dimecres, 27 de juny de 2012

Galetes Decorades

2 comentaris:


Hola a tots!!!!

A principis de juny, a la nostra família, sempre hi ha moltes coses a celebrar. I us explico per què. El dia 9 és l'aniversari de la meva mare ( Salvadora) i també d'una molt bona amiga meva ( Vero), i al dia següent, el dia 10 és el cumpleanys de la mare del Xavier ( Assumpció). I aquest any se li ha de sumar una celebració extra, i es que l'Assumpció aquest any feia 65 anys, i conseqüentment es jubila aquest curs. Ella és professora i aquest curs ha sigut l'últim, després d'una pila de anys treballant a la mateixa escola!!!!  Evidentment, es mereixia una celebració, i així va ser. El dissabte 9 va preparar una festeta amb bon menjar, bona música i bona companyia!!! I com no podien faltar, vaig preparar galetes i són aquestes que us ensenyo!!!!
Les galetes les vaig preparar amb la recepta de sempre, però per a la decoració vaig posar en pràctica cosetes que vaig aprendre al curs d'Ara Galetes. 
Les rodones amb el cashmere, es fan amb una plantilla que es diu stencil, i que també vaig comprar a Expotarta, i les segones, amb la tècnica wet-wet ( mullat-mullat seria la traducció?). Es la primera vegada que feia galetes amb aquestes tècniques ( excepte les del curs) però estic ben segura que repetiré!!!!
Avui a més us vull recomanar 2 webs de professionals que fan unes galetes increibles i que a mi m'agrada consultar de quan en quan. Les he descobert no fa gaire temps, però no deixen d' impressionar-me. Són Sweet Ambs i Mensaje en una galleta. Us deixo els links per si hi voleu fer una ullada. A més, tenen estils molt diferents entre elles. 
La primera, Sweet Ambs ( Amber Spiegel), fa unes galetes molt elegants, amb colors molt suaus, i aparentment molt senzilles... i dic aparentment, ja que el que fa aquesta dóna de senzill no hi té res... A més, té un canal a Youtube amb tutorials molt ben fets per si algú s'anima.
La segona web que us comentava, són Mensaje en una Galleta. Aquestes noies són de Màlaga, i també fan una molt bona feina. Fan unes galetes molt originals, i utilitzen moltes tècniques diferents relacionades amb la glasa. M'agraden, ja que les seves galetes no són les típiques galetes que fa molta gent. Tenen dissenys mol originals i al seu bloc pots trobar receptes i tutorials també. A més fa poc han estat guardonades amb un premi del concurs que organitza Canal Cocina de blogueros cocineros, i des de la seva web teniu el link del reportatge que li van de dedicar. I ja per últim, destacar que MEUG fan un curs de galetes online, amb vídeos, assignacions setmanals ... que crec que ha de ser bastant interessant. Sobretot per a qui com jo vivim lluny de les grans ciutats que és on normalment es concentren tots els cursos presencials, i que d'aquesta manera i des de casa pots fer tranquil·lament.

Bueno ja no m'enrotllo més!!!! Només comentar-vos, que al mes de juny encara tenim més celebracions i és que el dia 24 és el meu aniversari!!!!! Aquest any ja en van 32!!!! I un dels molts regals que he tingut ( que n'he tingut molts i tots molt bonics) és un curs de pastissos fondant amb Ara Galetes el proper dia 7 de juliol, al que m'acompanyarà aquesta vegada la meva germana Sandra i del que esperem ensenyar-vos foticos i que n'aprenguem molt (de moment el fondant sen's resiteix!!!!).

Fins aviat!!!!


Laura

divendres, 15 de juny de 2012

Gelat de maduixa

4 comentaris:
Fa uns dies vaig veure al bloc de Sandeea de La Receta de la Felicidad aquesta recepta superhipermegafàcil de gelat de maduixa. Amb aquesta calor és difícil resistir-se a provar!!!
Necessiteu només 3 ingredients i és realment ràpid i fàcil així que no us ho penseu i proveu!!!
Us deixo l'enllaç de la recepta aquí

Tot i així ho torno a repetir! Es tant curt i fàcil d'explicar com de fer-ho!

Ingredients:
500ml nata líquida per muntar (mín. 35% de m.g.)
500gr  melmelada de maduixes (jo vaig fer servir la "diet" de la vieja fàbrica! em xiflen les seves melmelades! fins i tot les "diet")
1 llimona

Elaboració:
Munteu la nata (que estigui ben freda) amb una batedora de varilles. A part, en un bol barregeu la melmelada amb el suc de la llima. Quan estigui montada la nata barrege-ho amb la melmelada ,amb moviments envolvents per a que no es pergui la esponjositat de la nata, fins que estigui tot integrat. Pose-ho en un recipient apte per al congelador i cap a dintre! Un mínim de 8h! I ja! Ja teniu a punt un gelat de maduixa estupendo! Treieu-lo del congelador uns minuts abans de consumir!

Aquesta versió és de maduixa però ho podeu fer amb la melmelada que més us agradi!

Fàcil no?? Per aquesta no teniu excusa!!! Necessiteu només 10 minuts!!!

Bon cap de setmana!!!

Sandra

dijous, 14 de juny de 2012

Clafoutis de cireres - La Recepta del 15 (juliol 2012)

10 comentaris:

Hola a tots!!!Amb aquesta recepta he pogut complir dos tres desitjos: fer servir els nous motlles recentment adquirits de mini cocottes que encara no havia pogut estrenar, fer la recepta de clafoutis de cireres que li tenia mooooltes ganes i participar a la Recepta del 15!!! I sabeu que?? sabeu de quin color són els motlles?? cherry!!!jeje!!!i no era premeditat eh?? i m'encanta el resultat! m'encanta el pastís i m'encanten aquestes cassoletes!!!quants interrogants i exclamacions no?jeje! això és la emoció del moment!

Però no sabeu el millor!!!tinc una safata a joc! :)


I encara hi ha més!!!no he pagat ni un duro per aquests motlles!!a vegades els punts estrella serveixen per alguna cosa de profit...jeje!Aprofiteu que val la pena!


A més a més he estrenat també el drap de cuina que veieu a la foto que he fet servir d'estovalles. El vaig comprar a Lisboa fa uns quants anys i el tenia al calaix esperant el moment de la independització! jeje! 


No n'havia fet mai de clafoutis així que he hagut de fer la pertinent recerca via Internet...estem salvats amb el senyor google i tots els bloggers que, com nosaltres, fan receptes meravelloses i tenen la generositat de compartir-les amb la resta de mortals!

Aquest cop li ha tocat a Sílvia de Food and cook! és la que més m'ha cridat l'atenció tot i que al final totes són molt semblants! Us deixo aquí l'enllaç a la seva recepta! He tingut algun que altre problema que ara us explico però al final tot ha anat bé..Anem a per la recepta:



Ingredients (jo he omplert les dos mini cocottes i la safata amb aquestes mesures):
300 gr de cireres
4 ous L
100 gr de sucre
200 ml de nata líquida
50 ml de llet
50 gr de mantega
100 gr de farina
sucre glacé

Elaboració:
Primer que res poseu a escalfar el forn a 180ºC. Ara bateu els ous amb una batedora de varilles, tm, ka...o amb una de varilles a mà! Quan estiguin ben batuts afegiu el sucre, la nata i la llet i torneu a batre bé. Tot seguit afegiu la mantega. En aquest moment us preguntareu: la mantega desfeta? a temperatura ambient? com? bé, jo almenys ho he fet...el primer cop (si si heu sentit bé) l'he desfet al micro amb la funció de descongelar..doncs bé, al continuar batent junt amb la mantega la mescla ha començat a semblar com si fos tallada...grumolosa...i jo hem preguntava: que passa aquí? He pensat que hi havia algun ingredient fet malbé així que a la brossa i...tornem a començar! Després ho he comprovat tot i no hi havia res dolent...

He tornat a repetir els passos: ous, sucre, nata, llet i mantega. Aquest cop la mantega estava a temperatura ambient i l'he anat afegint a trossets petits...no puc dir que no quedin grumolls perquè si que en queden però si es bat bé gairebé desapareixen. El següent pas es afegir la farina i continuar batent. En aquest moment els petits "grumolls" desapareixen i tot agafa un aspecte homogeni.

Desosseu les cireres i disposeu la meitat (més o menys) al fons del recipient o recipients que aneu a utilitzar prèviament untats amb mantega. A sobre les cireres aboqueu la mescla líquida i després acabeu de repartir la resta de cireres. 
I d'aquí al forn! No heu d'acabar d'emplenar els motlles fins a dalt ja que al forn pugen molt!Això si, al treure-ho del forn es queda en un no res. Segons la recepta el temps de cocció són uns 40minuts però cada motlle i cada forn és un món així que feu servir la tècnica de l'escuradents que sempre funciona...jo amb mitja horeta n'he tingut prou!

Per acabar-ho espolvoregeu amb sucre glacé. I ja ho teniu! clafoutis a punt!No us ho havia dit però es bastant fàcil de fer...i no em digueu que no muda dir que de postre heu preparat clafoutis de cireres!Com diuen Els Amics de les Arts les coses a França sonen molt millor!




Au revoir!




PD: Amb aquesta recepta participem al repte de Juliol de la Recepta del 15!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...