dimarts, 22 de febrer de 2011

Ous farcits

4 comentaris:
Tota la vida que em menjat a casa aquests ous farcits que prepara la meva mare...un bon entrant per als diumenges o per qualsevol dia de la setmana! Ràpid i fàcil de preparar! Esperem que us agradi!


Ingredients:
8 ous
maionesa
2 llaunes de tonyina
enciam
olives, anxoves...per decorar (és opcional i al gust de cadascú segons la inspiració que tingueu el dia que els prepareu)


Elaboració:
Bulliu els ous obriu-los per la meitat longitudinalment. Un truquet per a que els rovells quedin centrats: guardeu els ous cap per avall a la nevera!!
Separeu els rovells de les clares. Reserveu un rovell i poseu la resta en un bol. Xafeu els rovells bullits i afegiu la tonyina (previament retireu-li l'oli). Quan tingueu formada una pasta afegiu un parell de cullerades de maionesa i remeneu bé.
Amb aquesta massa ompliu els forats que han deixat els rovells i poseu les meitats rellenes en un plat de cap per avall disposant-les formant un cercle.
Poseu una mica d'enciam al mig i cobriu els ous amb maionesa. Ratlleu el rovell que havieu reservat per decorar el plat i afegiu olives, anxoves...segons us vingui de gust!!!
I ja podeu disfrutar d'aquest plat com ho fem nosaltres a casa!


Bon profit i fins aviat!



dimecres, 9 de febrer de 2011

Pastís de poma

Cap comentari:
Aquí va una altra recepta d'aquelles que gairebé agraden a tothom... és ben facileta de fer i sempre dona bon resultat!!! Serveix per esmorzar, de postre, per al cafè...mmm...bona a totes hores...


Ingredients
una placa de pasta de full (millor que sigui fresc)
2-3 pomes grogues 
melmelada de prèssec
sucre
mantega


Elaboració
Peleu i talleu les pomes en forma de mitja lluna ben finetes. Estireu la pasta de full i poseu-la sobre un paper vegetal (val el mateix que va amb l'envàs) en una placa de forn. Punxeu la base d'hojaldre amb l'ajuda d'una forquilla i disposeu la poma tallada de manera ordenada sobreponsant-les unes amb les altres. Poseu petites nous de mantega a sobre la poma repartint-les per tota la superfície i tot seguit espolvoregeu amb sucre (4-5 cullerades).
Poseu al forn preescalfat a 180ºC uns 15-20 minutets (fins que estigui daurada). Al treure el pastís del forn pinteu-lo amb melmelada de prèssec (millor que estigui una mica calenta). La melmelada li donarà aquest punt de brillantor que diu: menja'm!


Espero que disfruteu d'aquesta nova recepta!
Fins aviat!

dimecres, 2 de febrer de 2011

Quiche d'espinacs

2 comentaris:
Bona nit a tots. Aquesta tarda, he passat per la verduleria a fer la compra de la setmana, i com quasi tots els dilluns ( o dimarts) he comprat entre d'altres coses, espinacs. Normalment els fem bullits, i després sofregits en una mica d'all. Però avui, mentre anava cap a casa amb el cotxe, m'ha vingut al cap aquesta recepta. Fa uns mesos, vam anar a fer una rostida al xalet d'uns amics ( Joaquim i Ave) ( bueno més ben dit dels pares de Joaquim) i Neus ve portar una quiche que crec que s'hi assemblava molt a aquesta. La veritat és que les quiches les pots fer del que més t'agradi, i amb espinacs està boníssima. Espero que us agradi.

Ingredients
1 placa de pasta de full ( millor fresca que congelada)
1 kg d'espinacs
4 o 5 alls tendres
3 llesques de bacon
nata líquida
1 ou
sal i oli

Elaboració
Talleu i netegeu els espinacs. Poseu-los a bullir amb aigua i sal. No cal que els feu massa, amb 5 minutets de cocció una vegada torni a arrencar el bull serà suficient. Passat aquest temps, traieu-los del foc i escorreu-los. Reserveu.
En una paella tireu un raig d'oli, i sofregiu els alls tendres a trossets ben petits i el bacon fet a tires molt fines també. Quan això estigui cuit, afegiu els espinacs i espereu a que estigui tot ben sofregit.
En un bol, bateu l'ou i la nata líquida. Amb 100 ml de nata serà suficient. Afegiu els alls, el bacon i els espinacs que teniu a la paella.
Estireu la placa de pasta de full i poseu-la en una safata per anar al forn ( no cal que li traieu el paper vegetal que porta). En aquest cas he fet servir una safata rodona. Talleu els sobrants. Punxeu amb una forquilla tota la base, i poseu al forn durant 10 minuts a 190 º. Passats aquests 10 minuts, traieu del forn i afegiu la mescla per damunt de la pasta de full. Si tot i haver punxat la pasta de full s'ha bufat una mica, aplaneu-la amb la mateixa forquilla.
Torneu a posar al forn uns 15 minuts més aproximadament. Mireu que la pasta de full comenci a daurar-se i que el farcit hagi pres.
Us ho podeu menjar fred o calent, i pot servir com a aperitiu o com a primer plat.

Que vagi de gust.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...