dijous, 23 de desembre del 2010

Fideuà

Hola a tots i totes de nou!!!Ja hem tornat del viatge...encara no hem pogut fer la recepta que us vam prometre però tranquils que vam prendre nota de dues que estàven molt bones i de ben segur prepararem...Mentrestant continuarem amb les nostres receptes...avui toca la fideuà que ens vam menjar el diumenge per dinar a casa!!!
Crec ( i no exagero) que la meua mare fa la millor fideuà del món així que animeu-vos a provar aquesta recepta i ja ens explicareu...


Ingredients (per a 6 persones):
500gr fideus (del número 2)
2 calamars
2 sepies
1/4 grumols
1/4 musclos
12 llagostins o gambes
2 cebes
4 dents d'all
3 tomàquets madurs
julivert
sal
oli
brou de peix


Elaboració:
Primer que res sofregiu els llagostins o gambes amb un bon raig d'oli (el cul de la paella cobert) en la mateixa paella que fareu la fideuà. Quan agafin color retireu-los i reserveu-los. Ara és el moment d'afegir la ceba que previament heu de ratllar. Quan la ceba s'hagi estovat una mica afegiu els alls ratllats també i deixe-ho coure a foc mig fins que estigui ben rosset. Després afegiu el tomàquet ratllat i deixe-ho sofregir fins que el tomàquet es cogui. No us oblideu de posar sal.
Quan el sofregit estigui a punt afegiu les sepies i els calamars tallats a trossets i una mica de julivert picat i doneu-li un parell de voltes. Ara afegiu els fideus i doneu un parell de voltes més.
A banda, obriu els musclos i grumols al vapor i afegiu-los quan tireu el brou. També heu d'afefgir els llagostins que haviem cuit al principi.
Per coure-ho aneu afegint el brou (que estigui calent) poc a poc. Cobriu els fideus i deixeu que es vagi reduint el brou i conforme vagi necessitant caldo aneu afegint. Amb 12min aproximadament ho tindreu cuit. La idea es que quedi sequet per a que els fideus es planten.
D'acompanyament res millor que allioli!


Esperem que la proveu i ens expliqueu que tal! Aquests dies de nadal ja anirem penjant cosetes...perdoneu per aquests dies que us teniem oblidats però això de fer vacances...s'acumula la feina que no pots fer i...


Bueno BON NADAL A TOTHOM!!! Fins aviat!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...