divendres, 29 d’octubre del 2010

Tvaroixnie (pastissets de mató)

Dimarts mirant el Karakia vam veure aquesta recepta que feia molt bona pinta...La van fer dues noies del Vendrell (Alena i Natalia) que són de Gómel (Bielorússia). Feia tan bona pinta i semblava tant fàcil que ens vam animar a provar-los! Aquest matí els hem portat a la feina i s'han acabat tots... han agradat en general... o això han dit! Esperem que com nosaltres us animeu a provar-los!

Ingredients:
250g mató
250g mantega
1 got i mig de farina (a mi me'n va agafar una mica més)
una punteta de bicarbonat
sucre

Elaboració:
Deixeu la mantega una estoneta abans de començar fora de la nevera (jo la vaig desfer una mica al microones...). Preescalfeu el forn a 200ºC.
En un bol esmicoleu el mató i la mantega i barrege-ho tot. Després afegiu la farina i el bicarbonat i treballeu la massa fins que quedi compacta i gens enganxosa. Amb un corró esteneu la massa fins deixar-la de menys de mig centímetre de gruix i amb l'ajuda d'un got talleu rodones de la pasta.
Poseu sucre en un plat i safata i suqueu una rodona en el sucre. Doblegeu-la a la meitat deixant la part ensucrada a l'interior i repetiu la operació. Us quedarà un quart de rodona que haureu de sellar amb l'ajuda del dit o una forquilla. Espolvoregeu unicament la part superior amb sucre. Per si no queda molt clar el procediment a seguir us hem preparat un vídeo:


Amb uns 15 minuts de forn tindreu els Tvaroixnie a punt. De totes maneres, com sempre us diem, cada forn és un món així que aneu vigilant-los... Només cal que deixeu daurar el sucre ja que si us passeu de cocció quedaran una mica ressecs!

Fins aviat!

2 comentaris:

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...