dilluns, 8 d’agost de 2011

Arròs amb verdures



Hola a tots!!!! Ja esteu de vacances? Bueno, nosaltres ja estem a punt!!!!! Pero abans de marxar voliem compartir aquesta recepta amb vosaltres. És ideal per aquests dies, ja que és un plat molt bò, i és perfecte per a acabar coses de la nevera i deixar-la buida si heu d'estar algun dia fora de casa. Es tracta d'arròs amb verdures. I aquestes verdures poden ser les que tingueu a la nevera. En aquest cas ho he fet de la següent manera.


Ingredients ( 2 persones)
pebrot vermell
puerro
pastanaga
carbassó
albergínia
xampinyons
tomaquet
1 gra d'all
julivert picat
250 grams d'arròs
1/2 copeta de vi blanc
caldo de carn


Elaboració
Es tracta d'aprofitar tots els trossets que tenim a la nevera. Per això tallarem a dauets ben petits totes les verdures ( un trosset de cadascuna). No cal molta quantitat ja que són bastentes verdures les que posarem ( 3 o 4 xampinyis, 1 tomàquet a dauets, un tros de carbassó, un tros de pebrot vermell, ...).
Comencem posant un raig d'oli en una cassola o paella, i passarem a sofregir les verdures. En primer lloc posem el puerro, i esperem a que sigui una mica transparent. Afegirem el pebrot vermell i deixarem 10 minutets a que estigui una mica cuit. Podeu tapar la cassola i anirà més ràpid. Poseu un polsim de sal.
Passats uns minuts afegiu el carbassó, l'albergínia i els xampinyons. Deixeu 10 minuts més. Quan veieu que està una mica cuit afegiu l'all i el julivert i el tomàquet. Ara deixeu sense tapar, ja que el tomàquet té molta aigua, i si ho tapeu no s'evaporarà l'aigua.
Una vegada les verdures estiguin ben cuites afegiu el vi blanc i deixeu reduïr. Quan estigui totalment reduit, afegiu l'arròs i sofregiu-lo junatment amb les verdures.

Per últim anireu afegint amb un cullerot caldo de carn ( que prèviament haureu portat a l'ebullició), i ho fareu poc a poc. Comenceu amb 2 cullerades, i deixeu que l'arròs se'l vegui tot. Torneu a repetir l'operació tantes vegades com sigui necessari. És important que el caldo estigui calent per a que no es trenqui el procés de cocció de l'arròs. Penseu qu l'arròs tardarà uns 18 minuts fins a que estigui cuit. Rectifiqueu de sal.

Una vegada apagueu el foc, podeu afegir una mica de formatge parmesà ratllat.Remeneu-ho bé. Us quedarà un arròs molt cremós, i una mica semblant a un rissoto.


Espero que us agradi, i si ho proveu, ja sabeu que ens podeu explicar com ha anat.


Bones vacances!!!!!!!!!!!


Laura

1 comentari:

  1. la veritat es que fa molt bona pinta! és una d'aquestes coses que pots fer si creus que no hi ha res a la nevera, ja que sempre trobes algún dels ingredients, amb els que no sas que fer sol

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...