dissabte, 27 de novembre de 2010

Minicroissants (dolços i salats)

Cap comentari:


 Aquest matí m'he aixecat creativa, amb ganes de fer alguna cosa nova...Realment volia fer una recepta d'un pastís que vaig veure l'altre dia  però ha estat impossible poder trobar la recepta un altre cop... així que he pensat de fer aquests mini-croissants...ja feia dies que pensava que podia fer aquesta recepta com una variació dels saladitos que ja us vam ensenyar...
He estat indagant per internet i he trobat la manera de plegar els croissants (podeu veure un vídeo aquí) així que m'he decidit a intentar-ho! El resultat boníssim! Jo els he fet de pernil dolç amb formatge i de nutella però els podeu fer d'allò que més us agradi!!!







Ingredients:
1 placa d'hojaldre (millor que sigui fresc)
pernil dolç
formatge
nutella
1 ou batut
sèsam
sucre glacé










Elaboració:

Esteneu la placa d'hojaldre i talleu-la formant triangles. Depenent del tamany que volgueu els croissants feu-los més grans o més petits. Jo els he fet ben petits i d'una placa d'hojaldre n'han sortit 32 (16 dolços i 16 salats).





Poseu el farcit que hagueu escollit en l'extrem més ample del triangle:
Opció salada
Opció dolça
Ara plegueu-los tal i com heu vist en el vídeo intentant que el farcit quedi ben sellat per tal que es quedi tot a dintre.
Poseu-los en una placa de forn sobre paper vegetal i pinteu-los amb l'ou batut. Als de pernil dolç amb formatge jo els he posat una mica de sèsam també. Amb 15 minutets de  forn (preescalfat a uns 180ºC) els tindreu a punt.
Per últim, als de nutella els he espolvorejat amb una mica de sucre glacé tamisat, també podrieu acabar-los amb uns fideuets de xocolata o amb una cobertura de xocolata...

Espero que us hagi agradat!!! Bon profit!!!

Fins aviat!!!!

dijous, 25 de novembre de 2010

Lassanya

Cap comentari:
 


Una vegada de tant en tant, m'agrada fer aquesta recepta. La lassanya és un plat molt bo, però no en mengem tant sovint ja que li has de dedicar una mica més de temps. Però la veritat, és que quan has acabat i te la menges, penses que ha valgut la pena. A més,  es pot fer de mil maneres diferents. En aquesta ocasió és la lassanya més típica de totes, és a dir, amb salsa bolonyesa. Ara us explico com l'he preparat.

Ingredients ( 4-6 persones)

1 ceba gran 
1 pastanaga
200 gr. de carn picada ( jo li he posat la meitat de porc i la meitat de vedella)
1/2 got de vi negre
1 kg de tomàquet triturat ( de llauna)
formatge mozzarella
1 l de salsa bechamel
sal i oli
20 plaques de lassanya
una mica de mantega per untar la safata

Elaboració

Poseu oli en una cassola i afegiu la ceba picada i la pastanaga també picada. Poseu sal per a que vagi més ràpid.  Una vegada estigui rossa la ceba afegiu la carn i daureu. Quan la carn hagi canviat tota de color, afegiu el vi i deixeu-lo reduïr.
A continuació afegiu el tomàquet a la cassola i deixeu al foc fins que estigui ben fregit. Podeu posar-hi una mica més de sal, i també mitja cullerada petita de sucre per a que el tomàquet perdi una mica l'acidesa. Com ja us hem explicat alguna vegada, una forma fàcil de saber que el tomàquet està fregit, és esperar a que suri l'oli.
A part, prepareu la salsa bechamel. Si no sabeu com fer-la premeu aquí.
A més, haureu de bullir o remullar les plaques de lassanya, seguint les indicacions que us posin al paquet que haureu comprat.
Ara ja només ens queda muntar la safata que anirà al forn. Unteu les parets i el fons de la safata amb mantega. Amb l'ajuda d'un cullerot, poseu una mica de bechamel al fons de la safata. Feu una capa amb les plaques de lassanya. Repartiu una mica de salsa de tomàquet, una mica de salsa bechamel ( una mica només) i una mica de mozzarella ratllada ( pot ser mozzarella fresca també). Repetiu aquesta operació fins que tingueu 4 o 5 capes ( depèn de com sigui la safata de gran). A l'última capa, posem la salsa bolonyesa, i afegim la bechamel restant. Cobriu amb formatge pel damunt i poseu-la a coure al forn a 180º durant uns 30 minuts aproximadament. Aneu vigilant que no se us cremi.
A la salsa bolonyesa, li podrieu afegir orenga o alfàbrega si us agrada.

Que vagi de gust!!!!

dimarts, 23 de novembre de 2010

Musclos a la planxa

2 comentaris:
Molts diumenges a casa fem un plateret de musclos per picar...Avui us ensenyem una manera molt fàcil i bona de preparar-los. Aquesta manera de fer-los la podeu aplicar també a les cloïsses que queden inclús més bones que els musclos...Voreu a la foto que són petitets aquests...es perquè són del terreno i tot i ser petits són ben gustosos encara que ara no és època... Esperem que us agradi!

Ingredients:
Musclos
Oli
Sal
Pebre

Elaboració:
Poseu els musclos en una cassola (tapats) a foc ràpid i obriu-los al vapor. Després disposeu-los en un plat o safata retirant tota l'aigua que solten.
A banda, en una paella escalfeu una mica d'oli i quan aquest estigui ben calent afegiu una mica de sal i una bona quantitat de pebre. Doneu-li dos voltes i tire-ho a sobre dels musclos.

A menjar!! Com veieu és ben fàcil i queda ben bo!!!

diumenge, 21 de novembre de 2010

Bacallà a l'estil de la mama (amb ceba, tomàquet, panses i pinyons)

2 comentaris:
Aquí va una altra recepta de la mama que us garanteix l'èxit en qualsevol àpat que prepareu!!! Només cal assegurar-vos que al vostre convidat li agrada el peix...La nostra mare fa uns quants anys que la prepara i a tots els de casa ens encanta!!!

Ingredients:
6 talls de bacallà (a punt de sal)
3 cebes
1kg de tomàquets
un grapat de pinyons
un grapat de panses


Elaboració:
Enfarineu el bacallà i fregiu-lo a foc mig-ràpid. Quan estigui rosset per les dues bandes (sense passar-se de cocció per a que no es ressequi) es treu i es reserva. 
Talleu les cebes a tires i en el mateix oli de fregir el bacallà fregiu la ceba (afegint una mica de sal) fins que estigui ben toveta. Afegiu el tomàquet ratllat i deixe-ho fins que estigui tot ben cuit (sabreu que està cuit el tomàquet quan l'oli surti a la superfície).
A banda, en una paella amb un rajolí d'oli daureu els pinyons i les panses.
Afegiu el bacallà al tomàquet i la ceba i els pinyons i les panses i deixe-ho uns minuts que faci un "xup-xup" tot plegat a foc lent.


Serviu i disfruteu d'aquest plat!!!


Fins aviat!

divendres, 19 de novembre de 2010

Sandvitx amb ou

3 comentaris:
Avui era un d'aquells dies que m'apetia un "sopar guarro" que dic jo...així que m'he fet un sandvitx una mica especial...estava bonísssssssiiiiimmmmm!!! Us animo a provar-lo algun dia d'estos que tingueu ganes de calories..jeje! Bon profit!


Ingredients:
3 llesques de pa de motlle (jo l'he fet servir "sin corteza". Per cert, com seria sin corteza en català?)
1 tomàquet
4 fulletes d'enciam
2 talls de bacó
1 ou
maionesa


Elaboració:
Torreu les tres llesques de pa (banda i banda). Talleu el tomàquet a rodanxes fines i també l'enciam. Fregiu l'ou i també el bacó.
Només us queda montar-lo! De baix a dalt: poseu una llesca de pa, el tomàquet, la maionesa i l'enciam, una altra llesca de pa, el bacó i l'ou. Per últim feu un foradet a la llesca que cobrirà el sandvitx fent-la coincidir amb el rovell per deixar-lo al descobert.


Us recomano menjar-lo amb forquilla i ganivet ja que fer-ho amb les mans és una mica complicat...


Fins aviat!


28/11/2010
Aquí va una foto que ens envia Ivan que es va fer una versió simplificada d'aquest sandvitx per sopar l'altre dia!
Comentar-vos també que ens va dir que va fer el forat amb un got de xupito!! per si us pot servir de idea...
Gràcies Ivan per les teves aportacions al blog!!! 

dijous, 18 de novembre de 2010

Broquetes de bonítol i mango

2 comentaris:
Les mares sempre ens ensenyen coses bones...en aquest cas no ha estat la nostra sinó la del meu cunyat...L'altre dia la meva germana m'explicava que la sogra havia fet aquest plat per dinar. Hem va semblar molt original així que m'he animat a provar-lo...Ara us explico com fer-ho i les meves sensacions:

Ingredients (per sis broquetes):
Una rodanxa de bonítol 
12 tomaquets cherry
1 mango
formatge brie
salsa de soja
sèsam

Elaboració:
Talleu el bonítol en quadradets i poseu-los dintre un recipient amb la salsa de soja. Deixeu reposar 2min i passeu els quadradets per una paella amb un rajolí d'oli. Es tracta de fer només un tomba i tomba a foc ràpid.
Monteu les broquetes amb tots els ingredients i espolvoregeu amb sèsam. Per últim, amb el forn preescalfat (jo he posat 185ºC aproximadament) escalfeu les broquetes i serviu.

Per acompanyar el que he fet ha estat reduir la salsa de soja on havia banyat els daus de bonítol.

No sé Assumpció si el teu fill m'ha trasmès bé la recepta, espero que sí...ha quedat prou bo, està acertat el contrast de gustos tot i que si ho tornès a fer un altre cop couria també previament una mica els tomàquets ja que m'han quedat una mica cruus o provaria de fer les broquetes directament a la planxa...

Fins aviat!!!

dimarts, 16 de novembre de 2010

Pollastre en salsa de verdures

Cap comentari:
Avui us ensenyem aquesta recepta de pollastre en salsa de verdures apta per fer tots els dies de la setmana i per qualsevol convidat! És el primer dia que la hem fet exactament així a casa...ahir la meva mare va veure com feia Arguiñano i com li va agradar avui ho hem provat...el resultat ha estat molt bo, queda un plat molt finet...

Ingredients (per 5 persones):
5 racions de pollastre (en aquest cas hem fet servir recuixes, podeu fer-ho amb cuixes o amb la part del pollastre que més us agradi)
1 ceba
1 pebrot verd
1 pastanaga
1 got de vi blanc
1 cullerada de farina
aigua
pebre
Sal i Oli

Elaboració:
Piqueu les verdures i sofregiu-les en una olla (o olla a pressió si voleu anar més ràpid) amb una mica d'oli. 
A banda, en una paella, daureu la carn que previament haureu salpebrat.
Quan les verdures estiguen sofregides afegiu la farina i doneu-li dues voltes. Tot seguit afegiu el vi blanc  i una mica d'aigua (com per poder cobrir el pollastre). Ara és el moment d'afegir el pollastre. Si heu escollit la versió ràpida amb 4min. d'olla a pressió serà suficient i sinó haureu d'esperar fins que el pollastre estigui ben cuit i tendret.
Un cop cuit, retireu el pollastre i passeu les verdures per la batedora. Dispose-ho tot un altre cop a la cassola i deixeu reduir la salsa fins que tingui el grau de consistència que desitgeu.


Per acompanyar res millor que unes patates fregides...mmm....


Salut!

diumenge, 14 de novembre de 2010

Farcellets de porro i gambes

Cap comentari:
Aquí va una recepta fàcil i vistosa que us pot servir com un entrant o com a guarnició. És una bona recepta per aquests dies de festa que ja s'apropen... Realment els podeu fer d'allò que més us agradi...


Ingredients:
1 paquet pasta brick
2 porros
200gr gambes pelades
1 pot nata líquida (200ml)
1 ou


Elaboració:
Piqueu els porros i poseu-los a daurar en una paella amb un rajolí d'oli i un polzim de sal. Quan el porro estigui ben rosset afegiu les gambes i daureu-les també. Baixeu el foc i afegiu la nata líquida. Per últim afegiu l'ou i remeneu.
Agafeu una fulla de la pasta brick i poseu el farcit al mig. Plegueu la pasta en forma de farcellet i lligueu-la amb un cordill. Repetiu la operació fins aconseguir els farcellets que volgueu.
Disposeu els farcellets en una safata de forn i coeu-los uns minuts (fins que es dauri la pasta brick) a 180ºC amb el forn previament preescalfat.
Per servir-los retireu el cordill (podeu lligar-los un cop cuits amb unes rametes de cibulet).


Esperem que us hagi agradat! Recordeu que podeu variar el farcit per allò que més us agradi, respectant la nata líquida i l'ou.


Esperem fotos... i per cert, ANIMEU-VOS A PARTICIPAR AL CONCURS (mireu la pàgina Concurs de Nadal en la pestanya superior del blog)!!!

dijous, 11 de novembre de 2010

Vichyssoise

Cap comentari:


Hola a tots!!! Ja tornem a estar aquí!!! Feia molts dies que no publicavem res, però tot té un motiu. Resulta que hem estat mitja familia amb passera de la panxa ... i com comprendreu no hem tingut moltes ganes de fer res que no fos arròs bullit, patata bullida o pollastre a la planxa... En fi, un cap de setmana molt divertit...

Però ja tornem a estar en dansa. Aquesta recepta, tot i que molt senzilla, a mi hem sembla molt bona. Diria que podria ser un primer plat de diumenge i tot. A més, a l'hivern te la pots menjar calenta, i a l'estiu ben fresqueta. La pots servir en un got petit com a aperitiu per exemple ... en definitiva, una recepta molt bona i molt versàtil. Suposo que molts de vosaltres ja la coneixeu, però aquesta és la nostra manera de fer-la. Som-hi.

Ingredients
2 porros
3 o 4 patates ( depèn com siguin de grans)
1 ceba tendra ( si és molt gran només la meitat)
sal
1 nou mantega
200 ml nata líquida
sal

Elaboració
Poseu en una olla ( pot ser una olla a pressió) la mantega a desfer a foc mitjà-baix. Afegiu els porros ben nets i trossejats, les patates pelades i a trossos i la ceba tendra també a trossos. Poseu-hi un mica de sal. Això no ha de coure molta estona ni s'ha de daurar, simplement ha de suar una mica per a que es quedi tou ( uns 7 minuts aproximadamanet). Passat aquest temps afegiu aigua fins que quedi ben cobert i poseu a bullir. Si és una olla normal, bullirà uns 25 minuts aproximadamanet ( aneu vigilant que no es quedi sense aigua), i si és una olla ràpida amb 8 minuts una vegada hagi pujat la vàlvula n'hi haurà prou. També podeu fer una versió una mica més light, posant els ingredients a bullir directament ( porro, patata i ceba) sense passar per la mantega. El resultat és igualment bo.

Una vegada hagi baixat la vàlvula ho triturarem. Per a que quedi just a la textura que us agradi ( més espessa o més lleugera), el que jo faig és treure l'aigua i reservar-la a un recipient, per poder-la afegir si hem fa falta. Cadascú que la deixi al seu punt. A mi, m'agrada que no sigui molt molt espessa. Per últim, afegim la nata i barregem bé fins que quedi ben incorporat. Si heu triat la versió light, no hi poseu la nata, o en tot cas no cal que hi afegiu el pot sencer. Rectifiqueu de sal.

Ara està llest per servir. Com us deia ho podeu servir calent o fred. I per acompanyar hi podeu afegir una mica de parmesà ratllat per sobre, una mica de cibulet ben picat o unes tires fines de porro fregidetes fins que quedin ben cruixents.

Espero que us agradi.

dimarts, 2 de novembre de 2010

Huevos moles

5 comentaris:
Tot i haver nascut a Catalunya les nostres arrels vénen del sud i clar està...hem heredat algunes receptes de la gastronomia andalusa. Aquesta és una de les receptes que sempre hem fet a casa i que ens encanta...

Ingredients:
1l de llet
uns trossets de pell de llimona
1 pal de canyella
4 cullerades de sucre
6-7 ous (només necessitarem les clares)

Elaboració:
Monteu les clares a punt de neu i mentrestant poseu la llet i la resta d'ingredients en una cassola a escalfar.
Un cop estiguin montades les clares i la llet calenta retireu la llimona i la canyella. Ara es tracta d'anar afegint cullerades de les clares d'ou montades a punt de neu dintre la llet i anar coent-les per les dues bandes.
Serviu-ho en una safata fonda on quedarà la llet a sota i a sobre les clares d'ou. Espolvoregeu amb una mica de canyella en pols.

Quan ho serviu es tracta d'anar menjant part de la clara i part de la llet.

Nosaltres aprofitem a fer aquesta recepta quan tenim clares d'ou que no hem fet servir, per exemple, quan fem tiramisú que només necessites els rovells.

Esperem que us hagi agradat i que us animeu a provar-los!

dilluns, 1 de novembre de 2010

Tortell de crema

2 comentaris:
Avui toca rostida i de postre portaré aquest tortell de crema...una opció molt bona per al café...Donant-li forma de ferradura podeu aconseguir un berenar o esmorzar molt bo...espero que us agradi i que ho intenteu de fer ja que es molt facilet!

Ingredients:
1 placa pasta de full
sucre glace
ametlles crues
Per a la crema:
    1 ou
    1/4l llet
    50gr sucre
    25gr farina
    pell llimona (un trosset)
    1/2 pal canyella

Elaboració:
Preescalfeu el forn a 180ºC.
Prepareu la crema: en un cassó escalfeu la llet amb la pell de la llimona i la canyella. A banda, en un bol, barregeu l'ou, el sucre i la farina. Quan la llet estigui calenta, afegiu la mescla i deixeu a foc lent sense parar de remenar fins a que espessi. Aparteu del foc i deixeu refredar.
Esteneu la pasta de full i poseu al centre en forma de línea la crema, plegueu la pasta de full de les dos bandes embolcallant la crema de manera que us quedarà un "xurro" de crema. Feu-li forma rodona juntant els dos extrems. Humitegeu una mica amb aigua i espolvoregeu amb ametlles laminades. Coeu al forn uns 15-20 min i espolvoregeu amb sucre glace.

Salut!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...