dimarts, 27 de desembre del 2011

Brandada de bacallà


Hola a tots!!!!

Com han anat estos dies? Ja esteu recuperats de les comilones? Els pròxims dies us anirem ensenyant cosetes que vam fer nosaltres per al dinar del dia de Nadal. Aquest any vam dinar a casa meva (Laura), tot i que la mama ha col·laborat fent el caldo ( el de la mama sempre és més bò). La resta la vam fer nosaltres!!!!!
Un dels entrants va ser aquest, la brandada de bacallà. Una vegada l'havia provat de fer amb la thermomix, però alguna cosa no devia de fer correctament, ja que no hem va sortir gens bé. En canvi, sé que la meva sogra utilitza la mateixa recepta amb la thermomix i li surt boníssima. Ho hauré de tornar a provar un altre dia...
En aquesta ocasió però la vaig fer de forma tradicional i la veritat és que és facilíssim de fer. I per a menjar amb unes torradetes .... mmmmhh. Vaig estar remenant per internet, i en llibres que tenia i al final vaig fer un mix de dues receptes i el resultat és perfecte.

Ingredients
200 grams de bacallà dessalat
oli d'oliva
2 grans d'all pelats
1 patata petita

Elaboració
Desmolleu el bacallà dessalat. Poseu en un cassó al foc mínim el bacallà cobert amb oli d'oliva i els grans d'all trossejats. Recordeu que per a dessalar el bacallà el millor és preguntar-li al bacallaner com ho heu de fer. Jo vaig comprar bacallà desmollat gran i el vaig tenir unes 24 hores a remulla, i li vaig canviar 3 o 4 vegades l'aigua. Si compreu algun tros que tingui pell, guardeu la pell i poseu-la al casso també, ja que treurà la gelatina. Després la retireu. Es tracta de confitar el bacallà, no de fregir-lo, per això heu de control·lar molt el foc, i baixar-lo si veieu que va massa ràpid. Passats 4 o 5 minuts ja podeu apagar el foc. L'oli ara ja tindrà el gust de l'all i la gelatina del bacallà que és el que ens interessa, ja que aquesta gelatina serà la que ens donarà consistència.
A banda poseu la patata amb pell al microones. Feu-li uns talls a la pell per a que no peti, i tapeu amb la tapa. Amb 7-8 minuts a màxima potència serà suficient. Passat aquest temps comproveu amb un ganivet que sigui cuita i reserveu. També la podeu bullir amb pell amb aigua.
Per últim poseu el bacallà sense els alls en un got de la turmix i afegiu la patata pelada. Si voleu que sigui més fort de gust deixeu algun tros d'all. L'oli no cal que el poseu tot. Jo només vaig posar el que es quedava a la cullera quan passava el bacallà del casso al got i una mica més. Tritureu amb la turmix com si féssiu una maionesa, i de seguida veureu que comença a muntar i a canviar de color. Tasteu i afegiu una mica més d'oli si ho creieu necessari.
Podeu posar una mica d'olivada pel damunt si us agrada.

Que vagi de gust!!!!!!


Laura

2 comentaris:

  1. Jo faig un sofregit (no deixar cremar sino amarga)de seva amb un grá d´all, y una mica de farina i de nou moscada en pols per aromatitzar.I llavors li afegeixo el bacallà (desalat etc). LLavors o paso pel turmix i afegeixo una mica més d´oli d´oliva (verge del bó)si convé. No m´agrada ni ficar-hi nata ni llet. Al fí i al cap a de quedar com un all i oli espés.

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...