diumenge, 1 de maig del 2011

Semifred de iogurt amb maduixots




Fa 2 o 3 anys, vam descobrir aquesta recepta. Una amiga de ma mare li va explicar, i li deia que cada vegada que ho feien a casa els hi encantava a tots!!! I nosaltres i tothom que ho ha provat ha pogut comprovar que tenia tota la raó. És un postre molt bo, suau, i no gaire pesat. Així que aquí teniu un postre perfecte per a qualsevol ocasió!!!! I a qui li agradin les maduixes.... mmmh!!!!

Ingredients
125ml de llet sencera
125ml de sucre
6 fulles de gelatina
4 iogurts naturals
200 ml de nata montada
500 gr de maduixes
100 gr de sucre
vinagre

Elaboració
Poseu en un casso al foc la llet i el sucre a coure. Remeneu amb unes varilles i un cop arrenqui el bull continueu remenant durant 1 minut aproximadament. Es tracta que es desfassi el sucre. Aparteu del foc.
Poseu a remull les fulles de gelatina en aigua freda, i quan estigui totalment flexible, escorreu bé de l'aigua i afegiu a la mescla anterior. Remeneu bé amb les varilles fins que estigui totalment dissolta. Deixeu refredar.
Quan estiqui a temperatura ambient afegiu els iogurts naturals i mescleu bé amb les varilles. I tot seguit incoporeu la nata montada, sense batre molt per a que no perdi consistència.
Per a muntar la nata, heu de comprar nata amb més del 35% de matèria grassa, que veureu que posa a l'envàs que és per muntar. I l'envàs de la nata, i si pot ser el recipient on la muntareu, ha d'estar molt fred (però sense estar congelat). Remeneu el pot abans d'abocar i amb unes varilles elèctriques bateu fins que estigui totalment muntada. Tardareu uns minuts (4 o 5 aproximadament). I un cop muntada afegiu una mica de sucre glass i remeneu amb una espàtula. Per a aquesta quantitat de nata en tindreu sufucient amb uns 50 grams de sucre glass. Si voleu evitar aquest pas sempre la podeu comprar feta, però no val la pena. Això si, que sigui de bona qualitat. Jo alguna vegada l'he anat a comprar, però a la pastisseria. 
Una vegada la mescla sigui homogènia ho poseu en un motlle i deixeu refredar a la nevera. En aquest cas ho he preparat amb motlles indivuduals, però normalment ho posem en un motlle de plum cake, i després ho desmotllem com si fos un flam. L'única precaució que haureu de prendre, és mullar les parets del motlle prèviament per a que sigui més fàcil desmotllar-ho. 
Per últim, prepareu la salsa de maduixots posant en un got de la batedora les maduixes a trossets, el sucre i un rajolí de vinagre de vi. No patiu que no us quedarà gust de vinagre. El que aconseguireu és que les maduixes perdin l'acidesa. Tritureu bé aquesta mescla i reserveu a la nevera.
A l'hora de servir (desmotlleu a una plàtera si ho heu fet amb un motlle gran de plum cake) tireu la salsa per damunt. I si voleu ho podeu acompayar d'unes maduixes laminades. 

Que vagi de gust!!!!!!

5 comentaris:

  1. Han de ser unes postres lleugeres i bones, amb l'afegit de ser molt vistoses!

    ResponElimina
  2. Si...no és gens pesat...i la salseta de maduixes...mmm...és per menjarte-la a cullerades!
    Esperem que t'animis a provar la recepta i que ens diguis que t'ha semblat!

    Salut!

    ResponElimina
  3. ui mira si ho havia comentat ja! jaja que conste que vaig entrar al vostre blog pero només vaig buscar si tenieu recepta de cheesecake! ;)
    a la proxima faig esta! Mua

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...