dimecres, 26 de gener de 2011

Brownie

Cap comentari:

Com ja us vaig avançar el meu amic invisible em va regalar un llibre amb receptes de xocolata (DELICIAS DE CHOCOLATE DE TRISH DESEINE) i aquest cap de setmana no he pogut resistir la temptació de provar-ne alguna! Val a dir que en aquesta ocasió vaig comptar amb l'ajuda de dos "pinches" meravelloses...les Martes...va quedar boníssim així que no puc més que recomanar-vos la recepta. 
Sincerament no tenia una recepta de brownie i és un postre boníssim (jo el prefereixo per berenar ja que es bastant farragós...). De fet, crec que només n'havia fet un cop amb una recepta que hem van donar per fer-lo al microones...va quedar prou bo pero no recordo ni on tinc aquella recepta...Avui us ensenyo com fer aquesta versió de brownie que com ja us he dit venia en el llibre que em va regalar l'amic invisible aquests nadals! Recomanar-vos també el llibre per fer un regalet si teniu algun amic cuinetes ja que és un format bastant original...venia tot dintre una caixa: el llibre amb les 40 receptes, 3 utensilis per treballar la xocolata, uns motlles per fer tauletes de xocolata i uns motlles per a bombons... Animeu-vos a provar aquest postre i ja m'explicareu!

Ingredients:
225g sucre
120g xocolata negra 
90g mantequilla
2 ous batuts
90g de farina
50g de nous (o avellanes o nous de macadamia)

Elaboració:
Preescalfeu el forn a 180ºC. Foneu la mantequilla i la xocolata al microones o bany maria i deixe-ho refredar una mica. Afegiu els ous batuts i després el sucre i la farina. Remene-ho tot bé i incorporeu les nous previament picades (tampoc no massa).
Poseu la pasta dintre un motlle (quadrat d'uns 20cm de costat) i coeu-ho al forn uns 30 minuts (això es lo que posava el llibre, jo amb 15min en vaig tenir prou i massa...ane-ho vigilant...cada forn és un món...i també dependrà del motlle....)
Deixeu refredar, desentmotlleu i disfruteu d'aquest pecat...
La gràcia es que quedi cuixent per fora i l'interior esponjós (una mica humit).

Gràcies Ivan pel regalet i a vatros Martetes per ajudar-me!!

Fins aviat!

dimarts, 18 de gener de 2011

Rap als alls tendres

4 comentaris:

Disculpeu que us hem deixat una mica abandonats aquests dies pero la veritat es que després de tants de dies d'excessos no teniem més que ganes de menjar verdureta i coses a la planxa i com comprendreu no us posarem aquí la recepta d'unes bledes bullides o d'un bistec a la planxa...Avui us ensenyem una recepta bastant light sense massa misteri pero que té un toquet bo...no és més que rap a la planxa amb uns alls tendres. Més que ensenyar-vos a fer la recepta en si el que volia era donar-vos la idea de com donar color i gust a un trist peix a la planxa (encara que per si sol ja sigui bo...).


Ingredients:
1 cua de rap per persona (serveix qualsevol altre peix que us agradi)
alls tendres
sal
oli
pebre
un tomàquet d'amanir per acompanyar (és opcional)


Elaboració:
Posu un rajolí d'oli en una paella i tireu els alls tendres tallats a trossets. Feu-los a foc lent fins que estiguin ben tovets. Quan estiguin cuits pugeu el foc i tireu el peix. Amb un tomba i tomba tindreu prou per coure el peix (recordeu que si coeu el peix massa us pot quedar sec i perd tota la gràcia i gust). Serviu el plat posant els alls tendres per sobre el peix. Podeu acompanyar amb un tomàquet obert amanit amb sal, pebre i un rajolí d'oli com vaig fer jo o amb el que vosaltres vulgueu...


Per cert, el meu amic invisible em va regalar un llibre amb receptes de xocolata...tinc moltes ganes de provar-ne alguna...ja us la penjaré per compartir-la amb tots vosaltres!
Salut i fins aviat!

dimecres, 12 de gener de 2011

Vieires amb carxofes i pernil

Cap comentari:


Bona nit a tots. Tenim algunes receptes pendents de fer i algunes només de penjar. Tot arribarà. Però de moment us presentem un entrant molt bo. La veritat és que havia comprat aquestes vieires per a la nit de cap d'any o el dia 1, però una grip bastant inoportuna, va fer que en lloc de raïm prenguéssim ibuprofeno de postres. En fi, que les vieires es van quedar al congelador. Ja feia temps que m'anava pel cap de comprar-ne i tenia ganes de provar-les.
La recepta ve d'unes vieires que vam menjar en un restaurant. La veritat és que no recordo ben be com eren, però crec que s'hi assemblaven bastant. Espero que us agradin.

Ingredients ( per a 2 persones)

6 vieires ( si són grans en tindreu prou amb 4. Jo les vaig comprar congelades)
2 llesques de pernil
2 carxofes no molt grans
sal i oli

Elaboració

Poseu en una olla aigua abundant i porteu a l'ebullició. Afegiu les carxofes senceres després de rentar-les. Bulliu durant aproximadament 25 minuts. Una vegada cuites retireu del foc i deixeu atemperar i que soltin l'aigua que hagin pogut absorvir. Quan la pogueu manipular retireu les fulles externes fins que veieu les fulles tendres i peleu una mica el peu. Talleu la punta de les fulles i partiu en 8 trossos cadascuna.
En una paella poseu un raig d'oli i quan estigui ben calenta saltegem les carxofes per a que quedin una mica daurades. En realitat ja estan cuites, així que es tracta de donar-li una mica de color. Reservem.
En un altra paella, posem un raig d'oli, i igualment esperem que sigui ben calent per a marcar les vieires. Aquest marisc, com tots té una cocció molt ràpida. En 1 minut ( 30 segons cada costat) o menys les tindrem cuites. Si ens passem ens quedaran resseques i dures. Volem que estigui torrat per fora i tou per dins.
Per últim, talleu a tires molt fines el pernil salat. Jo el que he fet és passar-lo 15 segons per la paella ( he aprofitat un racó de la paella on he saltejat les carxofes) per a que canvies una mica el color. De fet, es podria utilitzar un cruixent de pernil també.
Ara només ens queda muntar el plat. Agafeu una closca de vieira i poseu 2/3 vieires, 3 o 4 talls de carxofa i una mica de pernil pel damunt. Poseu-hi una mica de sal maldon per sobre i està llest per menjar.
Una possibilitat seria tenir-ho preparat en una safata i a última hora donar-hi un cop de forn per escalfar-ho.
Només un altra cosa. Com que les closques de les vieires no estàn cuites, el que he fet és bullir-les 1 minutet per a que quedessin ben netes.

Espero que ho proveu.

dimecres, 5 de gener de 2011

Pollastre amb ceba i carlota

Cap comentari:
Aquí va una altra recepta estrella de la mama! És bunísssssssiiiiiimmmmmmm!!!!! Tothom que prova aquest plat vol repetir!!! Sinó dieu-li a Martina, una nena de cinc anys que la meva mare ha cuidat des de ben petita i que cada cop que la  veu li diu que quan li farà aquell pollastret tendret en carloteta...proveu-lo i veureu com no us arrepentiu!!!

Ingredients:
2 cuixes de pollastre per persona
1 ceba per persona
1 carlota per persona
1 dent d'all per persona
vi blanc
aigua
una fulla de llorer
oli
sal
pebre


Elaboració:
Salpebreu la carn i daureu-la en una cassola a foc mig-ràpid amb un bon raig d'oli. Quan estigui daurada la carn baixeu el foc i tireu els alls sencers i la fulla de llorer i afegiu la ceba talladeta a tires fines. Deixe-ho coure fins que la ceba estigui transparent i llavors afegiu la carlota tallada en bastonets. Ho heu de deixar a foc mig fins que estigui tot ben tovet.
Quan estigui ben cuit afegiu una mica de vi blanc (dependrà de la quantitat que feu, compteu mig got per cada 3 racions) i deixe-ho reduir un parell de minuts i afegiu aigua fins cobrir el pollastre a la meitat. Deixe-ho bullir fins que l'aigua i el vi hagi reduit i tot estigui ben cuit.


Que vinguin carregats i bon profit!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...