dimarts, 30 de juliol de 2013

Crestes de samfaina i tonyina per desitjar-vos unes bones vacances!


Des d'aquí li declaro el meu amor incondicional a les "Obleas La Cocinera"!!! Pensareu que aquests de La Cocinera m'han comprat, que em paguen per fer aquest post, o que, si més no m'han enviat un lot de productes a casa...doncs no no! ni molt menos! però últimament aquestes oblees m'han deixat la mar de bé en diferents sopars inaugurals que he fet al meu nou piset! que si! que ja m'he independitzat! :) Aquest es un dels principals motius del parón que estem tenint al bloc...això i que l'altra part essencial de sal i oli ha tornat a ser mami i ara té un Miquelet preciós que li dona molta feina!!! :) Com veieu son temps de canvis a sal i oli! Esperem que tot torni a la normalitat i ens agafem amb ganes això de posar-nos a la cuina! i no es que no cuinem tampoc però ens falta temps per le fotos i tot lo demés...

Ahir vam dinar a casa la mami i li dic a Laura : potser hauriem de publicar algo no?? i ella, asseguda al sofà amb el Miquel als braços i Pol estirat al seu costat fent l'intent de fer la migdiada se'm va quedar mirant amb cara de...i quan vols que faci alguna cosa jo? jeje! Però ces't la vie, i com a bon hobbie que es això de portar un bloc, hem decidit que si no fem més farem menos... Per nosaltres, això sempre ha sigut un hobbie i no una obligació, és més, en el moment que passés a ser una obligació deixaria de ser divertit! 


Aquesta entrada la tenia pendent de fa dies! us la vaig prometre i, de fet, tinc moltes ganes de compartir-la ja  que es una recepta d'aquelles faciletes i resultones, de les que a tots ens agraden! ideal per un sopar fred d'estiu amb els amics a la terrasseta (els que en tingueu) amb una cerveseta fresqueta!mmmhhhh! A més a més, es un sabor que em recorda a la infància...quins records!!! Algunes tardes, quan anava a música, la meva mare em comprava una cresta per berenar a un forn de pa que ens anava de camí que em xiflaven!!! Me les va fer recordar no fa gaire la Sílvia, que moltes tardes compartíem música i berenar! Ella va fer una versió en gran per al meu cumple i quan la vaig tastar el meu cap va començar a buscar aquell sabor a l'arxiu fins arribar a aquell forn de pa, a aquelles tardes de música...poc després vaig caure en la temptació! I va ser tot un encert i tot un èxit! He de dir que les Oblees faciliten molt la feina! Al forn queden molt cruixents i amb un aspecte fantàstic! No m'enrotllo més i vaig amb la recepta! He fet d'altres receptes amb les mateixes oblees que també vull compartir amb vosaltres però no tinc fotos! Les haurem de repetir! ;)

Ingredients
1 paquet de oblees la cocinera (petites) - 16 uts
1 albergínia
1 carbassó
1 ceba gran
1 pot de tomàquet triturat natural (o tomàquet natural ratllat)
1-2 llaunes de tonyina
pinyons

Elaboració
Primer que res renteu i talleu totes les verdures a quadrets. Jo el carbassó i l'albergínia no els pelo però si ho preferiu ho podeu fer.
Poseu un bon raig d'oli al cul d'una paella i sofregiu en primer lloc la ceba. Quan agafi coloret afegiu el carbassó i l'albergínia i, quan aquests comencin a coure's afegiu el tomàquet, Deixe-ho que es faci tot a foc ben lent...paciència i anar remenant. Recordeu afegir-hi sal també! Quan la tingueu a punt deixeu temperar.
Ara ja gairebé ho teniu. El més complicat, i no es complicat sinó entretingut es fer la samfaina. La resta es "pan comido"!!!
Ara poseu a cada oblea una mica de samfaina, una mica de tonyina i 4 o 5 pinyons i plegueu-la com mes us agradi. Jo aquestes ho vaig fer de manera tradicional. Quan les tingueu farcides les disposeu a la safata del forn i les pinteu amb ou. Ja només us queda enfornar-les uns 15 minutets al forn preescalfat a 200ºC.

Fàcil no?? i bones bones!!! Queden moooooolt cruixents!!!! Ideals per emportar de pícnic també, o a la platja!

Ara si, bones vacances! A veure si no triguem dos mesos més a tornar a publicar! :) tot i que no prometo res...jeje!!

Salut!

Sandra--------------------------------------------------------------------------------------------------------Desde aquí le declaro mi amor incondicional a las "Obleas La Cocinera"!!! Pensaréis que estos de La Cocinera me han comprado, que me pagan para hacer este post, o que, me han enviado un lote de productos a casa...pues no no! ni mucho menos! pero últimamente estas obleas me han dejado estupendamente en diferentes cenas inaugurales que he hecho a mi nuevo pisito! que sí! que ya me he independizado! :) Este es uno de los principales motivos del parón que estamos teniendo en el blog...esto y que la otra parte esencial de sal i oli ha vuelto a ser mami y ahora tiene un "Miquelet" precioso que le da mucho trabajo!!! :) Cómo veis son tiempos de cambio a sal i oli! Esperamos que todo vuelva a la normalidad y nos tomemos con ganas esto de ponernos a cocinar! y no es que no cocinemos tampoco pero nos falta tiempo para las fotos y todo lo demás...

Ayer comimos en casa de mi madre y le digo a Laura : quizás tendríamos que publicar algo no?? y ella, sentada al sofá con Miquel a sus brazos y Pol estirado a su lado haciendo el intento de hacer la siesta se me quedó mirando con cara de... y cuando quieres que haga algo yo? jeje! Pero ces't la vie, y como buen hobby que es esto de escribir un blog, hemos decidido que si no hacemos más haremos menos... Para nosotras, esto siempre ha sido una afición y no una obligación, es más, en el momento que pasara a ser una obligación dejaría de ser divertido! Esta entrada la tenía pendiente de hace días! os la prometí y, de hecho, tengo muchas ganas de compartirla puesto que es una receta de aquellas facilitas y resultona, de las que a todos nos gustan! ideal para una cena fría de verano con los amigos en la terracita (los que tengáis) con una cerveza fresquita!mmmhhhh! Además, es un sabor que me recuerda a la infancia...qué recuerdos!!! Algunas tardes, cuando iba a música, mi madre me compraba una empanadilla para merendar a un horno de pan que nos iba de camino que me encantaban!!! Me las hizo recordar no hace mucho Sílvia, que muchas tardes compartíamos música y merienda! Ella hizo una versión en grande para mi cumple y cuando la probé mi cabeza empezó a buscar aquel sabor en el archivo hasta llegar a aquel horno de pan, a aquellas tardes de música...poco después caí en la tentación! Y fue todo un acierto y todo un éxito! Tengo que decir que las Obleas facilitan mucho el trabajo! Al horno quedan muy crujientes y con un aspecto fantástico! No me enrollo más y voy con la receta! He hecho otras recetas con las mismas obleas que también quiero compartir con vosotros pero no tengo fotos! Las tendremos que repetir! ;)

Ingredientes
1 paquete de obleas la cocinera (pequeñas) - 16ud
1 berenjena
1 calabacín
1 cebolla grande
1 bote de tomate triturado natural (o tomate natural rallado)
1-2 latas de atún
piñones

Elaboración
Antes que nada laváis y cortáis todas las verduras a daditos. Yo el calabacín y la berenjena no los pelo pero si lo preferís lo podéis hacer. 
Ponéis un buen chorro de aceite en el culo de una sartén y sofreís en primer lugar la cebolla. Cuando coja colorcito añadís el calabacín y la berenjena y, cuando estos empiecen a cocerse añadís el tomate. Dejadlo que se haga todo a fuego muy lento...paciencia e ir removiendo. Recordad añadir sal también! Cuando lo tengáis a punto dejáis templar.
Ahora ya casi lo tenéis. Lo más complicado, y no es complicado sino entretenido es hacer el pisto. El resto es "pan comido"!!! 
Ahora sólo os queda poner en cada oblea un poco de pisto, un poco de atún y 4 o 5 piñones y plegarla cómo más os guste. Yo estas lo hice de manera tradicional. Cuando las tengáis rellenas las disponéis en la bandeja del horno y las pintáis con huevo. Ya sólo os queda hornearlas unos 15 minutets con el horno precalentado a 200ºC. 

Fácil no?? y buenas buenas!!! Quedan muuuuuy crujientes!!!! Ideales para llevar de pícnic también, o a la playa!

Ahora si, felices vacaciones! A ver si no tardamos dos meses más a volver a publicar! :) aunque no prometo nada...jeje!!

Salud!

Sandra

2 comentaris:

  1. Una recepta "solucionadora". Et pot arreglar un sopar o qualsevol altra ocasió culinària imprevista! Una abraçada i bones vacances!

    ResponElimina
  2. Com m'agraden les crestes i si són de tonyina, encara més! T'han quedat molt maques i bones, seguríssim que ho són i molt!!

    Bones vacances!!! Petons!

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...