dijous, 25 de novembre de 2010

Lassanya

 


Una vegada de tant en tant, m'agrada fer aquesta recepta. La lassanya és un plat molt bo, però no en mengem tant sovint ja que li has de dedicar una mica més de temps. Però la veritat, és que quan has acabat i te la menges, penses que ha valgut la pena. A més,  es pot fer de mil maneres diferents. En aquesta ocasió és la lassanya més típica de totes, és a dir, amb salsa bolonyesa. Ara us explico com l'he preparat.

Ingredients ( 4-6 persones)

1 ceba gran 
1 pastanaga
200 gr. de carn picada ( jo li he posat la meitat de porc i la meitat de vedella)
1/2 got de vi negre
1 kg de tomàquet triturat ( de llauna)
formatge mozzarella
1 l de salsa bechamel
sal i oli
20 plaques de lassanya
una mica de mantega per untar la safata

Elaboració

Poseu oli en una cassola i afegiu la ceba picada i la pastanaga també picada. Poseu sal per a que vagi més ràpid.  Una vegada estigui rossa la ceba afegiu la carn i daureu. Quan la carn hagi canviat tota de color, afegiu el vi i deixeu-lo reduïr.
A continuació afegiu el tomàquet a la cassola i deixeu al foc fins que estigui ben fregit. Podeu posar-hi una mica més de sal, i també mitja cullerada petita de sucre per a que el tomàquet perdi una mica l'acidesa. Com ja us hem explicat alguna vegada, una forma fàcil de saber que el tomàquet està fregit, és esperar a que suri l'oli.
A part, prepareu la salsa bechamel. Si no sabeu com fer-la premeu aquí.
A més, haureu de bullir o remullar les plaques de lassanya, seguint les indicacions que us posin al paquet que haureu comprat.
Ara ja només ens queda muntar la safata que anirà al forn. Unteu les parets i el fons de la safata amb mantega. Amb l'ajuda d'un cullerot, poseu una mica de bechamel al fons de la safata. Feu una capa amb les plaques de lassanya. Repartiu una mica de salsa de tomàquet, una mica de salsa bechamel ( una mica només) i una mica de mozzarella ratllada ( pot ser mozzarella fresca també). Repetiu aquesta operació fins que tingueu 4 o 5 capes ( depèn de com sigui la safata de gran). A l'última capa, posem la salsa bolonyesa, i afegim la bechamel restant. Cobriu amb formatge pel damunt i poseu-la a coure al forn a 180º durant uns 30 minuts aproximadament. Aneu vigilant que no se us cremi.
A la salsa bolonyesa, li podrieu afegir orenga o alfàbrega si us agrada.

Que vagi de gust!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...