dijous, 2 de febrer del 2012

Focaccia



Hola a tots!!!!! Com ja us vaig explicar al facebook, els reis hem van portar un robot de cuina ( kitchen aid), que a més de ser molt bonic funciona molt bé!!!! És el rei de la reposteria, i l'opinio d'altres bloggers de cuina és inmillorable. A mi hem va arribar la setmana passada, i aquest cap de setmana passat la vam estrenar. I aquesta va ser la recepta escollida: focaccia. 
Aquest pa italià és molt gustós, i penso que aniria molt bé per a qualsevol festa on hi hagi un aperitiu a peu dret. La recepta, la vam treure del bloc el rincon de bea, que per als qui no el conegueu, us el recomano profundament!!!! És una gran repostera, i per a nosaltres, el seu bloc ha estat un dels impulsors a que ens endinsséssim en el món dels blocs de cuina. Ja ens explicareu!!!!

Ingredients ( per a una placa de forn convencional)
2 sobres de royal
440 ml d'aigua tibia
1 cullerada de sucre
180 ml d'oli d'oliva
780 gr de farina normal
2 culleradetes de sal
condiments a escollir: romer, orenga, olives, ceba, bacon, ...

Elaboració
En un bol dissoldre els sobres de royal amb l'aigua tibia. Deixeu reposar 5 minuts. Afegiu el sucre i 120 ml d'oli ( reserveu la resta). Amb el ganxo del robot de cuina ( KA o similar) amasseu a velocitat baixa fins que quedi una massa uniforme.
La massa s'ha de desapegar completament de les parets del bol. Si veieu que a la vostra massa no passa, afegiu una mica més de farina i torneu a amassar. Deixeu reposar la vostra massa tapada amb un drap de cuina fins que dobli el seu volum ( aproximadament 1 hora). 
Passat aquest temps, en una placa de forn poseu els 60 ml d'oli que havieu reservat ( nosaltres vam posar paper de forn a la placa) i estireu la massa i poseu-la damunt de l'oli. Tapeu-la amb un drap de cuina i deixeu reposar una altra vegada fins que dobli el seu volum ( aproximadament 1 hora).
Finalment, amb la punta del dit pressioneu sobre la massa cada 2 cm per donar-li forma i condimenteu amb el que més us agradi. Nosaltres vam fer la meitat amb olives rellenes tallades a trossets, i l'altra meitat amb orenga.
Preescalfeu el forn a 220-230º i coeu durant 20-30 minuts fins que estigui ben torradeta. Deixeu refredar a sobre d'una reixeta, i ja només us quedará tallar i servir.

Que vagi de gust!!!!!



Laura

2 comentaris:

  1. Te ha quedado estupenda.
    Yo he tenido un par de fiascos y sigo sin intentarlo.
    Disfruta de tu KA.

    Besos

    ResponElimina
  2. Gracias!!!! Me hace mucho ilusión tenerla, y espero hacer muchas recetas con ella!!!! Y quien la sigue la consigue!!!!

    Besos

    Laura

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...