dimecres, 29 de juny de 2011

Bacallà al pil pil

Cap comentari:


Hola a tots. Aquesta recepta fa molt de temps que la volia fer, però no m'atrevia mai. Tenia la sensació que havia de ser molt complicat el tema de la salsa. I l'altre dia vaig trobar una recepta que semblava facileta. Així que aprofitant que era el meu aniversari (he fet 31 anys), i tenia a la family a dinar, vaig canviar el menú a última hora i hem vaig decidir a provar-la. Estic contenta del resultat. Ja m'explicareu.

Ingredients (4 persones)

8 talls de bacallà dessalat ( 4 si són grans)
3 grans d'all
1 tros de pesteta
oli d'oliva

Preparació

Poseu el bacallà a dessalar 48 hores canviant-li l'aigua un parell de vegades cada dia. Si teniu dubtes, pregunteu al bacallaner com ho heu de fer.
Talla els grans d'all a làmines fines i la pesteta també a trossets petits. En una cassola/paella  poseu abundant oli i afegiu els alls i la pesteta a foc mitjà a daurar. Una vegada estiguin daurats retireu-los i reserveu.
En la mateixa cassola, poseu els talls de bacallà dessalat a coure. La cocció ha de ser curta, amb 2-3 minuts per cada costat serà suficient, i dependrà de com sigui de gruixut el tall. Poseu-los primer amb la pell a dalt.
Reserveu per una banda el bacallà, i per l'altre l'oli de la cocció a un bol i deixeu atemperar. Veureu que l'oli té com una aigüeta de color blanc. Això és la gelatina del bacallà, i serà la que us ajudarà a lligar la salsa.
Una vegada estigui a temperatura ambient, i amb l'aguda d'un colador procedirem a fer la salsa. En la mateixa cassola on hem fet el bacallà aneu posant cullerades de l'oli barrejat amb la gelatina i amb el cul del colador aneu fent moviments circulars fins que veieu que canvia de color i s'espesseix una mica. Anireu afegint més oli, i repetint la operació fins que hagueu afegit tot l'oli, i la salsa estigui tota muntada. Si és necessari, amb l'altra mà ( amb la que no tingueu el colador) moveu la cassola per a facilitar el contacte del colador amb l'oli.
Una vegada tingueu la salsa lligada, afegiu al bacallà i calenteu un minutet. Ja només us quedarà emplatar. Per a decorar hi podeu posar pel damunt uns quants filets de l'all i la pesteta que heu reservat. Jo vaig posar-hi una mica de julivert picat per posar-hi una mica de verd.

Que vagi de gust!!!!!

laura

diumenge, 5 de juny de 2011

Flam de formatge

6 comentaris:
A petició d'una de les nostres seguidores aquí va una altra recepta... en aquest cas un flam de formatge que fa la meva mare i que està (com no...) boníssissimmmmm!!!! És ben fàcil així que us animo a que el proveu de fer!!!

Ingredients:
1 sobre de cuallada
300g de formatge philadelphia
1/2l nata líquida
1 got de sucre
1 got de llet

Elaboració:
Barregeu bé tots els ingredients en una cassola i poseu-ho a coure a foc lent. Quan trenqui el bull deixe-ho coure dos minuts més.
Després deixeu temperar la mescla i aboqueu-la en un motlle caramelitzat. Deixeu refredar a la nevera i llest per desentmotllar i servir!
És bastant cremós, no queda ben bé una textura de flam i es provable que es desmonti una mica pero tot i així es boníssim!

Salut!

Fins aviat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...