dilluns, 5 de desembre de 2011

Magdalenes




Hola a tots, 

Fa un dies, el meu fill va portar de la guarde unes indicacions per a seguir en els esmorzars. Un dia han de portar làctics, un altre fruita, un altre un entrepà i per últim bolleria. El divendres és lliure. Són només recomanacions, pero està bé, ja que així els nostre nens de 21mesos, tenen una dieta ben variada. 
Així que com a mare competent ( de vegades), vaig decidir fer unes magdalenes ben bones per al meu petit. 
Vaig posar a buscar receptes, i vaig decidir-me per fer la del llibres de Simone Ortega "1080 recetas de cocina". Coneixeu aquest llibre? Per aquells que no, us ho explico. Es tracta d'un receptari bàsic amb 1080 receptes de cuina. Totes elles són ben bones, i saps que encertaràs segur. Jo vaig sentir la  recomanació a la radio, i parlava una mare que li va regalar al seu fill quan va marxar a estudiar fora, per a que no passés gana... L'únic que no trobareu en aquest llibre són fotos de les receptes. Però, per a aquells que volgueu veure com queden aquestes receptes 3 bloguers de cuina molt importants, així com d'altres col·laboradores, han creat 1080 fotos de cocina. És una iniciativa que preten publicar diàriament una foto d'alguna de les receptes d'aquest llibre. De veritat, no deixeu de visitar aquest bloc, us encantarà. Les receptes del llibre estàn molt bé, però les fotos són impressionants.
Dit tot això, ara ja podem anar amb la recepta.

Ingredients (30 unitats aprox)
3 ous
250 gr de sucre
300-350 gr  de farina de blat
1/4 l de oli d'oliva
1/8 l de llet
1 sobre de royal
la ralladura de 1 llimona
1 pessic de sal
motlles per a les magdalenes

Elaboració
Separeu les clares del ous i munteu-les a punt de neu amb un polsim de sal ( la sal ajuda a que pugin ràpid i siguin consistents). Penseu de treure els ous a última hora de la nevera, ja que com més fredes siguin les clares, més fàcil seran de muntar. 
Aneu afegint a poc a poc la resta de ingredients a poc a poc, ajudant-vos d'una espatula de silicona o una cullera de fusta mb moviments envolvents, per eviatr treure l'aire de les clares al màxim. En primer lloc, els rovells, després el sucre, seguim amb l'oli, la llet, la ralladura de la llimona ( només la part groga), el sobre de royal i per últim la farina prèviament tamissada. Tamissar no és imprescindible ( de fet a la recepta original no ho diu), però crec que sempre queda més esponjós i costa molt poc.
Quan ho tingueu tot ben homogeni, pleneu les càpsules de paper fins a la meitat aproximadament. Un truc per a plenar-les més fàcilment, és fer-ho amb un estri per a fer boles de gelat, d'aquells, que tenen al mànec una palanca i quan apretes cau la bola ... com els que tenen a les gelateries. En primer lloc és més fàcila prendre la mida de la quantitat que has de tirar a cada càpsula, i en segon lloc que quan apretes cau tota la massa a dins. Com que és una pasta bastant espessa, això et facilita bastant la feina. Però tranquils, si no teniu aquesta eina, ho podeu fer amb 2 culleres o amb un cullerot. Queda igual de bé. Per últim, poseu un polsim de sucre al damunt de cada magdalena ( quedarà un trosset cruixent al damunt).
Preescalfeu el forn a 180-185 º i coeu durant uns 12-15 minuts, fins que estiguin dauradetes. Penseu que podeu obrir el forn durant la cocció, ja que us baixarien. Quan creireu que ja estan, punxeu amb un ganivet i si surt net és que ja estàn.


Fins aviat!!!!


Laura



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...