dilluns, 30 de juliol de 2012

Pasta farcida amb espinacs i ricotta i salsa de tomàquet ( o com aprofitar els galets que sobren del dia de Nadal!!!)Hola a tots!!!!!!! Avui tenim una recepta d'aprofitament. I si, ho heu vist bé. Són els galets que van sobrar del dia de Nadal!!! A qui no li sobren galets? És molt difícil de calcular quants paquets comprar per aquell dia... i llavors com sempre, n'acabes comprant bastant més del que necessites. I és que realment, no es fan servir en tot l'any, només aquell dia... Així, que enguany vaig decidir que podria fer-hi alguna cosa per a aprofitar-los, i així evitar que es passessin tot un any donant voltes per dintre de l'armari de la cuina. I la setmana passada remenant per pinterest ( que per cert encara no sé ben bé com funciona, però hi trobo coses interessants), vaig veure una foto d'una pasta farcida amb galets. I inspirant-me en aquella foto he fet aquesta recepta. Espero que us agradi!!!! 

Ingredients ( 4 persones)

Uns 40 galets aprox. ( amb un paquet en tindreu de sobres)
1 bossa de 300 gr d'espinacs frescos
250 gr de mató
formatge parmesà (opcional)
500 gr tomàquet triturat
2 dents d'all
unes fulles d'alfabrega fresca
sucre
sal i oli

Elaboració

Poseu en una paella al foc un raig d'oli i afegiu el tomàquet triturat, poseu-hi una mica de sucre (mitja cullerada de postre) i una mica de sal i deixeu-lo fregir fins que estigui cuit (aprox. 25 minuts). A casa meva sempre hem dit, que sabrem quan el tomàquet està fregit quan l'oli suri per damunt del tomàquet. A últim moment afegiu unes fulles d'alfabrega fresca per a que la salsa agafi el gust. Retireu del foc i reserveu. Jo he fet servir passata italiana, bàsicament per que la vaig comprar un dia fa bastant temps, i la volia fer servir a veure que tal. La passata pel que he pogut averiguar és tomàquet triturat concentrat. I és el que els italians utilitzen a les pizzes i altres plats de la seva gastronomia. El resultat ha sigut bò, pero res que envejar a una bona salsa de tomàquet tradicional.
D'altra banda poseu al foc una altra paella amb oli i els 2 grans d'all pelats i sencers. Enrossiu una mica els alls, per a que l'oli agafi sabor i agefiu els espinacs. No cal que els bulliu prèviament. Directament al foc, i ja veureu que van perdent poc a poc volum i aigua, i igualment queden molt bé. Quan estigui ben cuit aboqueu els espinacs a un colador. Retireu els alls i espereu a que tregui l'excés de oli.
En un bol, podeu el mató i el xafeu amb una forquilla, i afegiu els espinacs quan estiguin tebis.
Bulliu els galets amb aigua i sal, pero sempre procurant acabar la cocció abans de lo que indica en el paquet. Si volem que ens quedin una mica sencers, i poder-los farcir, retireu del foc 2 o 3 minuts abans de lo indicat.
Poseu la salsa de tomàquet al fons d'una safata de forn. Aneu farcint les galets amb els espinacs i el mató amb l'ajuda d'una cullera petita, i aneu posant-los a sobre. Si us agrada ratlleu una mica de parmesà per sobre, i poseu uns fulles d'alfàbrega més. 
Ara ja només caldrà posar la safata al forn. Però com jo tinc el forn trencat des de fa un parell de setmanes (espero sol·lucionar-ho aviat), he hagut d'improvitzar. He repartit els galets en 2 safates, i els he posat 15 minuts al grill del microones. No és el mateix que el forn però... El que jo hagués fet és posar-ho al forn dalt i baix a 180º uns 20 minuts. La propera vegada ho faré així. En tot cas, dir-vos que igualment estava molt bo per si algú vol fer més via!!!!!

A nosaltres ens ha agradat molt, així que segur que repetirem!!!!


Bona nit!!!!

Laura-------------------------------------------------------------------------------------------------------------Hola a todos!! Hoy tenemos una receta de aprovechamiento. Y si, lo habéis visto bien. Son los galets que sobraron del día de Navidad! A quién no le sobran galets? Es muy difícil de calcular cuántos paquetes comprar por ese día ... y entonces como siempre, acabas comprando bastante más de lo que necesitas. Y es que realmente, no se utilizan en todo el año, sólo aquel día ... Así, que este año decidí que podría hacer algo para aprovecharlos, y así evitar que se pasaran todo un año dando vueltas por dentro del armario de la cocina. Y la semana pasada bichacheando por pinterest (que por cierto aún no sé muy bien cómo funciona, pero encuentro cosas interesantes), vi una foto de una pasta rellena con galets. Y inspirándome en esa foto he hecho esta receta. Espero que os guste!

Ingredientes (4 personas)

Unos 40 galets aprox. (Con un paquete tendréis de sobra)
1 bolsa de 300 gr de espinacas frescas
250 gr de requesón
queso parmesano (opcional)
500 gr tomate triturado
2 dientes de ajo
unas hojas de albahaca fresca
azúcar
sal y aceite

Elaboración

Poner en una sartén al fuego un chorro de aceite y añadir el tomate triturado, poner un poco de azúcar (media cucharada de postre) y un poco de sal y dejar freír hasta que esté cocido (aprox. 25 minutos) . En casa siempre hemos dicho, que sabremos cuando el tomate está frito cuando el aceite flote por encima del tomate. A último momento añadir unas hojas de albahaca fresca para que la salsa coja el gusto. Retirar del fuego y reservar. Yo he usado passata ​​italiana, básicamente por que la compré un día hace bastante tiempo, y la quería usar a ver que tal. La passata ​​por lo que he podido averiguar es un tomate triturado concentrado. Y es lo que los italianos utilizan en las pizzas y otros platos de su gastronomía. El resultado ha sido bueno, pero nada que envidiar a una buena salsa de tomate tradicional.
Por otro lado poner al fuego otra sartén con aceite y los 2 dientes de ajo pelados y enteros. Dorar un poco los ajos, para que el aceite coja sabor y añadir las espinacas. No es necesario hervir las espinacas previamente. Directamente al fuego, y ya veréis que van perdiendo poco a poco volumen y agua, e igualmente quedan muy bien. Cuando estén bien cocidas retirar y verter las espinacas en un colador. Quitar los ajos y esperar a que saque el exceso de aceite.
En un bol, poner el requesón y el desmenuzar con un tenedor. Añadir las espinacas cuando estén tibias.
Hervir los galets con agua y sal, pero siempre procurando acabar la cocción antes de lo que indica en el paquete. Si queremos que nos queden un poco enteros, y poderlos rellenar, retirar del fuego 2 ó 3 minutos antes de lo indicado.
Añadir la salsa de tomate en el fondo de una bandeja de horno. Rellenamos las galets con las espinacas y el requesón con la ayuda de una cuchara pequeña, y los vamos poniendo encima de la salsa de tomate. Si os gusta rallar un poco de parmesano por encima, y ​​poner unos hojas de albahaca más.
Ahora ya sólo habrá que poner la bandeja en el horno. Pero como yo tengo el horno roto desde hace un par de semanas (espero solucionarlo pronto), he tenido que improvisar. He repartido los galets en 2 bandejas, y los he puesto 15 minutos en el grill del microondas. No es lo mismo que el horno pero ... Lo que yo hubiera hecho es poner en el horno arriba y abajo a 180 º unos 20 minutos. La próxima vez lo haré así. En todo caso, deciros que igualmente estaba muy bueno por si alguien quiere ir más rápido!!

A nosotros nos ha gustado mucho, así que seguro que repetiremos!


Buenas noches!

Laura
3 comentaris:

 1. jajajajaja, jo també en tinc mig paquet de galets desde Nadal!!! M'apunto la recepta que te una pinta deliciosa. Petons

  ResponElimina
 2. Deliciosos! jo també tinc galets al rebost, a què espero doncs?
  petonets

  ResponElimina
 3. Gràcies noies!!!! Estaven molt bons aquests galetsi es una manera molt fàcil de fer pasta farcida casolana bastant ràpida!!!! Ja ens explicareu que tal si ho proveu!!!!

  Laura

  ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...