diumenge, 3 de febrer del 2013

Galetes de mandarina i gingebre per celebrar els 400 seguidors a facebook!


Hola a tots!!! Com va el fred???Quins dies que portem no??brrrrrrr!!! Jo porto un mes constipada i no hi ha manera...a veure si marxa ja i ens deixa tranquils!!! Diuen que si la Candelera plora l'hivern es fora no?? Doncs aquí va ploure una miqueta!! :)

Bé, anem a lo que anem, us recordeu que fa un temps en la recepta dels raviolis de ceps amb pesto d'alvocats us vaig parlar de Meri i d'uns alvocats ecològics boníssims?? Doncs La Calafa també cultiva mandarines ecològiques! La setmana passada vaig adquirir uns quants quilos d'aquestes mandarines i vaig pensar que havia de fer alguna cosa...el primer que vaig fer van ser unes natilles de mandarina que tot i quedar molt bones de sabor no van arribar a quallar del tot i per això no les he publicat...però després de la decepció de les natilles vaig topar amb aquesta recepta gràcies a la Mònica del bloc Ensucrat. A la vegada, ella explica que les va conèixer gràcies al bloc de Encar's Bakery així que com veieu no he descobert Amèrica jeje!! Tot i així m'agrada compartir de nou aquesta recepta per a que pugui arribar a més gent perquè el resultat a mi personalment m'ha encantat i no són gaires difícils de fer!! 


Ingredients:
500g de farina de rebosteria
1 culleradeta de royal
2 culleradetes de gingebre en pols
la ratlladura d'una pell de mandarina gran (o dues de petites)
150g de suc de mandarina
150g de sucre glacé
150g d'oli d'oliva
1 rovell d'ou

Elaboració:
En bol gran barregem l'oli, el suc, el rovell d'ou i la ratlladura de la pell i remenem bé amb unes varilles per a que quedi una mescla uniforme.
En un altre bol barregem la farina (jo la vaig tamissar), el sucre (també el vaig tamissar), el llevat i el gingebre.
Després, poc a poc, anem afegint la mescla seca al bol dels líquids remenant sense parar amb les varilles. Quan ja no puguem continuar amb les varilles amassarem amb les mans per acabar d'integrar tots els ingredients. Farem una bola, la cobrirem amb paper film i deixarem reposar a la nevera un mínim d'una hora ( jo les vaig enfornar el dia següent).
Ara ja només quedar estirar la massa fins aconseguir uns dos mil·límetres d'espessor, tallar-la amb la forma desitjada i disposar les galetes a la safata de forn coberta amb paper sulfuritzat. A mi m'han sortit exactament 48 galetes d'uns tres dits de diàmetre (3 enfornades) però això dependrà del tamany que les talleu. Les haureu d'enfornar a 180ºC entre 10-15 minuts (depenent del tamany). Jo amb 10 minuts n'he tingut suficient!

Fàcil no?? No hi ha excusa per preparar-les!!! A més, podeu fer-ne bossetes i regalar-ne als amics i familiars! Un bon detall no us sembla?? Us animo a provar!

Per últim, però no per això menys important donar-vos les GRÀCIES  a tots els que ens seguiu!! Ja som 400 a facebook (bé, 401 per ser més exactes) i més de 200 al bloc!!!Gràcies, gràcies, gràcies!! Això ens anima a seguir endavant!!! Que tingueu una bona setmaneta!!! Aviat ens deixarem veure un altre cop per aquí...aquest finde ha estat molt productiu!!! 

Petons i abraçades per tothom!!!

Sandra



--------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hola a todos! Como va el frío?? Qué días que llevamos no? Brrrrrrr! Yo llevo un mes constipada y no hay manera ... a ver si marcha ya y nos deja tranquilos! Dicen que "si la Candelera plora l'hivern es fora" no? Pues aquí llovió un poquito! :)

Bueno, vamos a lo que vamos, os acordáis que hace un tiempo en la receta de los raviolis de setas con pesto de aguacates os hablé de Meri y de unos aguacates ecológicos buenísimos? Pues La Calafa también cultiva mandarinas ecológicas! La semana pasada adquirí unos cuantos kilos de estas mandarinas y pensé que tenía que hacer algo ... lo primero que hice fueron unas natillas de mandarina que a pesar de quedar muy buenas de sabor no llegaron a cuajar del todo y por eso no las he publicado ... pero tras la decepción de las natillas topeté con esta receta gracias a Mónica del blog Ensucrat. A la vez, ella explica que las conoció gracias al blog de Encar's Bakery así que como veis no he descubierto América jeje! Aún así me gusta compartir de nuevo esta receta para que pueda llegar a más gente ya que el resultado a mi personalmente me ha encantado y no son muy difíciles de hacer!


Ingredientes:
500g de harina de repostería
1 cucharadita de royal
2 cucharaditas de jengibre en polvo
la ralladura de una piel de mandarina grande (o dos pequeñas)
150g de zumo de mandarina
150g de azúcar glas
150g de aceite de oliva
1 yema de huevo

Elaboración:
En bol grande mezclamos el aceite, el jugo, la yema de huevo y la ralladura de la piel y removemos bien con unas varillas para que quede una mezcla uniforme.
En otro bol mezclamos la harina (yo la tamicé), el azúcar (también lo tamicé), la levadura y el jengibre.
Luego, poco a poco, vamos añadiendo la mezcla seca al bol de los líquidos removiendo sin parar con las varillas. Cuando ya no podamos continuar con las varillas amasar con las manos para terminar de integrar todos los ingredientes. Haremos una bola, la cubriremos con papel film y dejaremos reposar en la nevera un mínimo de una hora (yo las horneé el día siguiente).
Ahora ya sólo queda estirar la masa hasta conseguir unos dos milímetros de espesor, cortar con la forma deseada y disponer las galletas en la bandeja de horno cubierta con papel sulfurizado. A mí me han salido exactamente 48 galletas de unos tres dedos de diámetro (3 horneadas) pero eso dependerá del tamaño en que las cortéis. Hornear a 180 º C entre 10-15 minutos (dependiendo del tamaño). Yo con 10 minutos he tenido suficiente!

Fácil no? No hay excusa para prepararlas! Además, podéis hacer bolsitas y regalar a los amigos y familiares! Un buen detalle no os parece? Os animo a probar!

Por último, pero no por ello menos importante daros las GRACIAS a todos los que nos seguís! Ya somos 400 en facebook (bueno, 401 para ser más exactos) y más de 200 en el blog! Gracias, gracias, gracias! Esto nos anima a seguir adelante! Que tengáis una buena semanita! Pronto seguramente nos dejaremos ver otra vez por aquí ... este finde ha sido muy productivo!

Besos y abrazos para todos!

Sandra

14 comentaris:

  1. Que bones... i felicitats pels 400.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. M'agraden les galetes que has fet, amb oli en comptes de mantega. El gust del gingebre i la mandarina junts ha de quedar molt bé.
    Avui he pujat al bloc una recepta amb els alvocats de La Calafa, molt bons productes.
    Petons i enhorabona pels 400!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Ana! Com veig que també tens mandarines de La Calafa t'animo a provar!
      Una abraçada!

      Elimina
  3. Enhorabuena!
    Me gusta mucho galletas de jengibre! Que buena pinta tienen estas!

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta, trobo que les probaré de fer, avui he fet una quiche de tomates cherry i mató que acaba de sortir del forn. Encara no l'he probat, però fa una pinta!!!! Gràcies per la recepta ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mentxu això només amb el nom ja sembla bo!!! ja ens explicaras! Una abraçada! :)

      Elimina
  5. Hola Sandra... quina pinta tu ! alguna sugerencia para quitarle el huevo y que sean veganas ?!
    gracias desde Mallorca

    ResponElimina
    Respostes
    1. Voy a preguntar a los seguidores de facebook a ver que ideas nos dan!

      Elimina
    2. creo que este post te puede ayudar Jaime: http://www.creativegan.net/archives/%C2%BFcomo-sustituir-los-lacteos-y-los-huevos/

      Elimina
  6. Unes galetes boníssimes i una presentació fotogràfica perfecta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. boníssimes de veritat Mònica! I molt fàcils de fer!

      Elimina

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...