dilluns, 21 d’octubre de 2013

Cactus de trapillo


A casa tinc un raconet en el que m'encanta tenir-hi una planteta però al que no li entra molta llum i tot lo que hi poso se m'acaba morint en una setmana...la veritat es que, tot i que m'encanten, les plantes i jo no som molt amigues...deu ser que no els ho parlo?? 

Quan em vaig mudar, al balcó vaig fer un minihortet, sobretot herbes aromàtiques i unes tomaqueres cherry...la primera collita va ser fantàstica però ara tinc una plaga de mosqueta blanca que no hi ha manera d'aniquilar-la i que m'està deixant la planta feta un desastre!!! :(  De la resta em queda ben poca cosa... de cara a la bona hora haurem d'anar a per més plantetes...de moment aparcaré la meva venada jardinera! 

Per posar solució a aquest problema meu i prescindir de les plantes artificials (que no m'agraden gens ni mica) m'he fet aquest cactus de trapillo. Molt facilet i extremadament ràpid de fer! Només heu de saber fer "punto bajo"! I si no en sabeu...no patiu! Hi ha mil tutorials on-line!

Materials:
1 Bobina de trapillo del color que vulgueu
1 trosset de trapillo d'un altre color per fer la floreta
1 Ganxet del 10 o de 12
Pega per tèxtils 
1 test

Elaboració:
Es tracta de fer 3 cilindres d'igual gruix i diferents alçades. Heu de seguir el següent patró:
1ª volta: anillo mágico + "6 puntos bajos" / 6 cadenetes i unim l'última amb la primera amb un "punto enano"
2ª volta: (1 "punto bajo"- 1 augment) x 3 = 9 punts
3ª volta: (2 "puntos bajos" - 1 augment) x 3 = 12 punts
4ª volta fins que tingueu l'alçada que vulgueu: 12 "puntos bajos"
volta n-2: (2 "puntos bajos" - 1 disminució) x 3 = 9 punts
volta n-1: (1 "punto bajo" - 1 disminució) x 3 = 6 punts
volta n: 3 disminucions = 3 punts

Un cop tingueu els 3 cilindres (o més si decidiu fer-ne més) feu la composició que més us agradi i uniu els cilindres entre si amb cola per tèxtils. 

Per fer la floreta l'únic que heu de fer es anar embolicant un tros de trapillo com si fos un caragol i anar enganxant amb la cola per a tèxtil. Després l'enganxeu allà on més us agradi i munteu el cactus sobre el test que hagueu escollit!

Fàcil no??

Bona setmaneta tingueu saliolieros!!!

Sandra

--------------------------------------------------------------------------------------------------------En casa tengo un rinconcito en el que me encanta tener una plantita pero al al que no le entra mucha luz y todo lo que pongo se me acaba muriendo en una semana...la verdad es que, aún y encantarme, las plantas y yo no somos muy amigas...debe ser que les hablo??

Cuando me mudé, en el balcón hice un minihuerto, sobretodo con hierbas aromáticas y unas tomateras cherry...sacó unos tomates buenísimos pero ahora tengo una plaga de mosquita blanca que no hay manera de aniquilarla y que me está dejando la planta hecha un desastre!!! :) Del resto me queda bien poca cosa... de cara al buen tiempo tendremos que ir a por más plantitas...de momento aparcaré mi vena jardinera!

Para poner solución a este problema mío y prescindir de las plantas artificiales (que no me gustan nada) me he hecho este cactus de trapillo. Muy facilito y extremadamente rápido de hacer! Sólo tenéis que saber hacer punto bajo! Y si no sabéis...no hay problema! Hay mil tutoriales on-line!!

Materials:
1 Bobina de trapillo del color que queráis
1 trozo de trapillo de otro color para hacer la flor
1 Ganchillo del 10 o de 12
Pegamento para téxtiles 
1 tiesto

Elaboración:
Se trata de hacer 3 cilindros de igual grosor y diferentes alturas: tenéis que seguir el siguiente patrón:
1ª vuelta: anillo mágico + 6 puntos bajos / 6 cadenetas y unimos la última con la primera con un punto enano
2ª vuelta: (1 punto bajo- 1 augmento) x 3 = 9 puntos
3ª vuelta: (2 puntos bajos - 1 augmento) x 3 = 12 puntos
4ª vuelta hasta que tengáis la altura desada: 12 puntos bajos
vuelta n-2: (2 puntos bajos - 1 disminución) x 3 = 9 puntos
vuelta n-1: ( 1 punto bajo - 1 disminución) x 3 = 6 puntos
vuelta n: 3 disminuciones = 3 punots

Una vez tengáis los 3 cilindros (o los que decidáis hacer) hacéis la composición que más os guste y unís los cilindros entre sí con pegamento para téxtiles.

Para hacer la florecilla tenéis que enrollar un trozo de trapillo como si fuera un caracol e ir pegándolo con pegamento para téxtil. Después la engancháis donde más os guste y montáis el cactus sobre el tiesto que hayáis escogido!

Fácil no??

Feliz semana tengáis saliolieros!!

Sandra

4 comentaris:

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...