diumenge, 29 de gener de 2012

Timbal de verdures amb formatge de cabra gratinat

Cap comentari:

Hola a tots! Fa molt temps que vaig veure a la revista Cuines (no em feu dir quan) una recepta semblant a la que avui us ensenyo...no recordo les verdures que portava, ni si estaven fetes al forn o a la planxa o com però lo que si que em va quedar va ser la idea i la essència de la recepta... La meva germana compra habitualment aquesta revista i en solem treure coses bastant interessants...
Això d'avui, que ha sigut el nostre primer plat, ha quedat boníssim!!! I per ser una recepta bastant light (a pesar de la miqueta de formatge de cabra que porta) es un plat que mmmmm....A mi m'ha encantat! A més és ideal per quan tens convidats ja que el pots deixar preparat i a l'ultim moment escalfar-ho al forn per gratinar i fondre el formatge. Aquí teniu la recepta a la meva manera:




Ingredients:
Patates (una per persona)
Albergínia (una per cada 2 persones)
Carbassó (un per cada 2)
Tomàquets de la pera (un per persona) 
Formatge de cabra
Sal i Oli




Elaboració:
Netegeu les patates i bulliu-les amb pell. Jo en comptes de bullir-les les he cuinat al microones...en pocs minuts (aproximadament 7-8min depenent del tamany de la patata) estàn llestes i he de dir que m'encanten com queden! Nosaltres tenim un recipient especial per coure al microones però ho podeu posar en qualsevol bol de vidre tapat amb un paper flim que haureu de punxar una miqueta amb l'ajuda d'una forquilla. LLavors, ho poseu al micro a màxima potència uns 7-8min i llestes! Deixeu que es refredin, peleu-les i talleu-les a rodanxes.
Peleu els tomàquets i poseu-los en una platera de forn. Peleu també l'albergínia i el carbassó i feu-los a rodanxes d'un gruix d'una mica menys d'un dit. Poseu les rodanxes d'albergínia i carbassó junt amb els tomàquets i saleu i regueu amb una miqueta d'oli d'oliva. Poseu els tomàquets, l'albergínia i el carbassó al forn previament preescalfat a 175-180ºC fins que es cogui (no he controlat el temps). La idea es que quedi la verdura toveta...que no es cremi ni es sequi!!!! Si veieu que es crema o seca podeu tapar-la.
Ara toca muntar el plat! Primer que res poseu en una safata de forn un paper vegetal. Després agafeu un aro d'emplatar (jo l'he fet servir rodó però podríeu també fer-ho quadrat o de qualsevol altra forma) i poseu-lo sobre el paper vegetal. Tot seguit comenceu a posar les rodanxes de verdura formant capes que heu d'anar prensant amb l'ajuda d'una cullera petita. L'ordre que jo he seguit és el següent: patata-carbassó-albergínia-tomàquet-patata-carbassó-albergínia. Per últim, només us queda cobrir amb formatge de cabra, treure l'aro anant amb molt de compte i pegar-li un últim cop de forn per gratinar i fondre el formatge de cabra. Emplateu agafant amb compte el timbal de verdures amb l'ajuda d'una espàtula i per sobre i embrutar una mica el plat tireu una miqueta d'oli del que solten les verduretes quan les coeu al forn!




Proveu-la i ja veureu que bo!!!!




Fins aviat!




Sandra



diumenge, 22 de gener de 2012

Pasta fresca: Tallarines amb albergínia, tomàquet i bacon

2 comentaris:

Hola a tots!!! Com ja us vaig avançar els reis em van portar una màquina per fer pasta a casa...ahir em vaig aixecar inspirada i vaig decidir que era el dia d'estrenar-la!!! Al ser la primera vegada no em vaig voler complicar més del compte la vida i vaig optar per fer uns tallarines! Amb la mateixa màquina puc fer espaguetis i moltes coses més...ja aniré provant i us aniré ensenyant! La recepta es ben fàcil, aixó si, entretinguda! He de dir, que em va costar una miqueta més perquè vaig haver d'amasar la pasta a mà però per als que tingueu una amasadora a casa la cosa es simplifica bastant! En quan a la salsa no sabia que fer així que vaig tirar del que hi havia per la nevera...l'albergínia m'encanta, el tomàquet no pot faltar i el bacon estava a punt de caducar així que ho vaig aprofitar tot! Va quedar per llepar-se'n els dits!!! Vam fer net, no us dic més!

Ingredients:
Per a 500gr de pasta:
    350gr de farina
    2 ous grans (jo n'he posat 3 de mitjanets)
Per la salsa:
    1 albergínia gran o 2 de petites
    6-8 tomàquets madurs
    1 paquet de cintes de bacon

Elaboració:
Per fer la pasta poseu la farina sobre una superfície plana creant un forat al mig sobre el que avocareu els dos ous. Tot seguit bateu els ous delicadament i conforme aneu batent els ous aneu introduint la farina dels costats. Quan estigui introduït l'ou comenceu a amasar la pasta. És aquí que aniria molt bé tenir una amasadora però bueno demostrat queda que es pot fer a mà! Si veieu que us queda molt sec o no es pot agafar bé tota la farina afegiu a miquetes aigua tèbia. Quan aconseguiu una massa homogènia feu una bola i poseu-la amb un bol ben tapada per a que no es sequi. Ara ha arribat el moment de donar-li forma a la pasta, per això haureu de seguir els passos indicats en les instruccions de les vostres màquines..m'imagino que a mà es podria aconseguir però... Un cop li hagueu donat forma a la pasta l'heu de deixar secar! Per això al mercat hi ha una espècie d'estenedors especials però jo no en tenia pas...un dia buscant aquest utensili online vaig topar amb una idea que em va agradar força i avui l'he portat a terme! Es tracta de deixar secar la pasta sobre perxes de la roba! Jo les he rentades bé i després les he penjat dels poms dels armaris superiors de la cuina! He de dir que l'invent funciona a la perfecció!!!
Un cop tingueu la pasta a punt bulliu-la. N'hi ha que prefereixen posar oli a l'aigua, n'hi ha que no li posen ni sal...sobre això hi ha mil històries i llegendes..jo li poso una miqueta d'oli i una miqueta de sal a l'aigua! Feu el que feu sempre amb la resta de pasta! Al ser pasta fresca en tindreu suficient amb pocs minuts de cocció!
A banda, per a la salsa, peleu els tomàquets, feu-los a dauets i poseu-los amb una paella amb un rajolí d'oli afegint sal i sucre. Feu l'albergínia també a dauets i afegiu-la al tomàquet. Per últim, afegiu també el bacon.
Només us queda barrejar la pasta junt amb la salsa i posar unes herbetes al gust! Nosaltres avui hem fet servir alfàbrega. Ah! i una miqueta de parmesà ratllat!

Espero que us hagi agradat!!! Espero amortitzar bé aquest regal i compartir moltes més receptes de pasta fresca amb tots vosaltres!!!

Fins aviat!


Sandra.

dilluns, 9 de gener de 2012

Aperitius: mini tartaletes farcides de sobrassada i mel i xampinyons i mini volauvants farcits de foie

4 comentaris:


Hola tots, passades les festes tot torna a la normalitat ... quin remei!! Però us ensenyem uns aperitius ben fàcils per a que els tingueu en compte per a pròximes celebracions. Nosaltres els vam preparar per al dia de Nadal, i no en va quedar ni un!!!!!!

Ingredients ( 6 persones)
12 Mini tartaletes
6 Mini volauvants
12 Xampinyons 
Mitja ceba petita
1 rodanxa de foie
200 ml. de nata líquida
2 llesques de pernil salat
Sobrassada
Mel


Elaboració
Poseu en una paella un raig d'oli i sofregiu la ceba tallada ben petita. Netegeu els xampinyons ( compteu-ne un parell per persona), treieu els peus i feu-los a trossos. Quan la ceba estigui una mica feta, afegiu els peus dels xampinyons i deixeu estovar. Quan tot això estigui ben sofregit, afegiu mitja rodanxa de foie fresc a trossets i la nata líquida. Deixeu fe un xup xup durant 2 minuts.
Poseu en una placa de forn els caps dels xampinyons amb un rajolí d'oli i poseu a al forn a 180º fins que estiguin cuits ( aproximadament 20 minuts).
Quan estiguin cuits, treieu-los del forn i ja només us quedarà montar i deixar preparat. A l'hora de servir només li haureu de donar un cop de forn i llestos.
Ompliu els xampinyons amb el sofregit de la ceba amb els xampis i poseu un trosset del foie que havieu reservat al damunt i unes virutes pernil salat. Feu el mateix amb els volauvants 
(bàsicament és que hem va sobrar relleno, i per aprofitar-lo vaig fer els volauvants).
Ompliu les tartaletes amb una culleradeta de sobrassada i una mica de mel.
A última hora només haureu de posar al forn 5 minuts a 180º i servir.

Que vagi de gust!!!!!

Laura

dijous, 5 de gener de 2012

Concurs de nadal i inauguració pàgina facebook!!!!!!!!!

13 comentaris:
I el guanyador, en aquest cas guanyadora, és el número 5! Andrea! Molt aviat rebràs el teu regal! espero que puguis gaudir d'aquests pràctics utensilis i que ens puguis explicar com van!!!

Us deixo copia del resultat del sorteig:


Fins aviat!


Hola un altra vegada!!!! el temps de participar ja casi s'acaba així que actualitzem la llista de participants:

1. Marta C.
2. Nuria Bria
3. Pepe
4. Claudia
5. Andrea
6. Laia wik
7. Marta B.
8. Silvia
9. Xavier Fabregat
10.Tiff

Sort!!!!!!!!!

Hola a tots,

Com l'any passat, aquest nadal us volem obsequiar amb un petit detall!!!! Es tracta d'un lot de productes tescoma. Són: un joc de medidors, un set de marcadors de copes (per a distingir de qui és el got quan hi ha molts comensals), una pala per a recollir les verdures tallades, , un ganivet per a tallar enciams i  una tapa escorredora per a llaunes i pots.


 És un set prou variat, i esperem que us agradi. Nosaltres ho hem posat a la carta dels reis mags, i farem un sorteig via random.org entre tots els participants. Aquest any però, les bases del concurs són una mica diferents. Per a participar heu de:
1. fer-vos fans al facebook. Si si, heu sentit bé!!!! A partir d'ara podreu conéixer totes les novetats al respecte de sal i oli de forma molt ràpida i senzilla a través de la nostra pàgina de facebook. Per a fer-ho premeu aquí. A més, a sota de cada entrada trobareu l'icona del m'agrada!
2. deixar un comentari en aquesta entrada explicant-nos alguna recepta que tingueu pensat fer aquestes festes. No oblideu deixar-nos el vostre e-mail per a que us poguem avisar si sou els guanyadors.

Teniu temps per a participar en el sorteig fins al 5 de gener a les dotze de la nit. El sorteig el farem el dia de Reis (6 de gener de 2012) i publicarem el guanyador el mateix dia a la tarda.


Sort a tots!!!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...