dimecres, 8 de febrer del 2012

Canelons de confit d'ànec amb escalunyes

Hola!!!!

Fa molt temps que teniem aquesta recepta guardada per compartir-la amb tots vosaltres! La vam fer per primera vegada el Nadal passat i ens va agradar tant que aquest any vam reptir! Són uns canelons finíssims amb un toquet dolç que mmmm...He de dir que la recepta original portava la beixamel de carbassa i que l'any passat la vam fer i a mi personalment em va encantar!!! Aquest any vam fer una beixamel normal perquè no a tothom li agradava la carbassa i ho vam deixar amb una beixamel tradicional...tot i així, avui us explicaré les dues maneres i vosaltres ja decidiu que fer...Un cop més, la recepta la vam veure a la revista cuines (número 101)!

Ingredients
6 cuixes d'ànec confitades
400 gr d'escalunyes
150 gr de porto
100 gr de sucre
sal
oli
pebre negre
150g de llet
plaques de canaló
200 gr de parmesà ratllat

Beixamel de carbassa
500 gr de carbasa
500 ml de llet
50 gr de mantega
50 gr de farina
sal pebre negre

Elaboració
Escalfeu les cuixes d'ànec al forn per a treure el greix. Retireu la pell i els ossos i desmolleu la resta. Pareu compte no se us quedi cap os, ja que n'hi ha de molt petits que de vegades passen desapercebuts.
Bulliu les escalunyes sense pell 1 minut. Retireu i sofregiu en una paella amb un raig d'oli, i afegiu el sucre i el porto quan agafin color (jo no tenia porto i vaig utilitzar un xerès sec). Deixeu coure i caramelitzar lentament.
Piqueu la carn de l'ànec i les escalunyes. Si teniu màquina de picar perfecte. I si no ho podeu fer amb un pica 3, l'accesori de la batedora per a picar, o com en el meu cas que vaig utilitzar la thermomix.
Poseu la barreja en una cassola i afegiu la llet i una mica del suc de la cocció de les escalunyes. Afegiu sal i pebre i reserveu.
Bulliu o poseu a remulla les plaques de caneló. A casa des de sempre hem utilitzat les plaques de la marca fadaic que estàn precuinades, i només has de posar-les a remull. Però podeu fer servir les que més us agradin.
Per a fer la beixamel de carbassa, poseu la carbassa al forn a coure. Un cop cuita, tritureu-la. En una cassola, poseu la mantega per a que es desfassi. Agegiu la farina i doneu-hi unes voltes. Afegiu el puré de carbassa i la llet. Poseu sal i pebre i deixeu espessir una mica.
Ompliu ls plaques de canaló amb el farcit, poseu els canalons en una placa de forn i cobriu amb la beixamel. Poseu una mica formatge ratllat per sobre i poseu al forn preescalfat a 180º fins que veieu que està torradet el formatge.
Nosaltres com us deia, vam fer servir beixamel de la de tota la vida. Amb aquesta que us he explicat, aconseguireu un color molt bonic.
En teoria, la recepta diu que és per a 12 canalons, però a nosaltres ens en van sortir bastants més... Vaig pensar que depenia si els havíem plenat més o menys, però hem sembla massa diferència. Ja ens contareu si els feu.

Que vagi de gust!!!!!

Sandra



2 comentaris:

  1. Hola!

    És el primer cop que passo per aquí i ja tens nova seguidora!

    Beixamel i carbassa... Dos sabors i textures que m'encanten!! :D

    Ens veiem per aquí (o pel meu blog...) ;)

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...