dimarts, 26 de febrer de 2013

Quiche de verdures (recepta d'aprofitament)

10 comentaris:
Després de tant de dolç avui us porto una recepta exprés!!! D'aquelles faciletes, rapidetes i resultones!! D'aquelles que a tots ens agraden!!! A més a més, una recepta d'aprofitament!! Per acabar amb totes les restes de la nevera i evitar que es facin malbé!! Jo tenia aquestes verdures però podeu fer servir les que tingueu...tot hi té cabuda! :)

Ingredients:
1 massa quebrada o pasta full (el que preferiu)
verdures variades (jo hi he posat: 1 porro, mitja ceba gran, 2 carxofes, 1 carbassó, 4 xampis i uns quants tomàquets cherry)
1 ou
200ml nata líquida i una terrina de nata fresca ( jo la vaig posar perquè la tenia encetada però no es necessari tampoc...queda molt més cremosa, això si).
formatge mozzarela ratllat
oli
sal i pebre

Elaboració:
Netegeu i talleu totes les verdures a daus petits excepte els tomàquets que els heu de tallar a la meitat. Poseu un rajolí d'oli en una paella i coeu totes les verdures afegint-les segons el punt de cocció que necessitin..en el meu cas en el següent ordre: ceba, porro, carxofes, carbassó i xampis. Afegiu sal al gust.
En un bol a banda bateu l'ou i afegiu les nates remenant bé fins aconseguir una crema homogènia. Afegiu sal i pebre i una mica de formatge ratllat i acabe-ho d'integrar.
Quan les verdures estiguin cuites afegiu la mescla anterior a la paella i remeneu a foc baix un minutet.
Prepareu la pasta de full o massa quebrada (si es pasta de full l'haureu de punxar amb una forquilla per a que no pugi) sobre un motlle que pugui anar al forn i aboqueu la mescla a l'interior. Per últim, disposeu els tomàquets cherrys partits per la meitat i una mica més de formatge ratllat per sobre i porteu al forn (prèviament preescalfat a 180ºC) durant uns 20 minuts o fins que estigui ben cuit.

La podeu menjar calenta o freda. A mi, personalment, m'agrada més freda! Un sopar ideal no?? També es pot fer amb format individual o pot ser un bon aperitiu...

Que la disfruteu!

Sandra


diumenge, 24 de febrer de 2013

Taller de galetes decorades i Death by chocolate Bundt

6 comentaris:
Avui us vull explicar moltes coses i no se ni per on començar...no voldria deixar-me res...jeje!! Us començaré parlant del Club Handmade...fa uns mesos, gràcies a aquesta iniciativa d'unes noies de Barcelona, una colla de noies de la zona ens vam conèixer i vam formar el nostre propi Club Handmade a les Terres de l'Ebre !!! Vam començar essent una desena i a hores d'ara ja en som vora 25... gràcies a això hem pogut conéixer gent mooolt creativa, tenim de tot: restauradores, dissenyadores gràfiques, il·lustradores, cuinetes (com natros)... però sobretot, molta gent amb il·lusió i amb ganes d'aprendre coses noves i diferents!!!
Jo estic encantada tot i que anem a poc a poc...es difícil reunir-se totes...el dia a dia ens absorbeix... però anem fent el que podem!jeje! Ja hem un taller de decoupage que va dirigir Ana de Art Balart (membre del club i tota una professional amb el tema), un amic invisible per Nadal i ahir vam fer un taller de galetes nosaltres!!! Ens ho vam passar mooolt bé! Si teniu curiositat podeu veure un resum del taller al bloc del club i també podeu trobar les fotos al facebook!

I bé, parlant de fotos, us vull parlar també de Sara Ismael de Wacapaka, membre del club també (podríem dir que ella es la "presi")... Es fantàstic poder conèixer gent amb qui comparteixes aficions! Tot aquest món dels blocs, del handmade, acaba essent un...i tot i dedicar-nos a coses diferents, ella dissenyadora gràfica, nosaltres cuinetes aficionades, acabes compartint molt!! Si no coneixeu el seu bloc us recomano fer-li una ullada perquè podreu trobar moltes idees i utilitats!!! A més a més, Sara és de les valentes que en els temps que corren ha decidit obrir negoci propi! Al carrer de la Mercè, 3 de Tortosa podeu trobar el seu Studio&Shop!!! Allà tenen el seu estudi de disseny gràfic (logos, cartells, invitacions...), ofereixen també serveis de fotografia i a la vegada tenen productes 100% handmade i material craft (washis i totes aquestes coses que ens agraden tant). Si sou de la zona, si esteu de visita per Tortosa...us convido a que us passeu pel wacapaka studio&shop!!! I perquè us explico tot això?? Doncs perquè Sara es qui va fer les fotos tant xules que podeu veure en aquesta entrada i en els enllaços que us he deixat a dalt i perquè...vull!!! jeje!!

Doncs bé, com ja us vam avançar pel facebook, per al taller d'ahir, com no podia ser d'una altra manera, nosaltres vam portar l'esmorzar! Vam preparar uns red velvet (tot un clàssic dels cupcakes i per mi, un dels millors), recepta del llibre de Alma Obregón (que em van portar els reis mags):




































i un Bundt recepta de Bea de El Rincón de Bea que estava per morir-se de bo!!!! I mai millor dit!!!jeje!!



I com estava per morir-se de bo i Sara ens va fer aquestes fotos tant xules no podia deixar de compartir-ho...De veritat, proveu-lo i ja m'explicareu!!! Està mmmmmmhhhhhhhhhh!!!! Boníssim!!!! Per mi, el millor bundt que he provat fins ara! Queda humit, molt humit, i amb els trossets de xocolata per dintre...nyam!!! xocolata i més xocolata!!!!


Anava a escriure un altre cop la recepta però tinc mandritis aguda i Bea ho fa tant bé...jeje!!! Us deixo l'enllaç on la trobareu aquí!



Crec que no em deixo res de tot el que us volia explicar...com veieu avui tot són coses bones i el finde ha estat creatiu i productiu així que tindreu més novetats aquesta setmana (o això espero...)!!!

Petons i abraçades per tothom!!!

Sandra

dilluns, 11 de febrer de 2013

Plumecake amb fruita confitada

8 comentaris:

Bon dia!! Com ha anat el carnestoltes?? Aquí feia un fred que brrrrr!!!! Jo folrada com anava em vaig congelar no em vull ni imaginar la gent que vaig veure que anava a cuerpo!!! Segur que estan tots malalts!!! S'hauria de celebrar al juliol aquesta festa...sempre ho he pensat...jeje!!

En fi, avui us comparteixo una recepta d'un plumecake boníssim que vaig fer fa uns dies per aprofitar les fruites confitades que vaig comprar per fer el tortell de reis que no vaig arribar a fer! :)

La recepta la va publicar dies enrere Alma de Objetivo Cupcake Perfecto així que segur que molts de vosaltres ja la teniu vista! La intenció era corroborar que el resultat és molt molt molt bo i mira que a mi no m'agraden les fruites confitades però...Jo vaig fer la versió per a nens (posant llet enlloc de rom).

Us deixo l'enllaç on podreu trobar la recepta aquí. Crec que substituint les fruites confitades per unes nous, panses, pepites de xocolata ha de quedar molt bo també! Una bona recepta per guardar al calaix!

Que tingueu una bona setmaneta!!!

Sandra

dimecres, 6 de febrer de 2013

Amanida de taronja

14 comentaris:
Avui una recepta facileta i rapideta! Potser a algú us semblarà molt estranya aquesta recepta i d'altres ja la coneixeu....a casa nostra s'ha menjat tota la vida. Al meu pare li encanta!!! A mi no m'agradava gens ni mica de petita...de fet, no m'agradava res que portés ceba...és més, ho detestava...recordo aquelles llargues disputes amb ma mare sobre la truita de patates amb ceba o sense...jejeje! No, si casi no es nota deia...ja...la majoria de vegades em quedava sense menjar-ne... :( Ara, en canvi, la prefereixo amb ceba! jeje! :) Passada aquesta etapa de NOM'AGRADARESQUEPORTICEBA vaig provar aquesta amanida i la veritat es que em va agradar bastant! Si no l'heu provat us animo a que feu el tast. Un contrast de sabors molt agradable!

Ingredients:
2 taronges
1 ceba tendra (no molt gran)
sal
oli
vinagre

Elaboració:
Talleu les taronges a daus o làmines. Talleu la ceba. Disposeu segons més us agradi els dos ingredients. Jo aquest cop ho vaig fer així com veieu a la foto però normalment ho fem a daus i ho posem en un plat fons o bol.
Amaniu amb sal, oli i vinagre. Per als que no sou amants del vinagre (com jo) poseu-ne igual! Amb la taronja  gairebé no es nota el sabor i queda molt bé!

Si us animeu ja m'explicareu i si ja l'havíeu provat...també!!

Salut!!

Sandra


diumenge, 3 de febrer de 2013

Galetes de mandarina i gingebre per celebrar els 400 seguidors a facebook!

15 comentaris:

Hola a tots!!! Com va el fred???Quins dies que portem no??brrrrrrr!!! Jo porto un mes constipada i no hi ha manera...a veure si marxa ja i ens deixa tranquils!!! Diuen que si la Candelera plora l'hivern es fora no?? Doncs aquí va ploure una miqueta!! :)

Bé, anem a lo que anem, us recordeu que fa un temps en la recepta dels raviolis de ceps amb pesto d'alvocats us vaig parlar de Meri i d'uns alvocats ecològics boníssims?? Doncs La Calafa també cultiva mandarines ecològiques! La setmana passada vaig adquirir uns quants quilos d'aquestes mandarines i vaig pensar que havia de fer alguna cosa...el primer que vaig fer van ser unes natilles de mandarina que tot i quedar molt bones de sabor no van arribar a quallar del tot i per això no les he publicat...però després de la decepció de les natilles vaig topar amb aquesta recepta gràcies a la Mònica del bloc Ensucrat. A la vegada, ella explica que les va conèixer gràcies al bloc de Encar's Bakery així que com veieu no he descobert Amèrica jeje!! Tot i així m'agrada compartir de nou aquesta recepta per a que pugui arribar a més gent perquè el resultat a mi personalment m'ha encantat i no són gaires difícils de fer!! 


Ingredients:
500g de farina de rebosteria
1 culleradeta de royal
2 culleradetes de gingebre en pols
la ratlladura d'una pell de mandarina gran (o dues de petites)
150g de suc de mandarina
150g de sucre glacé
150g d'oli d'oliva
1 rovell d'ou

Elaboració:
En bol gran barregem l'oli, el suc, el rovell d'ou i la ratlladura de la pell i remenem bé amb unes varilles per a que quedi una mescla uniforme.
En un altre bol barregem la farina (jo la vaig tamissar), el sucre (també el vaig tamissar), el llevat i el gingebre.
Després, poc a poc, anem afegint la mescla seca al bol dels líquids remenant sense parar amb les varilles. Quan ja no puguem continuar amb les varilles amassarem amb les mans per acabar d'integrar tots els ingredients. Farem una bola, la cobrirem amb paper film i deixarem reposar a la nevera un mínim d'una hora ( jo les vaig enfornar el dia següent).
Ara ja només quedar estirar la massa fins aconseguir uns dos mil·límetres d'espessor, tallar-la amb la forma desitjada i disposar les galetes a la safata de forn coberta amb paper sulfuritzat. A mi m'han sortit exactament 48 galetes d'uns tres dits de diàmetre (3 enfornades) però això dependrà del tamany que les talleu. Les haureu d'enfornar a 180ºC entre 10-15 minuts (depenent del tamany). Jo amb 10 minuts n'he tingut suficient!

Fàcil no?? No hi ha excusa per preparar-les!!! A més, podeu fer-ne bossetes i regalar-ne als amics i familiars! Un bon detall no us sembla?? Us animo a provar!

Per últim, però no per això menys important donar-vos les GRÀCIES  a tots els que ens seguiu!! Ja som 400 a facebook (bé, 401 per ser més exactes) i més de 200 al bloc!!!Gràcies, gràcies, gràcies!! Això ens anima a seguir endavant!!! Que tingueu una bona setmaneta!!! Aviat ens deixarem veure un altre cop per aquí...aquest finde ha estat molt productiu!!! 

Petons i abraçades per tothom!!!

Sandra


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...