dimecres, 29 de desembre de 2010

Amanida semifreda amb formatge de cabra i vinagreta de melmelada de tomàquet

2 comentaris:


Aquesta amanida és de creació pròpia...agafant idees de diferents plats i fusionant-les en un ha quedat un plat boníssim! Per a mi la combinació és perfecta! Espero que us animeu a provar-la! És realment bona! No és per menjar-la tots els dies però de tant en tant...mmmmm.....


Ingredients:
Mesclum d'enciams (jo sempre faig servir unes bosses del mercadona que es diuen brotes tiernos)
Formatge de cabra (rulo)
1 paquet de cintes de bacó
1 grapat de panses
1 grapat de pinyons
Melmelada de tomàquet
Sal
Oli
Vinagre de mòdena


Elaboració:
Renteu els enciams i disposeu-los a la safata on aneu a servir l'amanida i afegiu la sal.
En un recipient poseu un parell de cullerades de melmelada, una part de vinagre i tres d'oli (dependrà de la quantitat d'amanida que prepareu) i remeneu bé. Això serà la nostra vinagreta.
A banda, en un paella daureu el bacó fins que estigui torradet. Afegiu els pinyons i quan haguin agafat color afegiu també les panses (podrieu afegir també altres fruits secs). 
Talleu el formatge de cabra a rodanxes d'un centímetre de gruix aproximadament i monteu-lo sobre torradetes de pa. Foneu-lo al microones o gratine-ho al forn.
Per últim només us queda montar. Sobre els enciams distibuiu el bacó amb les panses i pinyons i poseu també les torradetes amb el formatge de cabra fos (podrieu fer una rodanxa gran al mig en comptes de petites però a mi m'agrada més així perque fa més bon repartir...Si l'amanida és individual no hi ha aquest problema...). Finalment afegiu la vinagreta mirant de posar la part sòlida (melmelada) sobre el formatge de cabra.


Espero que disfruteu tant com jo d'aquesta recepta! Bon apetit!

diumenge, 26 de desembre de 2010

Carxofes amb foie i ous ferrats

1 comentari:
No fa gaire vaig anar a dinar per celebrar el cumple de dues amigues (Marta i Tiff) a un restaurant. Allà ens van servir un plat similar que estava boníssim! Nosaltres algun cop ho haviem fet sense les carxofes i també queda molt bo però avui he volgut provar-ho així... No sé exactament si es així com ells ho van fer però el sabor ha quedat semblant. Quan ho vaig provar al restaurant hem va recordar moltíssim les carxofes que fa la meva mare molts cops d'aquesta manera i la resta (ous i foie) no té molt de misteri... Vaig agafar la idea i he apropfitat la ocasió, avui dia de Sant Esteve, per a provar i disfrutar d'aquest plat amb tota la familia! Aquest ha sigut un altre entrant que hem menjat....estava...mmmmm...


Ingredients:
Carxofes
Ous
Foie


Elaboració:
Peleu i talleu les carxofes ben fines. Enfarineu-les i fregiu-les (us aconsello fer servir fregidora si en teniu ja que quedaran molt més cruixents i menys olioses).
Fregiu els ous.
Passeu el foie per la paella, tomba i tomba.
Monteu en un plat fondo les carxofes al fons, els ous i el foie i serviu. Abans de menjar trinxe-ho tot i remene-ho bé! Es tracta de menjar una mica de tot. Us asseguro que és un plat boníssim i molt fàcil de preparar!


Bon profit! Fins aviat!

Carpaccio de gambes amb vinagreta de mandarina

Cap comentari:
Aquest ha estat un dels entrants que hem menjat a casa el dia de Sant Esteve...Molts cops haviem fet carpaccio de gambes pero mai la vinagreta de mandarina. El contrast de sabors està molt bé encara que crec que a mi m'ha faltat afegir una miqueta de sal...Podeu menjar-lo simplement amb un rajolí d'oli i una miqueta de pebre que està igualment bo!!!


Ingredients:
6 gambes
Pebre
Sal
     Per a la vinagreta:
     2 mandarines
     Julivert
     2 cullerades de vinagre de jerez
     6 cullerades d'oli


Elaboració:
Peleu les gambes i retireu els intestins. Poseu-les entre dos papers transparents (paper film) i aplasteu-les  fins aconseguir una capa fina (jo ho faig donant cops amb el cul d'una cassola). Guardeu al congelador sobre una superfície plana.
Per a la vinagreta: ralleu la part taronja de les mandarines i escaldeu-la en aigua bullint durant 5 segons. Mescleu en un bol la pell escaldada, el suc de les mandarines, l'oli, el vinagre i dues cullerades de julivert fresc picat.
Poseu el carpaccio de gambes en el plat que ho aneu a servir i deixeu descongelar a temperatura ambient. Amaniu amb la vinagreta i poseu una mica de sal (millor si es maldon) i una mica de pebre.


Salut!

Llenguado a l'ametlla

Cap comentari:
Avui teniu ració doble! No us queixareu...Aquest llenguado a l'ametlla ha sigut el nostre segon plat d'avui! És una recepta que fa molts dies voliem publicar ja que una de les nostres seguidores feia dies que la demanava! Aquí tens Sílvia! És realment fàcil i ràpid de fer i té una presència i sabor boníssim. Nosaltres ho hem acompanyat amb uns llagostinets a la planxa!!! Com veieu el menú d'avui s'ha basat de peix i marisc...tot un plaer...

Ingredients:
1 Llenguado per persona
500ml crema de llet (per cada 3-4 llenguados)
75gr d'ametlles crues laminades (per cada 3-4 llenguados)
Mantequilla
Sal 
Oli 
Farina

Elaboració:
Enfarineu i daureu els llenguados prèviament salats en una paella amb una mica d'oli i mantequilla (no cal molta quantitat) i disposeu-los en una safata de forn.
A banda, foneu dues cullerades de mantequilla en una paella i afegiu la crema de llet. Afegiu també sal i remeneu fins que es faci una salsa homogènia i espessi una mica.
En una altra paella amb una miqueta de mantequilla daureu les ametlles laminades.
Napeu els llenguados amb la crema de llet i poseu les ametlles daurades al damunt.
Doneu un cop de forn (3-4 minuts) amb el forn prèviament preescalfat a 180ºC i ja el tindreu llest per servir!

Bona nit!

Crema de llagostins

Cap comentari:
Aquí va la recepta del que ha estat el nostre primer plat en el dia de Nadal, una crema de llagostins que ha quedat boníssima!!! Un plat calentó (que hem agraït en un dia tant fred), molt finet i molt agradable al paladar! 

Ingredients (per a 3-4 persones):
3 llagostins per persona
1 porro
1 pastanaga
1 tomàquet madur
30 grams d'arròs
80 grams de nata per a cuinar
50 grams de vi de "Jerez"
725 grams d'aigua
Pebre blanc
Julivert
Oli
Sal

Elaboració:
Talleu el porro molt fi i la pastanaga per la meitat i després a mitges llunes fines. Ratlleu el tomàquet.
Retireu els caps i peleu els llagostins conservant la cua. 
Poseu una cassola al foc i afegiu oli cubrint la base. Quan estigui calent, daureu els caps i pells dels llagostins i deixeu que agafin color. Tot seguit, afegiu el porro i la pastanaga, afegiu la sal i deixeu sofregir a foc mig uns minuts.
Quan el porro començi a transparentar afegiu el tomàquet. Pugeu el foc per a que l'aigua del tomàquet s'evapori i afegiu llavors el vi. Deixeu evaporar l'alcohol i finalment afegiu l'aigua, l'arròs, el julivert, el pebre blanc i sal al gust.
Porteu a ebullició i després baixeu el foc i deixeu coure uns 15 minuts. Tot seguit triture-ho tot i passeu la mescla per un colador xino per separar els sòlids.
Torneu a posar el caldo a la cassola i torneu a portar a ebullició. Tasteu-lo per si fa falta sal. Quan trenqui a bullir baixeu el foc y afegiu la nata remenant bé. Deixeu coure uns deu minuts mentre coeu els llagostins al vapor.

Serviu la crema en un plat fondo i repartiu els llagostins pels plats posant-los com més us agradi. Podrieu acabar de decorar amb una mica de julivert picat, una mica de cibulet o unes gotetes d'oli cru.

BON NADAL A TOTS!!! Fins molt aviat!!!

dijous, 23 de desembre de 2010

Fideuà

Cap comentari:
Hola a tots i totes de nou!!!Ja hem tornat del viatge...encara no hem pogut fer la recepta que us vam prometre però tranquils que vam prendre nota de dues que estàven molt bones i de ben segur prepararem...Mentrestant continuarem amb les nostres receptes...avui toca la fideuà que ens vam menjar el diumenge per dinar a casa!!!
Crec ( i no exagero) que la meua mare fa la millor fideuà del món així que animeu-vos a provar aquesta recepta i ja ens explicareu...


Ingredients (per a 6 persones):
500gr fideus (del número 2)
2 calamars
2 sepies
1/4 grumols
1/4 musclos
12 llagostins o gambes
2 cebes
4 dents d'all
3 tomàquets madurs
julivert
sal
oli
brou de peix


Elaboració:
Primer que res sofregiu els llagostins o gambes amb un bon raig d'oli (el cul de la paella cobert) en la mateixa paella que fareu la fideuà. Quan agafin color retireu-los i reserveu-los. Ara és el moment d'afegir la ceba que previament heu de ratllar. Quan la ceba s'hagi estovat una mica afegiu els alls ratllats també i deixe-ho coure a foc mig fins que estigui ben rosset. Després afegiu el tomàquet ratllat i deixe-ho sofregir fins que el tomàquet es cogui. No us oblideu de posar sal.
Quan el sofregit estigui a punt afegiu les sepies i els calamars tallats a trossets i una mica de julivert picat i doneu-li un parell de voltes. Ara afegiu els fideus i doneu un parell de voltes més.
A banda, obriu els musclos i grumols al vapor i afegiu-los quan tireu el brou. També heu d'afefgir els llagostins que haviem cuit al principi.
Per coure-ho aneu afegint el brou (que estigui calent) poc a poc. Cobriu els fideus i deixeu que es vagi reduint el brou i conforme vagi necessitant caldo aneu afegint. Amb 12min aproximadament ho tindreu cuit. La idea es que quedi sequet per a que els fideus es planten.
D'acompanyament res millor que allioli!


Esperem que la proveu i ens expliqueu que tal! Aquests dies de nadal ja anirem penjant cosetes...perdoneu per aquests dies que us teniem oblidats però això de fer vacances...s'acumula la feina que no pots fer i...


Bueno BON NADAL A TOTHOM!!! Fins aviat!!!

dimecres, 1 de desembre de 2010

Tancat per vacances

Cap comentari:
Hola a tots i a totes!!! Avui no hi ha recepta i no n'hi haurà ens uns dies ja que marxem de vacances!!! Marxem a terres egipcies i estarem fora fins al dia 13 així que no espereu noves receptes durant aquests dies... Això si, ens comprometem a agafar apunts durant el viatge per a preparar-vos una recepta típica d'allà i així podrem compartir una mica del nostre viatge amb tots vosaltres!!!

Per cert, a la tornada quedaran pocs dies per a que acabi el concurs!!! Esperem la vostra participació ja que sinó no caldrà fer ni sorteig!!! Animeu-vos a preparar alguna cosa aquests dies de festa i aprofiteu per participar!!!

Fins la tornada!!!

SAL I OLI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...