diumenge, 25 de setembre del 2011

Albergínies farcides (amb pernil)

Com podeu comprovar a casa nostra ens encanten les albergínies!rostides, fregides, a la planxa... mmm de totes maneres! Avui us ensenyem una altra manera de cuinar-les i menjar-les. En quan a sabor podríem dir que es molt semblant al pastís d'albergínia que ja vam fer una vegada i que esperem ja hagueu provat! Aquesta recepta, però, té una presentació i aspecte bastant diferent! Animeu's a provar la recepta i sobretot expliqueu-nos com ha anat!

Ingredients (per a 4 persones):
2 albergínies
200g de pernil salat
1 ceba 
sal
oli 
Per a la beixamel: farina, llet, mantega i sal.
Formatge ratllat per gratinar

Elaboració:
Partiu les albergínes a la meitat (a lo llarg) i marqueu la polpa amb un ganivet (fins arribar a la pell per evitar que es trenqui) formant uns quadrets per a que es cogui millor, poseu un rajolí d'oli i coeu-les al forna a 180ºC fins a que estigui tova. Quan ja estiguin cuites les albergínies deixeu-les refredar per poder treure la polpa amb l'ajuda d'una cullera reservant les pells.
A banda, sofregiu la ceba tallada a quadrets o ratllada fins que es faci rossa, afegiu llavors la polpa de l'albergínia i doneu unes voltetes per barrejar-ho tot bé. Finalment tireu el pernil tallat a trossets.
Amb aquesta mescla farciu les pells i poseu per sobre una mica de beixamel i formatge ratllat i gratineu al forn.
Ja estan llestes per servir!!!

Us recordo com fer la beixamel: en una casola poseu dues cullerades de mantega i desfeu-la. Afegiu tres cullerades de farina i remeneu bé. Afegiu 3/4l de llet a poc a poc i remeneu fins que espessi. Podeu ajudar-vos amb la baterdora per a que no quedin grumolls. Per últim afegiu un polsim de sal.

Salut i fins aviat!

Sandra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...