trigueu en consumir-los...

Espero que us hagi agradat! Gràcies Marta!

Fins aviat!


11/11/2010
Aquí teniu els que ens envia Marta! Avui és el seu aniversari i ha fet aquests panellets per portar-los a la feina! Felicitats Marta pels panellets i pel teu aniversari!!!


23/11/2010
Tiffani també s'ha animat a provar aquesta recepta! Fan molt bona pinta Tiff!!! Enhorabona!!!



divendres, 29 d’octubre de 2010

Tvaroixnie (pastissets de mató)

2 comentaris:
Dimarts mirant el Karakia vam veure aquesta recepta que feia molt bona pinta...La van fer dues noies del Vendrell (Alena i Natalia) que són de Gómel (Bielorússia). Feia tan bona pinta i semblava tant fàcil que ens vam animar a provar-los! Aquest matí els hem portat a la feina i s'han acabat tots... han agradat en general... o això han dit! Esperem que com nosaltres us animeu a provar-los!

Ingredients:
250g mató
250g mantega
1 got i mig de farina (a mi me'n va agafar una mica més)
una punteta de bicarbonat
sucre

Elaboració:
Deixeu la mantega una estoneta abans de començar fora de la nevera (jo la vaig desfer una mica al microones...). Preescalfeu el forn a 200ºC.
En un bol esmicoleu el mató i la mantega i barrege-ho tot. Després afegiu la farina i el bicarbonat i treballeu la massa fins que quedi compacta i gens enganxosa. Amb un corró esteneu la massa fins deixar-la de menys de mig centímetre de gruix i amb l'ajuda d'un got talleu rodones de la pasta.
Poseu sucre en un plat i safata i suqueu una rodona en el sucre. Doblegeu-la a la meitat deixant la part ensucrada a l'interior i repetiu la operació. Us quedarà un quart de rodona que haureu de sellar amb l'ajuda del dit o una forquilla. Espolvoregeu unicament la part superior amb sucre. Per si no queda molt clar el procediment a seguir us hem preparat un vídeo:


Amb uns 15 minuts de forn tindreu els Tvaroixnie a punt. De totes maneres, com sempre us diem, cada forn és un món així que aneu vigilant-los... Només cal que deixeu daurar el sucre ja que si us passeu de cocció quedaran una mica ressecs!

Fins aviat!

dijous, 28 d’octubre de 2010

SAL I OLI a RAC1

3 comentaris:

http://rac1.org/elmon/seccions/a-cop-de-clic/

Aquest matí han recomanat el nostre blog a RAC1!!! Tot gràcies a m'un cunyat...aix... és que tinc un cunyat...jeje!!! Gràcies Xavi! Gràcies a això avui hem tingut un boom de visites al blog i hem passat les 1000!!! Estem molt contentes!!!

La veritat es que això ens ha donat una espenteta...i estem pensant en cosetes per fer això una mica més interessant!!! Volem que participeu vosaltres també una miqueta i que si proveu les receptes ens feu algun comentari o ens envieu alguna foto...

D'altra banda, aprofitant que s'apropen dates nadalenques, us proposem un CONCURS!!! Heu d'enviar-nos alguna recepta que prepareu a casa per aquestes dates i que us agradi especialment al nostre correu: arualardnas@gmail.com. D'entre totes les receptes farem  un sorteig i la recepta escollida la publicarem al blog. Com a premi us enviarem un regalet (sorpresa). Animeu-vos a participar i a compartir les vostres idees i opinions!!!Us anirem donant detalls de com avança el concurs i quines són les regles del joc!

Moltes gràcies a tots i fins aviat!!!

Laura&Sandra

diumenge, 24 d’octubre de 2010

Coquetes de Sagí

2 comentaris:
La setmana passada, estava mirant el programa de cuina que fan a tv3 abans de la novel·la ( La Riera), i van fer aquesta recepta. Es tracta d'un dolç molt tradicional, i molt bò. Jo vaig veure la bona pinta que feien aquestes coquetes, i no m'he pogut ressistir a provar-les. Espero que us agradin.

Ingredients:

25 unitats aproximadament

200 gr de farina
1 rovell d'ou
100 gr de llard de porc ( jo el vaig comprar al mercadona)
100 gr de sucre
pell de llimona ratllada
1 clara d'ou
25 gr de sucre per anar al forn


Elaboració:


Poseu en un bol el llard, el sucre, la pell de la llimona i el rovell d'ou. Barregeu-ho bé amb les mans. Afegiu la farina i amasseu fins que no quedi cap grumoll ( 15 min. aprox.)
Estireu la massa amb un corró ( si no en teniu podeu fer servir una ampolla de vi, ...) i talleu-la amb els motllos de la forma que volgueu ( podeu utilitzar els motllos de galletes).
Pinteu amb la clara d'ou i espolseu cada coqueta amb una mica de sucre pel damunt.
Poseu-les al forn a 180 º durant uns 20 minuts.
Aquest temps és orientatiu, ja que com sabeu cada forn és diferent. En tot cas, si veieu que comencen a estar doradetes, podeu treure-les del forn, ja que si les coeu massa us quedaran resseques. Ah, fins que no estiguin fredes, no les retireu de la placa de forn, ja que se us podrien trencar.


Si necessiteu algun aclariment més, a la web de tv3 teniu un video.


Bona nit!!!

Coc ràpid

10 comentaris:

Tothom té una manera diferent de fer el coc ràpid, avui us ensenyem la que fem a casa!

Ingredients:
1 iogurt
1 mesura del iogurt d'oli
3 mesures de sucre
4 mesures de farina
1 sobre llevat (royal)
4 ous
la ratlladura de la pell d'una llimona

Elaboració:
En un bol bateu els ous i afegiu els ingredients amb el següent ordre: iogurt, oli, sucre, llevat, ratlladura de la pell de la llimona i la farina. Remene-ho bé i pose-ho en un motlle que previament haureu untat amb mantega i farina. Enforneu a 175º-180º una mitja horeta fins que estigui cuit. Per últim espolvoregeu amb sucre pel damunt.

Això és tot! Coc ràpid, ràpid de fer i d'explicar!

Fins aviat!

P.D.: podrieu afegir a la mescla uns trossets de poma o nous o perletes de xocolata per alegrar-lo una mica però sol ja és boníssim!


Risotto de bolets

Cap comentari:
Aquí va una recepta molt de tardor...El risotto es pot fer de moltes coses, però aprofitant que fa uns dies ha començat la temporada dels bolets avui hem fet aquest plat per dinar...que per cert, ha quedat prou bo! ;)

Ingredients:
Les quantitats variaran depenent de la gent que sigueu. Les mesures que aquí us posem són per 5-6 persones:
1 i 1/2 porro
3 cebes
1 pastanaga
bolets (avui l'hem fet amb rovellons i xampinyons, podeu posar els que més us agradin)
500gr d'arròs
brou de verdures o carn
formatge parmesà
oli
sal
vi blanc
julivert

Elaboració:
Talleu a quadradets petits la ceba, el porro i la pastanaga i pose-ho a daurar en una cassola amb un bon rajolí d'oli. Afegiu una mica de sal i deixeu coure a foc lent fins que tot s'hagi enrossit. Aneu remenant per a que no s'apegui. Un cop ben rosset el sofregit afegiu els bolets que previament haureu tallat a trossets petits i remeneu fins que es coguin. 
Afegiu l'arròs, doneu-li dos voltes i tireu un rajolí de vi blanc i remeneu fins que s'hagi evaporat.
Un cop s'hagi evaporat el vi afegiu brou fins cobrir l'arròs i aneu remenant fins que l'arròs hagi engollit tot el caldo. Afegiu més brou cobrint un altre cop l'arròs i aneu remenant fins que l'arròs agafi el caldo. Heu de repetir aquesta operació fins que l'arròs estigui cuit (uns 20min.)
Quan ja estigui cuit afegiu el formatge parmesà ratllat i remeneu fins fondre'l.
Retireu del foc, deixeu reposar 1-2 minuts i serviu. Per donar un toc de color podeu posar una mica de julivert picadet tal i com veieu a la fotografia.

Recordeu que aquest plat el podeu fer de moltes coses...només cal que varieu els bolets per un altre ingredient i si es peix, per exemple gambes, poseu el brou de peix!

Espere'm que us agradi, que us animeu a fer-lo i que ens doneu la vostra opinió!

Salut!

dissabte, 23 d’octubre de 2010

Tartaleta de fruites

4 comentaris:
Aquí teniu una recepta molt fàcil (encara que una mica entretinguda) d'un postre molt bo!

Ingredients:
1 placa d'hojaldre (si pot ser fresc millor)
2 plàtans
2 kiwis
1 pot pinya en almívar
1 pot préssec en almívar
3 fulls de gelatina
Per a la crema:
    1 ou
    1/4l llet
    50gr sucre
    25gr farina
    pell llimona (un trosset)
    1/2 pal canyella

Elaboració:
Agafeu la pasta de full i amb una forquilla punxeu-la bé. Poseu-la entre dos papers vegetals i entre dos plaques de forn per coure-la (podeu posar al damunt qualsevol element que sigui pla, pesi i pugui anar al forn). L'objectiu es que no pugui pujar. S'ha de coure al forn durant 15-20 minuts a 180ºC. Ha de quedar torradeta sense cremar-se!!!

Mentre es cou la pasta de full prepareu la crema: en un cassó escalfeu la llet amb la pell de la llimona i la canyella. A banda, en un bol, barregeu l'ou, el sucre i la farina. Quan la llet estigui calenta, afegiu la mescla i deixeu a foc lent sense parar de remenar fins a que espessi. Aparteu del foc i deixeu refredar.

Poseu els fulls de gelatina a remull.

Peleu i talleu les fruites i un cop s'hagi refredat la pasta de full i la crema ja la podeu començar a montar! Esteneu sobre la pasta de full la crema amb l'ajuda d'una espàtula i decoreu amb les fruites al vostre gust. 

Com a toc final, per donar-li aquest aspecte tant apetitòs agafeu una mica del suc de l'almívar del préssec (un dit i mig a un got) i escalfe-ho al microones. Escorreu els fulls de gelatina i afegiu-los al almívar calent. Amb l'ajuda d'un pinzell pinteu el pastís amb aquesta mescla.

Esperem que la proveu i que us agradi! Amb maduixes queda molt vistosa però ara no és la època...

Fins aviat!

dimarts, 12 d’octubre de 2010

Pastís d'albergínia

1 comentari:
Avui us ensenyem una recepta boníiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisssssssiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmaaaaaa! La idea, com no, és de la mama...Fa uns anys, un dia que estava creativa ho va provar i d'allà va sortir un plat boníssim que molts diumenges mengem a casa. Feia dies que voliem ensenyar-vos aquesta recepta...esperem que us agradi!!!

Ingredients (per a 6-8 persones):
2 albergínies
4 talls de pernil salat
200gr gambes pelades
formatge ratllat
    Per a la beixamel:
    mantega
    llet
    farina

Elaboració:
Peleu les albergínies i talleu-les en rodanxes de mig dit d'ample. Enfarineu-les lleugerament i fregiu-les només una mica, fins que agafin color. (Us recomanem que les fregiu amb la fregidora).
Disposeu les albergínies fregides (tal i com es mostra a la fotografia) en una safata que pugui anar al forn.



En una paella poseu un rajolí d'oli i daureu les gambes. Quan estiguin cuites tireu el pernil tallat a trossos petits. Doneu-li dues voltes i poseu la mescla sobre les albergínies.



A banda, feu la beixamel: en una cassola poseu dues cullerades de mantega i desfeu-la. Afegiu tres cullerades de farina i remeneu. Afegiu 3/4l de llet a poc a poc i remeneu fins que espessi. Podeu ajudar-vos amb la batedora per a que no quedin grumolls. Afegiu un polzim de sal.
Per últim afegiu la beixamel sobre les albergínies, les gambes i el pernil salat, poseu formatge ratllat al damunt i gratine-ho al forn.

Prove-ho que val la pena!!!

dissabte, 9 d’octubre de 2010

Pastís de formatge

Cap comentari:
Aquest matí he fet de cangur una estoneta...Quan la Nere ha entrat per la porta, no reocordo si abans o després de dir-me bon dia, m'ha dit: Tia, fem un pastís? Evidentment no m'he pogut negar...Encara que sembli estrany a la nostra neboda no li agrada la xocolata així que ens hem posat a pensar de que podiem fer el pastís...Hem estat indagant per internet i a la web de directo al paladar hem trobat una recepta de pastís de formatge amb molt bona pinta i molt senzillet així que ens hem posat "manos a la obra".

Ingredients:
1 tarrina formatge per untar (philadelphia)
3 ous
3 iogurts
3 cullerades de farina
10-12 cullerades de sucre (nosaltres n'hem posat 11)

Elaboració:
Poseu tots els ingredients en un bol i bate-ho tot bé fins que quedi ben fi. Poseu la mescla en un motlle que previament heu d'untar amb mantega i pose-ho al forn. El forn l'heu de precalentar a 200º i quan poseu el pastís a dintre el baixeu a 170º per coure'l! Deixeu-lo coure una mitja horeta...veureu que agafa una mica de color... Proveu amb la punta d'un ganivet que sigui cuit de dintre (es important que quedi ben cuit).
Un cop cuit deixe-lo a temperatura ambient fins que es refredi i després poseu-lo a la nevera.

Només us queda emplatar i degustar aquest postre boníssim i facilíssim! Nosaltres hem posat una mica de melmelada per acompanyar...una combinació perfecta!!!

dijous, 7 d’octubre de 2010

Saladitos

1 comentari:

En aquesta ocasió us presentem una recepta que no falla mai. És molt fàcil de preparar, i a més és boníííííííssima!!!!! Es tracta dels saladitos, que els podeu fer del que més us agradi. En aquesta ocasió els hem preparat d'olives, Frankfurt, anxoves i formatge i pernil cuit. Ja fa temps que els vam descobrir, i són ideals per a qualsevol celebració, aperitiu, berenar, ... Us encantarà!!!!!
INGREDIENTS:
1 placa de pasta de full
Per al farcit:
1 saltxitxa Frankfurt
1 pot d’olives farcides
1 tall de pernil cuit i 1 de formatge
3 anxoves
ELABORACIÓ:

Estireu la placa de pasta de full que heu comprat en qualsevol supermercat. Talleu-la  en quatre parts iguals (per la meitat, i després un altre cop per la meitat).
Farciu-la al vostre gust.  En aquest cas com ja hem dit d’anxoves, olives, pernil i formatge i saltxitxa de Frankfurt, però podeu fer-ho amb el que tingueu a la nevera: salmó fumat, sobrassada, paté, ... i si voleu també ho podríeu fer amb cosetes dolces.




Tanqueu les 4 tires i doneu-hi la volta, de tal manera, que la part on s’uneix quedi a baix ( ja que si ho deixeu a dalt, a l'inflar-se la pasta de full s’obriria i no quedaria tan bonic). Pinteu amb ou, i si voleu li podeu tirar pel damunt sèsam, llavors de rosella... En aquest cas li hem posat sèsam. Després, marqueu amb la punta d'un ganivet  ( no cal que acabeu de tallar) a la mida que vulgueu la llargada. Això és per a evitar que se us trenqui quan els separeu, però com us diem, no és necessari que acabeu de tallar del tot.
Ja només queda que ho poseu al forn que prèviament haureu escalfat a 180º-190º, uns 15 minuts aproximadament. Aneu vigilant, ja que cada forn és un món, però quan veieu que comença a estar doradet és hora de treure-ho, ja que si no es ressecarà massa.



Només us quedarà posar-ho en una plàtera ben bonic, i teniu èxit assegurat. Esperem que ho proveu i que ens expliqueu els resultats.

diumenge, 3 d’octubre de 2010

Sacher (versió ràpida)

3 comentaris:
Fa un temps vam descobrir una recepta de tarta sacher que ens va fascinar!!! Avui us presentem una versió ràpida d'aquesta recepta que dona un resultat molt semblant. Ahir va ser l'aniversari d'un amic i que millor que celebrar-ho amb aquest pastís boníssim! Animeu's a provar-lo, val MOLT la pena! Algun dia us posarem la recepta original per si teniu més temps i voleu provar-la i així podeu comparar!

INGREDIENTS:
Per al bescuit:
1 iogurt
1 i 1/2 mesures del iogurt de farina
1 i 1/2 mesures de cacao en pols
1 mesura de sucre
1 mesura d'oli
1 sobre de llevadura
3 ous
Per al farcit:
Melmelada (en aquesta ocasió vam fer servir melmelada de fruites del bosc però la recepta original és amb melmelada d'albercoc, feu servir la que més us agradi!)
Per la cobertura:
160gr cobertura negra de xocolata VALOR (la podeu trobar a alguns supers (al caprabo en tenen))
150gr de mantega

ELABORACIÓ:
Bescuit:
Poseu tots els ingredients en un bol i passeu per la batedora. Aboqueu la mescla en un motlle d'uns 23-25cm de diàmetre previament untat amb mantega i enfarinat i poseu-lo al forn a 150º uns 30 minuts. És acosellable que ho aneu controlant, cada forn és un món...
Desenmotlleu i deixeu reposar sobre una reixeta (nosaltres fem servir la del microones).


Farcit:
Deixeu reposar el bescuit unes hores (mínim 4-5h), obriu-lo per la meitat i farciu-lo amb la melmelada que hagueu escollit. Sigueu generosos!



Cobertura:
Poseu la mantega i la xocolata en un bol de vidre i pose-ho al microones per fondre-ho. Poseu el bescuit farcit sobre una reixeta i aboqueu la xocolata desfeta sobre el pastís amb l'ajuda d'una cullera cobrint-lo completament. Deixeu refredar fins que la cobertura es faci dura i decoreu al gust!



Esperem que la proveu i que ens feu algun comentari!!! ;)

Fins aviat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...