dimarts, 26 de febrer de 2013

Quiche de verdures (recepta d'aprofitament)

Després de tant de dolç avui us porto una recepta exprés!!! D'aquelles faciletes, rapidetes i resultones!! D'aquelles que a tots ens agraden!!! A més a més, una recepta d'aprofitament!! Per acabar amb totes les restes de la nevera i evitar que es facin malbé!! Jo tenia aquestes verdures però podeu fer servir les que tingueu...tot hi té cabuda! :)

Ingredients:
1 massa quebrada o pasta full (el que preferiu)
verdures variades (jo hi he posat: 1 porro, mitja ceba gran, 2 carxofes, 1 carbassó, 4 xampis i uns quants tomàquets cherry)
1 ou
200ml nata líquida i una terrina de nata fresca ( jo la vaig posar perquè la tenia encetada però no es necessari tampoc...queda molt més cremosa, això si).
formatge mozzarela ratllat
oli
sal i pebre

Elaboració:
Netegeu i talleu totes les verdures a daus petits excepte els tomàquets que els heu de tallar a la meitat. Poseu un rajolí d'oli en una paella i coeu totes les verdures afegint-les segons el punt de cocció que necessitin..en el meu cas en el següent ordre: ceba, porro, carxofes, carbassó i xampis. Afegiu sal al gust.
En un bol a banda bateu l'ou i afegiu les nates remenant bé fins aconseguir una crema homogènia. Afegiu sal i pebre i una mica de formatge ratllat i acabe-ho d'integrar.
Quan les verdures estiguin cuites afegiu la mescla anterior a la paella i remeneu a foc baix un minutet.
Prepareu la pasta de full o massa quebrada (si es pasta de full l'haureu de punxar amb una forquilla per a que no pugi) sobre un motlle que pugui anar al forn i aboqueu la mescla a l'interior. Per últim, disposeu els tomàquets cherrys partits per la meitat i una mica més de formatge ratllat per sobre i porteu al forn (prèviament preescalfat a 180ºC) durant uns 20 minuts o fins que estigui ben cuit.

La podeu menjar calenta o freda. A mi, personalment, m'agrada més freda! Un sopar ideal no?? També es pot fer amb format individual o pot ser un bon aperitiu...

Que la disfruteu!

Sandra



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Después de tanto de dulce hoy os traigo una receta exprés!!! De aquellas facilitas, rapiditas y resultonas!! De aquellas que a todos nos gustan!!! Además, una receta de aprovechamiento!! Para acabar con todos los restos de la nevera y evitar que se echen a perder!! Yo tenía estas verduras pero podéis usar las que tengáis...todo tiene cabida! :)

Ingredientes:
1 masa quebrada o masa de hojaldre (el que preferís)
verduras variadas (yo he puesto: 1 puerro, media cebolla grande, 2 alcachofas, 1 calabacín, 4 xampis y unos cuantos tomates cherry)
1 huevo
200ml nata líquida y una tarrina de nata fresca ( yo la puse porque la tenía abierta pero no es necesario tampoco...queda mucho más cremosa, eso si).
queso mozzarela ratllat
aceite
sal y pimienta

Elaboración:
Limpiáis y cortáis todas las verduras a dados pequeños excepto los tomates que los tenéis que cortar a la mitad. Ponéis un culín de aceite en una sartén y cocéis todas las verduras añadiéndolas según el punto de cocción que necesiten..en mi caso en el siguiente orden: cebolla, puerro, alcachofas, calabacín y xampis. Añadís sal al gusto.
En un bol a parte batís el huevo y añadís las natas removiendo bien hasta conseguir una crema homogénea. Añadís sal y pimienta y un poco de queso rallado y acabáis de integrar.
Cuando las verduras estén cocidas añadís la mezcla anterior a la sartén y removéis a fuego bajo un minutito.
Preparáis la pasta de hojaldre o masa quebrada (si es masa de hojaldre lo tendréis que pinchar con un tenedor para que no suba) sobre un molde que pueda ir al horno y vertéis la mezcla en el interior. Por último, disponéis los tomates cherrys partidos por la mitad y algo más de queso rallado por encima y lo lleváis al horno (previamente precalentado a 180ªC) durante unos 20 minutos o hasta que esté bien cocido.

La podéis comer caliente o fría. A mí, personalmente, me gusta más fría! Una cena ideal no?? También se puede hacer en formato individual o puede ser un buen aperitivo...

Que la disfrutéis!

Sandra

10 comentaris:

  1. Una bona recepta, ràpida, econòmica i sana.. que com dius desprès de tant dolç, ja va be...

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  2. mmmm! Que bona! això de l'aprofitament m'ha agradat molt! Sempre que he fet quiches... no hi he caigut mai, en això d'aprofitar les verdures ja mig gastades. Bon idea! Petons

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    1. Si Marina, l'aprofitament es la clau! Odio haver de llençar el menjar... Una abraçada!

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  3. Me en cantan las quiches,,,esta receta la hago seguro..gracias..muakks

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  4. Mmm pero que rica, y yo sin preparar ninguna quiche, me tengo que animar pronto! :), gracias por participar en el sorteo, un beso

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    1. realmente es una receta muy agradecida! y además facilita y rápida! que más se puede pedir??

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  5. Una quiche boníssima, les receptes d'aprofitament són les millors.
    Una abraçada

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    1. Doncs si Cris! S'ha d'intentar no llençar res de res!! una abraçada guapa!

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