dilluns, 13 de maig de 2013

Marble cake

Per petició popular aquí teniu la recepta d'aquest marble cake de vainilla i xocolata! Perdoneu per la foto però es lo que té anar de pícnic...jeje!!la vaig fer de casualitat i sense parar compte en res...ja ho podeu veure! jeje! Tot i així crec que es veu bé el tall no? m'encanta com queda! i a vosaltres? 
Ahir vam celebrar els meus 29 amb els amics i el vaig preparar de postres! ideal per emportar! I per acompanyar un café o per esmorzar molt millor encara! Jo feia temps que la tenia fitxada aquesta recepta i ahir per fi va arribar el dia! Fàcil de fer i bo! Us animeu?? La recepta es de la gran Martha Stewart! La trobareu aquí però us poso com la vaig fer per als que aneu pitjor amb l'anglès que jo! :)

Ingredients:
1/2 tassa de mantega sense sal a temperatura ambient
1 3/4 tasses de farina
2 culleradetes de royal
1/2 culleradeta de sal
1 tassa de sucre
3 ous L (a temperatura ambient)
1 culleradeta d'extracte de vainilla
2/3 tassa de buttermilk a temperatura ambient (si no el trobeu al súper el podeu "fabricar" posant 1 cullerada de llimona en 240ml de llet i deixant-ho reposar mínim 5 minuts per a que es talli)
1/4 tassa + 1 cullerada de cacau en pols

Elaboració:
Engraseu un bol per a plume cake i poseu el forn en marxa (175-180º sense ventilador).
Tamisseu la farina, el royal i la sal en un bol i reserveu.
En el bol de batedora (amb varilles elèctriques) batiu el sucre i la mantega fins aconseguir una massa blanquinosa i esponjosa (mínim durant cinc minuts). Tot seguit baixeu la velocitat i aneu afegint els ous un a un (no afegiu el següent fins que el primer estigui integrat). Afegiu també la vainilla. Sense deixar de remenar afegiu la mescla de la farina i el buttermilk alternant-ho de la següent manera: 1/3 de la mescla de la farina - 1/2 buttermilk - 1/3 de la mescla de la farina - 1/2 buttermilk- 1/3 de la mescla de la farina. Quan estigui tot integrat i tingueu una mescla homogènia retireu una mica més de la meitat de la mescla en un bol. Barregeu el cacau en pols amb dues cullerades d'aigua bullint i l'afegiu a la mescla que us queda en el bol de la batedora i continueu remenant fins que estigui ben integrat.
Ara heu de repartir les mescles en el motlle anant posant cullerades d'un i altre color de forma alternada. Quan ho tingueu tot repartit agafeu la punta d'un ganivet, enfonseu-la en la massa i feu dibuixos en forma de "s" per crear l'efecte del marbre.
Pose-ho al forn uns 40 minuts o fins que un escuradents surti net. Retireu de forn quan estigui cuit i deixeu-lo uns 10 minuts dintre el motlle. Després el desemmotlleu i deixeu refredar del tot sobre una reixeta. 

El tall queda fantàstic! A nosaltres ens en va sobrar una mica (ens vam passar amb el dinar i ja no entrava res més) i estic segura que més d'un n'ha menjat un tallet aquest matí sucadet a la llet!jeje!

Una abraçada i que tingueu una bona setmaneta!!!

Sandra


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Por petición popular aquí tenéis la receta de este mármol cake de vainilla y chocolate! Perdonad por la foto pero es lo que tiene ir de picnic ... jeje! La hice de casualidad y sin prestar atención en nada ... ya lo podéis ver! jeje! Aún así creo que se ve bien el corte no? me encanta como queda! y a vosotros?
Ayer celebramos mis 29 con los amigos y lo preparé de postre! ideal para llevar! Y para acompañar un café o para el desayuno mucho mejor todavía! Yo hacía tiempo que la tenía fichada esta receta y ayer por fin llegó el día! Fácil de hacer y bueno! Os animáis? La receta es de la gran Martha Stewart! La encontraréis aquí, os pongo como la hice para los que vais peor con el inglés que yo! :)

Ingredientes:
1/2 taza de mantequilla sin sal a temperatura ambiente
1 3/4 tazas de harina
2 cucharaditas de royal
1/2 cucharadita de sal
1 taza de azúcar
3 huevos L (a temperatura ambiente)
1 cucharadita de extracto de vainilla
2/3 de taza de buttermilk a temperatura ambiente (si no la encontráis en el súper se puede "fabricar" poniendo 1 cucharada de limón en 240ml de leche y dejándolo reposar mínimo 5 mintus para que se corte)
1/4 taza + 1 cucharada de cacao en polvo

Elaboración:
Engrasar un molde para plume cake y poner el horno en marcha (175-180 º sin ventilador).
Tamizad la harina, el royal y la sal en un bol y reservar.
En el vaso de batidora (con varillas eléctricas) batís el azúcar y la mantequilla hasta conseguir una masa blanquecina y esponjosa (mínimo durante cinco minutos). A continuación bajáis la velocidad e id añadiendo los huevos uno a uno (no añadir el siguiente hasta que el primero esté integrado). Agregad también la vainilla. Sin dejar de remover añadir la mezcla de la harina y el buttermilk alternándolo de la siguiente manera: 1/3 de la mezcla de la harina - 1/2 buttermilk - 1/3 de la mezcla de la harina - 1/2 buttermilk - 1/3 de la mezcla de la harina. Cuando esté todo integrado y tengáis una mezcla homogénea retirar un poco más de la mitad de la mezcla en un bol. Mezclad el cacao en polvo con dos cucharadas de agua hirviendo y lo agregáis a la mezcla que os queda en el cuenco de la batidora y continuar removiendo hasta que esté bien integrado.
Ahora debéis repartir las mezclas en el molde poniendo cucharadas de uno y otro color de forma alternada. Cuando lo tengáis todo repartido coged la punta de un cuchillo, hundidla en la masa y haced dibujos en forma de "s" para crear el efecto del mármol.
Poned en el horno unos 40 minutos o hasta que un palillo salga limpio. Retirar de horno cuando esté hecho y dejar unos 10 minutos dentro del molde. Luego desmoldar y dejar enfriar completamente sobre una rejilla.

El corte queda fantástico! A nosotros nos sobró un poco (nos pasamos con la comida y ya no entraba nada más) y estoy segura que más de uno se ha comido un trozo esta mañana con la leche! jeje!

Un abrazo y que tengáis una buena semanita!

Sandra




13 comentaris:

  1. MMmm quin aspecte més deliciós! i aixó de les fotos ja passa... quan portes postres al camp es el que hi ha! ja ja ja.
    Petons, Sandra.

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    1. Doncs si sandra es lo que te...jeje..pero em va semblar que, tot i així, valia la pena compartir-la!

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  2. Noia, està preciós per dintre i per fora!!! I no vull ni imaginar-me com de bo ha d'estar!!!

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  3. Mmmm! Quina pinta!! De quin tipus de taces parlem?

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    1. Núria les tasses i culleretes i culleres son mesures angleses. Necessites els mesuradors o buscar conversors que trobaras online!

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  4. Qué bueno! me encanta ese bizcocho... habrá que probarlo. Un beso

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  5. Respostes
    1. Moltes gràcies! La veritat es que el tall fa molt de goig! :)

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  6. Hola noies,
    encara us havia de donar les gràcies pel premi...
    http://graelladesucre.blogspot.com.es/2013/05/premis-i-mes-premis.html

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  7. M'encanten els marblejats :)
    Tens un regalet al meu blog ^^ http://ninicocinera.blogspot.com.es/2013/05/cake-pops-premio-truly-y-despedida.html

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  8. Es molt bonic... i molt bo!

    PTNTS
    Dolça

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