diumenge, 26 de desembre de 2010

Crema de llagostins

Aquí va la recepta del que ha estat el nostre primer plat en el dia de Nadal, una crema de llagostins que ha quedat boníssima!!! Un plat calentó (que hem agraït en un dia tant fred), molt finet i molt agradable al paladar! 

Ingredients (per a 3-4 persones):
3 llagostins per persona
1 porro
1 pastanaga
1 tomàquet madur
30 grams d'arròs
80 grams de nata per a cuinar
50 grams de vi de "Jerez"
725 grams d'aigua
Pebre blanc
Julivert
Oli
Sal

Elaboració:
Talleu el porro molt fi i la pastanaga per la meitat i després a mitges llunes fines. Ratlleu el tomàquet.
Retireu els caps i peleu els llagostins conservant la cua. 
Poseu una cassola al foc i afegiu oli cubrint la base. Quan estigui calent, daureu els caps i pells dels llagostins i deixeu que agafin color. Tot seguit, afegiu el porro i la pastanaga, afegiu la sal i deixeu sofregir a foc mig uns minuts.
Quan el porro començi a transparentar afegiu el tomàquet. Pugeu el foc per a que l'aigua del tomàquet s'evapori i afegiu llavors el vi. Deixeu evaporar l'alcohol i finalment afegiu l'aigua, l'arròs, el julivert, el pebre blanc i sal al gust.
Porteu a ebullició i després baixeu el foc i deixeu coure uns 15 minuts. Tot seguit triture-ho tot i passeu la mescla per un colador xino per separar els sòlids.
Torneu a posar el caldo a la cassola i torneu a portar a ebullició. Tasteu-lo per si fa falta sal. Quan trenqui a bullir baixeu el foc y afegiu la nata remenant bé. Deixeu coure uns deu minuts mentre coeu els llagostins al vapor.

Serviu la crema en un plat fondo i repartiu els llagostins pels plats posant-los com més us agradi. Podrieu acabar de decorar amb una mica de julivert picat, una mica de cibulet o unes gotetes d'oli cru.

BON NADAL A TOTS!!! Fins molt aviat!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...