diumenge, 20 de gener del 2013

Croquetes de carn d'olla


Hola a tots!!!! Quant de temps!!!! La veritat es que les receptes dels últims mesos totes les havia preparat la meva germana!! Però bueno, contenta de tornar a estar per aquí.
Aquest cap de setmana donava molt mal temps i vaig pensar que seria perfecte per a passar-lo a la cuina!!! A més a més, havia de fer pràctiques de fotografia, ja que aquesta setmana vaig començar el curs Superstar de Jackie Rueda. Coneixeu la Jackie? Si no la coneixeu, us recomano que passeu pel seu bloc i hi feu una ullada. Ella es periodista i està especialitzada en la part audiovisual. És veneçolana, i viu a Montreal, i fa tallers online de fotografia. Allà hi trobareu tota la informació. Pero sobretot és una comunicadora excepcional, que t'enganxa!!! Molt recomanable de veritat.
Com us deia, m'havia proposat de fer unes quantes receptes, i així ho vaig fer. Com molts caps de setmana, es tracta de fer receptes de base que et facilitin la feina durant la setmana. Així que el dissabte al matí vam anar al mercat, i a la tarde va tocar cuina. Entre d'altres vaig preparar caldo. No hi ha res com un bon plat de sopa en un dia d'hivern!!!! I de la carn que vaig fer servir al caldo, han sortit aquestes croquetes. Ma mare les fa sovint, jo només de quan en quan, però són boníssimes. Es tracta d'una recepta d'aprofitament de tota la vida. I d'això les nostres mares i iaies en saben un rato. La nostra gastronomia tradicional, està plena d'aquestes receptes, i crec que les hauríem de retrobar. Els últims dies no parem de sentir a les notícies, la quantitat de menjar que llencem a les escombreries... i aquesta és la millor manera que això no passi. 
Bueno, aquí va la recepta.

Ingredients ( per a unes 30 croquetes grans):

400 gr de carn d'olla
1 ceba mitjana
3 cullerades soperes colmades de farina 
una mica de mantega
1/2 litre de llet sencera
oli
sal
nou moscada ( opcional)

Elaboració:

Quan la carn del caldo hagi perdut temperatura, i la poguem manipular la desmollem. Jo vaig fer servir pollastre, bou, i pilota. A cada casa el caldo es fa d'una manera, així que feu servir la carn que tingueu. Si no us agrada trobar trossos de carn a la croqueta, podeu triturar amb una picadora. Reservem.
En una paella, poseu un raig d'oli i una mica de mantega. Talleu la ceba ben petita i enrrossiu a la paella. Afegiu sal. Quan tinguem la ceba ben confitada, afegiu la farina, i remeneu bé, procurant que quedi cuita de forma uniforme.
Serà el moment d'afegir la carn i tot seguit la llet. És importat que la llet estigui o bé calenta o bé a temperatura ambient. I sense deixar de remenar, sabreu que la massa està a punt quan passeu la cullera de fusta i es desenganxi de les parets de la paella. Rectifiqueu de sal si és necessari i afegiu la nou moscada si us agrada.
Poseu en una platera de vidre, i una vegada estigui freda, tapeu amb una paper transparent i reserveu a la nevera durant la nit.
Al dia següent només haureu de donar forma a les croquetes i passar per ou i pa ratllat. Les podeu congelar ja d'aquesta manera i quan les hagueu de fer servir, les poseu directament a fregir.

Res més per avui!!! 

Per cert, per als que encara no sabeu, a principis de juny esperem al nostre segon bebé. Serà un nen i encara no sabem com es dirà!!!!

Laura



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Hola a todos! Cuánto tiempo! La verdad es que las recetas de los últimos meses todas las había preparado mi hermana! Pero bueno, contenta de volver a estar por aquí.
Este fin de semana estaba previsto que iba muy mal tiempo y pensé que sería perfecto para pasarlo en la cocina! Además, tenía que hacer prácticas de fotografía, ya que esta semana empecé el curso Superstar de Jackie Rueda. Conocéis a Jackie? Si no la conocéis, os recomiendo que paséis por su blog. Ella es periodista y está especializada en la parte audiovisual. Es venezolana, y vive en Montreal, y hace talleres online de fotografía. Allí encontraréis toda la información. Pero sobre todo es una comunicadora excepcional, que engancha! Muy recomendable de verdad.
Como os decía, me había propuesto hacer unas cuantas recetas, y así lo hice. Como muchos fines de semana, se trata de hacer recetas de base que te faciliten el trabajo durante la semana. Así que el sábado por la mañana fuimos al mercado, y por la tarde tocó cocina. Entre otras cosas preparé caldo. No hay nada como un buen plato de sopa en un día de invierno! Y de la carne que usé el caldo, han salido estas croquetas. Mi madre las hace a menudo, yo sólo de vez en cuando, pero son buenísimas. Se trata de una receta de aprovechamiento de toda la vida. Y de eso nuestras madres y abuelas saben un rato. Nuestra gastronomía tradicional, está llena de estas recetas, y creo que las deberíamos reencontrar. Los últimos días no paramos de oír en las noticias, la cantidad de comida que tiramos a la basura ... y esta es la mejor manera de que esto no suceda.
Bueno, aquí va la receta.

Ingredientes (para unas 30 croquetas grandes):

400 gr de carne del caldo
1 cebolla mediana
3 cucharadas soperas colmadas de harina
un poco de mantequilla
1/2 litro de leche entera
aceite
sal
nuez moscada (opcional)

Elaboración:

Cuando la carne del caldo haya perdido temperatura, y la podamos manipular la desmigamos. Yo usé pollo, buey, y albóndiga. En cada casa el caldo se hace de una manera, así que usad la carne que tengáis. Si no te gusta encontrar trozos de carne en la croqueta, puedes triturar con una picadora. Reservamos.
En una sartén, poner un poco de aceite y un poco de mantequilla. Cortar la cebolla bien pequeña y poner a pochar en la sartén. Añadir la sal. Cuando tengamos la cebolla bien pochada, añadir la harina, y remover bien, procurando que quede cocida de forma uniforme.
Será el momento de añadir la carne y seguidamente la leche. Es importante que la leche esté o bién caliente o bién a temperatura ambiente. Y sin dejar de remover, sabréis que la masa está lista cuando pases la cuchara de madera y se despegue de las paredes de la sartén. Rectificar de sal si es necesario y añadir la nuez moscada si os gusta.
Poner en una fuente de cristal, y una vez esté fría, tapar con un papel transparente y reservar en la nevera durante la noche.
Al día siguiente sólo tendrás que dar forma a las croquetas y pasar por huevo y pan rallado. Las podéis congelar ya de esta manera y cuando las tengas que utilizar, las pones directamente a freír.

Nada más por hoy!

Bueno sólo una cosa más. Para los que aún no lo sepáis, esperamos nuestro segundo bebé a principios de junio. Será un niño, y todavía no sabemos como se llamará!!!!

Laura

13 comentaris:

  1. ¡Qué ricas son estas croquetas!
    Un abrazo
    Joan i Sara

    ResponElimina
  2. guau!! Tenen una pinta espectacular!!! M'encanten les croquetes de carn d'olla!! Quina ganaa!! I això que fa poc que he esmorzat!! ^^ Ostres! Estàs fent el curs de la Jackie? Jo tinc moltes ganes de fer-lo però no trobo el moment... Aviam si per la propera edició m'apunto!! ^^ Ja m'explicaràs que tal t'ha anat!
    Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues si, estic fent el Superstar!!!!! Estic molt emocionada!!! De moment molt bé, ja t'explicaré... I espero que es noti al bloc!!! ;)

      Elimina
  3. N'he provat varies vegades, i m'encanten. Són molt bones.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també m'agraden molt!!! Això si, si he de triar, no sé si hem quedaria amb les de pollastre...

      Elimina
  4. M'encanten les croquetes!! però com les de carn d'olla cap!
    Són les millors, i mira que m'agrada provar-ne de noves!
    Deu ser que els gustos de la infantesa sempre queden o que soc molt clàssica, no sé...jeje!!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són molt bones i econòmiques, que en els temps que corren, ja va bé!!!! ;)

      Elimina
  5. Que bones!!! jo tb' les acostumo a fer així, a la meva nena li encanten.
    Per cert noies, entre la meva germana i jo hem creat un blog amb receptes infantils, si us ve de gust visitar-nos, ens trobareu a www.lo-mejor-de-mi-vida-eres-tu.blogspot. com
    Dieu-li a la Francina!!! que segur li pot anar bé ji ji ji.
    Salutacions, Sandra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així que heu obert un altre bloc? Que valentes!!! I tant que hi passarem!!!!

      Una abraçada

      Elimina
  6. La Meritxell de La Calafa m'ha parlat del bloc i aquí estic, em quedo de seguidora.
    Aquestes son les millors croquetes, les de carn d'olla.
    Enhorabona pel bebé.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei! Benvinguda!!! Veig que tu també tens un bloc!! Que dic un bloc! Tres?? Ara els hi faré una ullada!!!! Una abraçada!!!

      Elimina
    2. Es un sol bloc, el de La Cocinera de Bétulo. A El Recetario Mañoso vaig fer d'anfitriona un mes i amb el tercer em van convidar, però no he col.laborat mai.
      Petons.

      Elimina

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...