dissabte, 30 d’octubre del 2010

Panellets de pinyons



Aquí va una altra recepta de panellets. En aquest cas crec que són els més típics, i que a quasi bé a totes les cases algú en fa. Jo és la primera vegada que els faig, ja que normalment els que mengem a casa, són els que fa la tieta del Xavier ( la Fàtima), i que són molt bons per cert. Però tot i ser la primera vegada com us he dit, estic contenta ja que crec que m'han quedat força bé.

Ingredients:
Per a unes 50 unitats

500 gr de farina d'ametlla
400 gr de sucre
100 gr de patata bullida (amb pell - jo en vaig posar una sencera mitjana)
la ratlladura de la pell de 1/2 llimona
10 gr d'anís ( opcional - ho podeu substituir per aigua)
250 gr de pinyons

Elaboració

Peleu la patata que haureu bullit amb pell, i xafeu-la amb una forquilla. Barregeu bé amb les mans a dintre d'un bol la patata, la farina d'ametlla i el sucre. Un cop tingueu una massa prou homogènia, afegiu l'anís o aigua i la ratlladura de la llimona, i barregeu fins que quedi ben incorporat. Deixeu reposar a la nevera unes 12 hores.

Passat el temps de repòs és hora de començar a donar-li forma als panellets. Per als de pinyons, poseu en un plat una mica d'ou batut ( que podeu allargar amb una mica d'aigua) juntament amb els pinyons. Feu boles de la pasta amb les mans, i passeu-les pels pinyons fins que quedin ben arrebossats. Jo el que he fet és agafar els pinyons amb les mans i apretar-los a la bola per a que quedessin ben incrustats.

A aquesta massa s'hi poden fer variacions. Com veureu jo també n'he fet amb una ametlla al damunt, però podrieu posar-hi codonyat, ametlla laminada o filetejada, ... o també els podrieu fer de gustos variats. Només haurieu d'apartar una mica de massa i afegir-hi el gust que us agradi, per exemple una mica de xocolata en pols ( cola-cao) ...

Ara només us queda posar-los al forn a 220º. Quan estiguin una mica daurats els pinyons, ja els podeu treure ( 5 min. aprox.). No han de quedar molt rossos ja que si no se us faran durs.

Podeu acompanyar aquests dolços amb una copeta de moscatell o de vi ranci. Un berenar perfecte!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...