dijous, 14 de juny del 2012

Clafoutis de cireres - La Recepta del 15 (juliol 2012)


Hola a tots!!!Amb aquesta recepta he pogut complir dos tres desitjos: fer servir els nous motlles recentment adquirits de mini cocottes que encara no havia pogut estrenar, fer la recepta de clafoutis de cireres que li tenia mooooltes ganes i participar a la Recepta del 15!!! I sabeu que?? sabeu de quin color són els motlles?? cherry!!!jeje!!!i no era premeditat eh?? i m'encanta el resultat! m'encanta el pastís i m'encanten aquestes cassoletes!!!quants interrogants i exclamacions no?jeje! això és la emoció del moment!

Però no sabeu el millor!!!tinc una safata a joc! :)


I encara hi ha més!!!no he pagat ni un duro per aquests motlles!!a vegades els punts estrella serveixen per alguna cosa de profit...jeje!Aprofiteu que val la pena!


A més a més he estrenat també el drap de cuina que veieu a la foto que he fet servir d'estovalles. El vaig comprar a Lisboa fa uns quants anys i el tenia al calaix esperant el moment de la independització! jeje! 


No n'havia fet mai de clafoutis així que he hagut de fer la pertinent recerca via Internet...estem salvats amb el senyor google i tots els bloggers que, com nosaltres, fan receptes meravelloses i tenen la generositat de compartir-les amb la resta de mortals!

Aquest cop li ha tocat a Sílvia de Food and cook! és la que més m'ha cridat l'atenció tot i que al final totes són molt semblants! Us deixo aquí l'enllaç a la seva recepta! He tingut algun que altre problema que ara us explico però al final tot ha anat bé..Anem a per la recepta:



Ingredients (jo he omplert les dos mini cocottes i la safata amb aquestes mesures):
300 gr de cireres
4 ous L
100 gr de sucre
200 ml de nata líquida
50 ml de llet
50 gr de mantega
100 gr de farina
sucre glacé

Elaboració:
Primer que res poseu a escalfar el forn a 180ºC. Ara bateu els ous amb una batedora de varilles, tm, ka...o amb una de varilles a mà! Quan estiguin ben batuts afegiu el sucre, la nata i la llet i torneu a batre bé. Tot seguit afegiu la mantega. En aquest moment us preguntareu: la mantega desfeta? a temperatura ambient? com? bé, jo almenys ho he fet...el primer cop (si si heu sentit bé) l'he desfet al micro amb la funció de descongelar..doncs bé, al continuar batent junt amb la mantega la mescla ha començat a semblar com si fos tallada...grumolosa...i jo hem preguntava: que passa aquí? He pensat que hi havia algun ingredient fet malbé així que a la brossa i...tornem a començar! Després ho he comprovat tot i no hi havia res dolent...

He tornat a repetir els passos: ous, sucre, nata, llet i mantega. Aquest cop la mantega estava a temperatura ambient i l'he anat afegint a trossets petits...no puc dir que no quedin grumolls perquè si que en queden però si es bat bé gairebé desapareixen. El següent pas es afegir la farina i continuar batent. En aquest moment els petits "grumolls" desapareixen i tot agafa un aspecte homogeni.

Desosseu les cireres i disposeu la meitat (més o menys) al fons del recipient o recipients que aneu a utilitzar prèviament untats amb mantega. A sobre les cireres aboqueu la mescla líquida i després acabeu de repartir la resta de cireres. 
I d'aquí al forn! No heu d'acabar d'emplenar els motlles fins a dalt ja que al forn pugen molt!Això si, al treure-ho del forn es queda en un no res. Segons la recepta el temps de cocció són uns 40minuts però cada motlle i cada forn és un món així que feu servir la tècnica de l'escuradents que sempre funciona...jo amb mitja horeta n'he tingut prou!

Per acabar-ho espolvoregeu amb sucre glacé. I ja ho teniu! clafoutis a punt!No us ho havia dit però es bastant fàcil de fer...i no em digueu que no muda dir que de postre heu preparat clafoutis de cireres!Com diuen Els Amics de les Arts les coses a França sonen molt millor!




Au revoir!




PD: Amb aquesta recepta participem al repte de Juliol de la Recepta del 15!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hola a todos!!!Con esta receta he podido cumplir dos deseos: usar los nuevos moldes recientemente adquiridos de mini cocottes que todavía no había podido estrenar, hacer la receta de clafoutis de cerezas que le tenía muuuuuchas ganas y participar a la Recepta del 15!!! Y sabéis que??sabéis de qué color son los moldes??cherry!!!jeje!!!y no era premeditado eh?? y me encanta el resultado! me encanta el pastel y me encantan estas cazuelitas!!!!¿cuántos interrogantes y exclamaciones no?jeje! esto es la emoción del momento!

Pero no sabéis el mejor!!!tengo una bandeja a juego! :)


Y todavía hay más!!!no he pagado ni un duro por estos moldes!!a veces los puntos estrella sirven para algo de provecho...jeje!Aprovechad que vale la pena!


Además he estrenado también el paño de cocina que veis en la foto que he usado de mantel. Lo compré en Lisboa hace unos cuántos años y lo tenía al cajón esperando el momento de la independización! jeje! 


No había hecho nunca clafoutis así que he tenido que hacer la pertinente investigación vía Internet...estamos salvados con el señor google y todos los bloggers que, como nosotros, hacen recetas maravillosas y tienen la generosidad de compartirlas con el resto de mortales! 

Esta vez le ha tocado a Sílvia de Food and cook! es la que más me ha llamado la atención a pesar de que al final todas son muy parecidas! Os dejo aquí el enlace a su receta! He tenido algún que otro problema que ahora os explico pero al final todo ha ido bien..Vamos a por la receta:



Ingredientes (yo he llenado las dos mini cocottes y la bandeja con estas medidas):

300 gr de cerezas
4 huevos L
100 gr de azúcar
200 ml de nata líquida
50 ml de leche
50 gr de mantequilla
100 gr de harina
azúcar glace

Elaboración:
Antes que nada ponéis a calentar el horno a 180ºC.

Ahora batís los huevos con una batidora de varillas, tm, ka...o con una de varillas a mano! Cuando estén bien batidos añadís el azúcar, la nata y la leche y volvéis a batir bien. A continuación añadís la mantequilla. En este momento os preguntaréis: ¿la mantequilla fundida? ¿a temperatura ambiente? ¿cómo? bien, yo al menos lo he hecho...la primera vez (si si habéis oído bien) la he fundido en el micro con la función de descongelar..pues bien, al continuar batiendo junto con la mantequilla la mezcla ha empezado a parecer como si estuviera cortada...grumolosa...y yo me preguntaba: ¿que pasa aquí? He pensado que había algún ingrediente echado a perder así que a la basura y...volver a empezar! Después lo he comprobado todo y no había nada malo...

He vuelto a repetir los pasos: huevos, azúcar, nata, leche y mantequilla. Esta vez la mantequilla estaba a temperatura ambiente y la he ido añadiendo a trocitos pequeños...no puedo decir que no queden grumos porque si que quedan pero si se bate bien casi desaparecen. El siguiente paso se añadir la harina y continuar batiendo. En este momento los pequeños "grumos" desaparecen y todo coge un aspecto homogéneo.

Deshuesáis las cerezas y disponéis la mitad (más o menos) en el fondo del recipiente o recipientes que vais a utilizar previamente untados con mantequilla. Encima las cerezas echáis la mezcla líquida y después acabáis de repartir el resto de cerezas. 

Y de aquí al horno! No tenéis que acabar de rellenar los moldes hasta arriba puesto que al horno suben mucho!Esto si, al sacarlo del horno se queda en un nada. Según la receta el tiempo de cocción son unos 40minutos pero cada molde y cada horno es un mundo así que usáis la técnica del palillo que siempre funciona...yo con media horita he tenido bastante!

Para acabarlo espolvoread con azúcar glace. Y ya lo tenéis! clafoutis a punto!No os lo había dicho pero es bastante fácil de hacer...y no me digáis que no queda bien decir que de postre habéis preparado clafoutis de cerezas! Cómo dicen los Els Amics de les Arts las cosas en Francia suenan mucho mejor!

Au revoir! 


PD: Con esta recepta participamos en el reto de Julio de la Recepta del 15!

10 comentaris:

  1. Que xulo que queda el clafoutis dins aquestes cocottes!!!! M'agraden molt aquestes postres dolces, humides i amb el toc de la fruita!!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei Alba! Vaig veure que ahir vas dinar un gratinat de verdures dintre unes cassoletes semblants així que ja saps!!! jo m'apunto lo del gratinat que feia molt bona pinta! Petonets!
      Sandra

      Elimina
  2. Apa, apa! Quants desitjos acomplerts, i quina alegria que un fos participar a la Recepta del 15! :P I per cert, aquestes cassoletes són regals de punts estrella de la Caixa?! M'ho he de mirar! jejejeje
    Aquest clafoutis presentat així és realment temptador!!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí!! dels punts estrella de la caixa!!!magnífic regal! i a més hi ha una safata a joc que està molt bé també!!!jeje!! gràcies!! i de ben segur que participarem a molts reptes més!!
      Una abraçada!
      Sandra

      Elimina
  3. Te ha quedado genial y encima lo has disfrutado.
    Me gustan mucho tus nuevas cocottes son estupendas.
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Ana! La verdad es que es un postre riquísimo! nunca lo había preparado ni comido pero seguro que repetiré!
      Un saludo!
      Sandra

      Elimina
  4. Mmm... Quina pinta aquests clafoutis. Ja no en deuen quedar, oi? Snif! :-)

    Moltes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. On paren aquests!!! Van durar ben poquet, estaven boníssims!!! Esperem tornar a participar moltes més vegades en els vostres reptes!!!

      Petons!
      Laura

      Elimina
  5. ¡Qué rico! Además te han quedado genial en esas pequeñas cazuelitas. Son una monada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues si, són super monísimas las cocottes, y además nos han salido gratis!!!! Que más se puede pedir!! Y la receta muy muy rica!!!

      Besos
      Laura

      Elimina

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...