diumenge, 25 de setembre de 2011

Albergínies farcides (amb pernil)

Cap comentari:
Com podeu comprovar a casa nostra ens encanten les albergínies!rostides, fregides, a la planxa... mmm de totes maneres! Avui us ensenyem una altra manera de cuinar-les i menjar-les. En quan a sabor podríem dir que es molt semblant al pastís d'albergínia que ja vam fer una vegada i que esperem ja hagueu provat! Aquesta recepta, però, té una presentació i aspecte bastant diferent! Animeu's a provar la recepta i sobretot expliqueu-nos com ha anat!

Ingredients (per a 4 persones):
2 albergínies
200g de pernil salat
1 ceba 
sal
oli 
Per a la beixamel: farina, llet, mantega i sal.
Formatge ratllat per gratinar

Elaboració:
Partiu les albergínes a la meitat (a lo llarg) i marqueu la polpa amb un ganivet (fins arribar a la pell per evitar que es trenqui) formant uns quadrets per a que es cogui millor, poseu un rajolí d'oli i coeu-les al forna a 180ºC fins a que estigui tova. Quan ja estiguin cuites les albergínies deixeu-les refredar per poder treure la polpa amb l'ajuda d'una cullera reservant les pells.
A banda, sofregiu la ceba tallada a quadrets o ratllada fins que es faci rossa, afegiu llavors la polpa de l'albergínia i doneu unes voltetes per barrejar-ho tot bé. Finalment tireu el pernil tallat a trossets.
Amb aquesta mescla farciu les pells i poseu per sobre una mica de beixamel i formatge ratllat i gratineu al forn.
Ja estan llestes per servir!!!

Us recordo com fer la beixamel: en una casola poseu dues cullerades de mantega i desfeu-la. Afegiu tres cullerades de farina i remeneu bé. Afegiu 3/4l de llet a poc a poc i remeneu fins que espessi. Podeu ajudar-vos amb la baterdora per a que no quedin grumolls. Per últim afegiu un polsim de sal.

Salut i fins aviat!

Sandra

diumenge, 18 de setembre de 2011

Cresta farcida d'escalivada i formatge de cabra

Cap comentari:
Aquí va una altra recepta d'aquelles faciletes i resultones...per quedar bé en qualsevol ocasió...i a més a més molt bona!!!


Ingredients (per a 4 racions):
una mica d'escalivada
formatge de rulo de cabra
crema de llet
1 placa d'hojaldre (com sempre us recomano millor que sigui fresc)


Elaboració:


Talleu la pasta de full en 8 triangles iguals:




Agafeu un triangle i poseu-lo sobre la plata de forn folrada amb paper vegetal, poseu una mica d'escalivada a sobre sense arribar a les vores i tres o quatre trossets de formatge de cabra. 


Després cobriu amb una altre tiangle i selleu els dos triangles formant una cresta amb l'ajuda de les mans. Feu el mateix amb la resta de triangles.








Pinteu amb ou batut i poseu-ho al forn uns 12-15min. previament preescalfat a 220ºC.
A banda feu una salsa amb la crema de llet on heu de desfer una mica de formatge de cabra (en poseu més o menys depenent del sabor que voleu que agafi).
Només us queda emplatar i servir...ho podeu menjar fred o calent...jo ho he provat i era tebi i m'ha semblat boníssim! Us pot servir com a primer, segon plat o fins i tot (si feu els triangles més petits) com a aperitiu!


Espero que us hagi agradat!


Fins aviat! 


Sandra

dijous, 15 de setembre de 2011

Cookies de xocolata

5 comentaris:


Hola a tots. Feia molt de temps que no feia galetes de xocolata. Aquestes són les típiques galetes americanes que surten a les pelis ... i estàn boníssimes!!!!! I acompanyades amb un bon got de llet ... mmmh ...  un berenar perfecte!! La recepta l'he tret del boc de el rincon de bea i li he fet alguna petita modificació.

Ingredients
220 grams de farina de blat
1/2 culleradeta de cafè de bicarbonat sòdic
1/2 culleradeta de cafè de sal
1/2 culleradeta de cafè de llevat en pols ( tipus royal)
125 grams de mantequilla sense sal
110 grams de sucre blanc
110 grams de sucre moreno
1 ou
1 culleradeta d'essència de vainilla
175 grams de llàgrimes de xocolata

Elaboració
Poseu la mantequilla en una amasadora o en un bol i bateu-la amb les barilles a velocitat mitjana fins que es torni de color blanquinòs i estigui esponjosa. Llavors afegiu el sucre blanc i el moreno continueu batent fins que estigui totalment incorporat. Arribat aquest moment afegiu l'ou i l'essència de vainilla i continueu mesclant fins que sigui una massa homogènia.
Passeu pel colador la farina juntament amb el bicarbonat, el llevat i la sal i afegiu a poc a poc a la massa que hem fet abans. Ara el que farem és incorporar-la a poc a poc amb una espàtula. Quan la farina estigui totalment incorporada afegiu les llàgrimes de xocolata i distribui-les homogèniament a la massa. En aquest cas jo no tenia llàgrimes i he usat xocolata de tableta (nestlé postres) i l'he tallat a trossets.
Prepareu uns safata de forn amb paper sulfuritzat i feu boles amb una cullera. Poseu aquestes boles a sobre del paper separades entre elles per a que no s'ajuntin quan enforneu.
Precalenteu el forn a 180 º i enforneu durant 10-12 minuts aproximadament. Quan veieu que es comencen a daurar és hora de treure-les del forn. Deixeu a sobre de la safata durant uns 2 o 3 minuts i després deixeu-les refredar sobre una reixeta. Veureu que quan les treieu del forn estan toves pero en un moment, quan es refreden, es queden dures.
Estan boníssimes!!!!!

Que vagi de gust!!!!

Laura

dilluns, 12 de setembre de 2011

Pastís Tatin

3 comentaris:


Bona nit a tots!!!!!

Tot just aquesta setmana va fer 1 any que vam començar aquesta aventura. Si si, 1 any!!!!!!!! La veritat és que sembla ahir que vam decidir engegar aquest projecte. I tot i que no li hem pogut dedicar tot el temps que hauríem desitjat, estem contentes i orgulloses del resultat. Esperem continuar molt de temps amb la mateixa il·lusió amb la que vam començar.
I per a celebrar-ho com es mereix, hem triat un clàssic de la reposteria. Es tracta del pastís Tatin, que normalment és de poma, tot i que també existeixen variacions. Com a postre és excellent ... però crec que  també pot ser un fantàstic berenar. La podeu servir freda de la nevera o tibia. De les dos maneres està molt bé.


Ingredients
2 kg de pomes golden
40 gr de mantega
250 gr de sucre
mitja llimona
aigua


per a la massa brisa
50 gr de mantega
30 gr de sucre
1 ou
120 gr de farina de blat
sal


Elaboració
Començarem fent la massa brisa. Poseu en un bol la mantega i el sucre i remeneu amb una espàtula o amb una cullera. Quan s'hagi incorporat una mica afegiu l'ou, un polsim de sal i la farina. Remeneu bé amb l'espàtula. Quan veieu que comença a soltar-se de les parets del bol, acabeu d'amassar amb les mans (afegiu una mica més de farina si veieu que s'enganxa molt). Poseu en un bol tapat amb paper transparent a la nevera durant almenys 1 hora.
Peleu les pomes i els hi treieu el cor. Les podeu tallar a quarts o a meitats. En una cassola una mica alta i que pugui anar al forn ( la que jo he fet servir és de 24 cm), poseu 3 o 4 cullerades de sucre al fons i enceneu el foc per a que vagi començant a fer el caramel. Ara ve la part més important de pastís. Heu de disposar les pomes ben juntetes, de forma vertical i en forma de flor. Heu de plenar el màxim de racons que pugueu. Les pomes en coure's aniran perdent volum i s'aniran ajuntant fins a formar una massa homogènia. Afegiu per sobre el suc de mitja llimona, la resta del sucre, la mantega i un rajolí d'aigua. Tapeu l'olla i deixeu coure a foc mitjà durant mitja hora aproximadament. Si veieu que hi ha molta aigua podeu destapar l'olla els últims 10 minuts per a que s'evapori part d'aquesta aigua. Penseu que aquest és un pastís que es fa al revés. Per tant, la disposició de les pomes i la forma de cocció influirán després en la presència del nostre pastís.
Passat aquest temps retireu del foc. Amb l'ajuda d'un corró aplaneu la massa que heu fet abans. Poseu una mica més de farina per evitar que s'enganxi. Feu una forma rodona, i del tamany de l'olla. Podeu ajudar-vos de la tapa de l'olla per prendre referència de la mida. Poseu aquesta massa a sobre de les pomes aplanant amb la mà per a que quedi tot ben apretadet i estirant la massa fins a tots els racons.
Poseu a questa olla al forn que haureu preescalfat a 180 º. Haurà d'estar al forn fins que es torri la massa ( aproximadament 35 minuts).
Quan estigui acabat de coure, deixeu refredar a temperatura ambient, i després el poseu a la nevera un mínim de 2 hores.
Per a desmotllar-lo, poseu la cassola a foc molt fort durant uns segons i quan veieu que se solta de les parets de la cassola retirem del foc. Poseu un plat al damunt i doneu-li la volta, i ... voila!!!! Aquí teniu el vostre pastís!!!!
La veritat, és que com no el veus en tota l'estona, sempre tens intriga fins que no li dones la volta per veure com ha quedat. 


Esperem que ho proveu, i sobretot, que si és així, ho compartiu amb nosaltres!!!!!


Que vagi de gust.


Laura i Sandra







divendres, 2 de setembre de 2011

Pasta de colors amb salsa de formatges i nous

Cap comentari:
Hola a tots!!! Fa uns dies que he tornat de vacances, de fet, ja se m'acaben...el dilluns torno a la dura vida del treballador...però abans volia explicar-vos aquesta recepta que no té cap misteri però que ha quedat molt vistosa i que hem fet avui per dinar! 
Les meves vacances van acabar tot just a la ciutat de Venècia on vaig aprofitar per comprar aquesta pasta de multicolors i multiformes que tot i que en la foto no es pugui apreciar gaire feia una pinta... He estat tentada a fer una amanida de pasta, potser el més adient per aquests dies i tipus de pasta pero al final m'he decidit per fer una salsa blanca que he pensat que també li aniria bé...dir-vos que un cop emplatat crec que haguès estat millor posar la pasta i tirar la salsa per sobre per a que els colors i formes de la pasta (que era molt vistosa) s'haguèssin apreciat millor però jo ja ho he pensat tard...així que si us animeu a provar aquesta humil recepta us animo a que ho serviu d'aquesta altra manera! Aquí van els passos a seguir:


Ingredients (per a 5-6 persones):
500gr de pasta de colors (si ho preferiu pot ser blanca)
Per a la salsa:
500ml de nata líquida
formatges variats ratllats o a trossets (els que més us agradin, jo n'he posat de 6 o 7 classes)
un bon grapat de nous pelades
oli i sal (o sal i oli)
pebre
Per a la guarnició (opcional):
formatge ratllat de dos colors
pa torrat 
un rulo petit de formatge de cabra
orenga


Elaboració:
Bulliu la pasta segons indicacions de l'envàs.

Per a la salsa poseu un rajolí d'oli en una paella (o una culleradeta de mantega) i poseu la nata líquida a foc mig-baix. Ratlleu/trossegeu tots els formatges que hagueu escollit, afegiu-los a la nata líquida i remeneu fins que es fonguin i s'integren. Si ho preferiu podeu deixar que no s'acaben de fondre i així podeu deixar algún trosset que serà agradable de trobar al menjar...Afegiu les nous picades i un polsim de pebre i sal (només si fa falta).
Per a la guarnició i per fer el plat més vistòs he fet uns cruixents de formatges de dos colors posant una muntanyeta de formatge ratllat de dos colors entre dos papers vegetals i dues safates de forn per premsar-ho i els he gratinat aproximadament un quart d'hora. També he posat una torradeta de pa acompanyada amb una rodanxeta de formatge de cabra gratinat aprofitant que tenia el forn en marxa.
Amb tot això només us queda servir i emplatar deixant anar la imaginació...jo li he posat una miqueta d'orenga també perquè m'encanta però això ja va a gustos...
Espero que us hagi agradat i que us animeu a provar de fer aquesta recepta que és ben senzilleta pero que no hem negareu que queda "arreglada però informal".


Fins aviat!


Sandra



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...