diumenge, 20 de novembre del 2011

Aperitiu - boquerons en vinagre






Hola a tots, 

Qui es pot ressistir a un bon aperitiu de diumenge al migdia... Amb una mica de solet (avui no seria el cas), una cerveseta ben fresqueta i una bona companyia ... mmmmm. I si a més ho acompanyes d'alguna cosa bona per a menjar, pues millor encara. I els boquerons en vinagre són un aperitiu perfecte. I a més es tracta d'un aliment molt saludable.
Dimecres vaig anar a la peixateria a última hora, i el peix acabava d'arribar de la llotja. Més fresc impossible. Molts peixos i sobretot el marisc encara estaven vius (pobrets). Entre d'altres coses hi havia uns boquerons que feien una pinta... no hem vaig poder ressistir!!!! Ara us explico com els vaig preparar.

Ingredients
Boquerons
Vinagre
Pebre negre
Pebre roig picant
Sal i Oli

Elaboració
Netejeu els boquerons treient-li les tripes i l'espina i deixeu els lloms nets. Si teniu dubtes de com fer-ho demaneu al vostre peixater que us ajudi. Renteu-los bé sota l'aigua de l'aixeta i deixeu-los escórrer. Poseu-los planets en un recipient i cobriu-los amb vinagre de vi blanc. Deixeu-los a la nevera entre 24 i 36 hores ( depenent de com siguin de gruixuts. Sabreu que estan fets perquè hauran canviat de color. 
Quan estiguin cuits, escorreu-los del vinagre i poseu-los en un recipient coberts amb oli d'oliva. Conserveu-los a la nevera. 
A l'hora de servir, poseu els boquerons, oli d'oliva i afegiu una mica sal, pebre negre i pebre roig picant al gust.


Espero que us hagi agradat!!!!!

Laura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...