dimecres, 2 de febrer de 2011

Quiche d'espinacs

Bona nit a tots. Aquesta tarda, he passat per la verduleria a fer la compra de la setmana, i com quasi tots els dilluns ( o dimarts) he comprat entre d'altres coses, espinacs. Normalment els fem bullits, i després sofregits en una mica d'all. Però avui, mentre anava cap a casa amb el cotxe, m'ha vingut al cap aquesta recepta. Fa uns mesos, vam anar a fer una rostida al xalet d'uns amics ( Joaquim i Ave) ( bueno més ben dit dels pares de Joaquim) i Neus ve portar una quiche que crec que s'hi assemblava molt a aquesta. La veritat és que les quiches les pots fer del que més t'agradi, i amb espinacs està boníssima. Espero que us agradi.

Ingredients
1 placa de pasta de full ( millor fresca que congelada)
1 kg d'espinacs
4 o 5 alls tendres
3 llesques de bacon
nata líquida
1 ou
sal i oli

Elaboració
Talleu i netegeu els espinacs. Poseu-los a bullir amb aigua i sal. No cal que els feu massa, amb 5 minutets de cocció una vegada torni a arrencar el bull serà suficient. Passat aquest temps, traieu-los del foc i escorreu-los. Reserveu.
En una paella tireu un raig d'oli, i sofregiu els alls tendres a trossets ben petits i el bacon fet a tires molt fines també. Quan això estigui cuit, afegiu els espinacs i espereu a que estigui tot ben sofregit.
En un bol, bateu l'ou i la nata líquida. Amb 100 ml de nata serà suficient. Afegiu els alls, el bacon i els espinacs que teniu a la paella.
Estireu la placa de pasta de full i poseu-la en una safata per anar al forn ( no cal que li traieu el paper vegetal que porta). En aquest cas he fet servir una safata rodona. Talleu els sobrants. Punxeu amb una forquilla tota la base, i poseu al forn durant 10 minuts a 190 º. Passats aquests 10 minuts, traieu del forn i afegiu la mescla per damunt de la pasta de full. Si tot i haver punxat la pasta de full s'ha bufat una mica, aplaneu-la amb la mateixa forquilla.
Torneu a posar al forn uns 15 minuts més aproximadament. Mireu que la pasta de full comenci a daurar-se i que el farcit hagi pres.
Us ho podeu menjar fred o calent, i pot servir com a aperitiu o com a primer plat.

Que vagi de gust.

2 comentaris:

  1. Hola, us he agregat al bloc de l'agrobotiga.blogspot com a blocs amics, hem sembla un bloc interesant, anims. També vaig crear un bloc del delta, per si us interesa.
    deltadelbre.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Hola Joan,

    Gràcies per agregar-nos com a blog amic i de passada fer-nos publicitat!!hem visitat els teus blogs i fan molt bona pinta!!!m'agrada que feu activitats (com la bicicletada de la setmana passada). A veure si algun dia ens apuntem a alguna!

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...