dijous, 29 de desembre de 2011

Torró de crema

Cap comentari:

A la revista "Cuines" d'aquest mes venia aquesta recepta de torró de crema que entrava per la vista..des de petita que és el meu torró preferit ha sigut el de crema..abans m'encantava, he de dir, però, que cada cop m'agrada menys ja que el trobo molt dolç però un trosset no fa mal....no?Així que no em vaig poder resistir a provar de fer aquesta recepta aquests nadals!! És molt fàcil i queda molt bo tot i que he de dir que sembla més massapà que torró de crema però tot i així es bo! Jo vaig fer la meitat de les mides que deia a la revista i m'ha sortit una bona barreta de torró!

Aprofito un cop més per destjar-vos unes bones festes (lo que queda d'elles) i una bona entrada d'any!!! Esperem que el nou any porti coses bones i que poguem fer moltes receptes que us agradin i poguem compartir moltes coses!!!

Ah!! I a veure si feu el favor de participar al concurs que aquest any us ho hem posat ben fàcil eh??

Ingredients:
300gr de ametlla en pols
175gr de sucre
2 yemes d'ou
37gr de llet condensada
10gr de suc de llimona
2,5ge de sal
1g de canyella en pols

Elaboració:
Poseu en un cassó al foc el sucre amb un rajolí d'aigua i porte-ho a ebullició. Deixe-ho coure fins que arribi a 121ºC i tot seguit retireu del foc i deixeu refredar una mica.
En un bol a banda barregeu tots els altres ingredients i quan estigui ben barrejat aneu afegint l'almíbar fins que estigui tot ben integrat.
Poseu la mescla en un motlle forrat amb paper flim (jo en vaig fer servir un de flam o típic de plumcake), doneu-li forma i cobri-ho amb més paper flim. Després poseu un pes a sobre i deixe-ho reposar a la nevera 24h.
Només us quedarà espolvorejar amb sucre i cremar-lo amb l'ajuda d'un bufador en el moment que us el volgueu menjar...

Tinc dubtes sobre en quants dies es pot consumir ja que porta ou cru per això us recomano fer petites quantitats...

Salut per tots!

Fins aviat,




Sandra


dimarts, 27 de desembre de 2011

Brandada de bacallà

2 comentaris:

Hola a tots!!!!

Com han anat estos dies? Ja esteu recuperats de les comilones? Els pròxims dies us anirem ensenyant cosetes que vam fer nosaltres per al dinar del dia de Nadal. Aquest any vam dinar a casa meva (Laura), tot i que la mama ha col·laborat fent el caldo ( el de la mama sempre és més bò). La resta la vam fer nosaltres!!!!!
Un dels entrants va ser aquest, la brandada de bacallà. Una vegada l'havia provat de fer amb la thermomix, però alguna cosa no devia de fer correctament, ja que no hem va sortir gens bé. En canvi, sé que la meva sogra utilitza la mateixa recepta amb la thermomix i li surt boníssima. Ho hauré de tornar a provar un altre dia...
En aquesta ocasió però la vaig fer de forma tradicional i la veritat és que és facilíssim de fer. I per a menjar amb unes torradetes .... mmmmhh. Vaig estar remenant per internet, i en llibres que tenia i al final vaig fer un mix de dues receptes i el resultat és perfecte.

Ingredients
200 grams de bacallà dessalat
oli d'oliva
2 grans d'all pelats
1 patata petita

Elaboració
Desmolleu el bacallà dessalat. Poseu en un cassó al foc mínim el bacallà cobert amb oli d'oliva i els grans d'all trossejats. Recordeu que per a dessalar el bacallà el millor és preguntar-li al bacallaner com ho heu de fer. Jo vaig comprar bacallà desmollat gran i el vaig tenir unes 24 hores a remulla, i li vaig canviar 3 o 4 vegades l'aigua. Si compreu algun tros que tingui pell, guardeu la pell i poseu-la al casso també, ja que treurà la gelatina. Després la retireu. Es tracta de confitar el bacallà, no de fregir-lo, per això heu de control·lar molt el foc, i baixar-lo si veieu que va massa ràpid. Passats 4 o 5 minuts ja podeu apagar el foc. L'oli ara ja tindrà el gust de l'all i la gelatina del bacallà que és el que ens interessa, ja que aquesta gelatina serà la que ens donarà consistència.
A banda poseu la patata amb pell al microones. Feu-li uns talls a la pell per a que no peti, i tapeu amb la tapa. Amb 7-8 minuts a màxima potència serà suficient. Passat aquest temps comproveu amb un ganivet que sigui cuita i reserveu. També la podeu bullir amb pell amb aigua.
Per últim poseu el bacallà sense els alls en un got de la turmix i afegiu la patata pelada. Si voleu que sigui més fort de gust deixeu algun tros d'all. L'oli no cal que el poseu tot. Jo només vaig posar el que es quedava a la cullera quan passava el bacallà del casso al got i una mica més. Tritureu amb la turmix com si féssiu una maionesa, i de seguida veureu que comença a muntar i a canviar de color. Tasteu i afegiu una mica més d'oli si ho creieu necessari.
Podeu posar una mica d'olivada pel damunt si us agrada.

Que vagi de gust!!!!!!


Laura

diumenge, 18 de desembre de 2011

Pits de pollastre amb pernil i formatge

1 comentari:
Hola a tots! avui tenia uns talls de pit de pollastre que s'havien de gastar i la veritat, no m'apetia passar-los per la planxa i prou així que he obert la nevera i amb lo que hi havia he posat la màquina a treballar per fer alguna cosa una mica diferent...és una recepta molt senzilla i com ha quedat prou bo m'he decidit per publicar-la al blog i compartir-la amb tots vosaltres... així, si un dia us trobeu amb la mateixa situació que jo podeu provar-la!
Sé que feia dies que no posava el meu granet de sorra al blog però aquests dies han estat molt atrafegats...i entre unes coses i altres no he tingut temps...però no patiu que ja estem pensant en coses bones per Nadal, en el concurs d'aquest any i altres idees que ja us anirem explicant! Esteu molt atents a la propera entrada ja que tenim un parell de coses per explicar-vos!

Aquí va la recepta:

Ingredients:
2 talls de pit de pollastre per persona
2 talls de pernil salat per persona (o un partit a la meitat si es gran)
2 talls de formatge per persona (o un partit a la meitat si es gran)
2 tomàquets de pera per persona
nata líquida per cuinar
sal
oli
herbes provençals

Elaboració:
Saleu el pit de pollastre i marque-lo per una banda a foc ràpid en un paella amb un rajolí d'oli. Doneu-li la volta i baixeu el foc. Afegiu a sobre de la carn el tall de pernil i el tall de formatge i deixeu que es fongui a l'hora que es cou la carn de l'altre costat. Quan s'hagi fos el formatge aparteu en un plat.
Ratlleu el tomàquet i fregiu-lo en la mateixa paella que heu fet la carn afegint una mica d'oli si es necessari. Quan el tomàquet estigui fregit afegiu la nata líquida i remeneu bé! Heu de tenir en compte que quan aneu a afegir la nata líquida el foc no pot estar molt alt perquè sinó es tallaria.
Un cop la salsa estigui cuita emplateu posant una mica de salsa al fons del plat i els talls de carn amb el pernil i formatge a sobre. Per últim jo li he afegit una mica d'herbes provençals que li donen un toquet al plat però això ja és al gust! Una mica d'orenga també li aniria bé!

Espero que disfruteu del plat! com veieu es ben senzill i molt ràpid de fer!

Salut i fins aviat!

Sandra


dilluns, 5 de desembre de 2011

Magdalenes

Cap comentari:



Hola a tots, 

Fa un dies, el meu fill va portar de la guarde unes indicacions per a seguir en els esmorzars. Un dia han de portar làctics, un altre fruita, un altre un entrepà i per últim bolleria. El divendres és lliure. Són només recomanacions, pero està bé, ja que així els nostre nens de 21mesos, tenen una dieta ben variada. 
Així que com a mare competent ( de vegades), vaig decidir fer unes magdalenes ben bones per al meu petit. 
Vaig posar a buscar receptes, i vaig decidir-me per fer la del llibres de Simone Ortega "1080 recetas de cocina". Coneixeu aquest llibre? Per aquells que no, us ho explico. Es tracta d'un receptari bàsic amb 1080 receptes de cuina. Totes elles són ben bones, i saps que encertaràs segur. Jo vaig sentir la  recomanació a la radio, i parlava una mare que li va regalar al seu fill quan va marxar a estudiar fora, per a que no passés gana... L'únic que no trobareu en aquest llibre són fotos de les receptes. Però, per a aquells que volgueu veure com queden aquestes receptes 3 bloguers de cuina molt importants, així com d'altres col·laboradores, han creat 1080 fotos de cocina. És una iniciativa que preten publicar diàriament una foto d'alguna de les receptes d'aquest llibre. De veritat, no deixeu de visitar aquest bloc, us encantarà. Les receptes del llibre estàn molt bé, però les fotos són impressionants.
Dit tot això, ara ja podem anar amb la recepta.

Ingredients (30 unitats aprox)
3 ous
250 gr de sucre
300-350 gr  de farina de blat
1/4 l de oli d'oliva
1/8 l de llet
1 sobre de royal
la ralladura de 1 llimona
1 pessic de sal
motlles per a les magdalenes

Elaboració
Separeu les clares del ous i munteu-les a punt de neu amb un polsim de sal ( la sal ajuda a que pugin ràpid i siguin consistents). Penseu de treure els ous a última hora de la nevera, ja que com més fredes siguin les clares, més fàcil seran de muntar. 
Aneu afegint a poc a poc la resta de ingredients a poc a poc, ajudant-vos d'una espatula de silicona o una cullera de fusta mb moviments envolvents, per eviatr treure l'aire de les clares al màxim. En primer lloc, els rovells, després el sucre, seguim amb l'oli, la llet, la ralladura de la llimona ( només la part groga), el sobre de royal i per últim la farina prèviament tamissada. Tamissar no és imprescindible ( de fet a la recepta original no ho diu), però crec que sempre queda més esponjós i costa molt poc.
Quan ho tingueu tot ben homogeni, pleneu les càpsules de paper fins a la meitat aproximadament. Un truc per a plenar-les més fàcilment, és fer-ho amb un estri per a fer boles de gelat, d'aquells, que tenen al mànec una palanca i quan apretes cau la bola ... com els que tenen a les gelateries. En primer lloc és més fàcila prendre la mida de la quantitat que has de tirar a cada càpsula, i en segon lloc que quan apretes cau tota la massa a dins. Com que és una pasta bastant espessa, això et facilita bastant la feina. Però tranquils, si no teniu aquesta eina, ho podeu fer amb 2 culleres o amb un cullerot. Queda igual de bé. Per últim, poseu un polsim de sucre al damunt de cada magdalena ( quedarà un trosset cruixent al damunt).
Preescalfeu el forn a 180-185 º i coeu durant uns 12-15 minuts, fins que estiguin dauradetes. Penseu que podeu obrir el forn durant la cocció, ja que us baixarien. Quan creireu que ja estan, punxeu amb un ganivet i si surt net és que ja estàn.


Fins aviat!!!!


Laura



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...