dilluns, 3 de desembre del 2012

Carbassó amb mató i tomàquets secs - La Recepta del 15 de Desemebre (la última??)


Diumenge passat, després de sortir del Bcn&Cake, vam anar a dinar al centre comercial Las Arenas abans de marxar cap a caseta. Vam escollir el Mussol per dinar, restaurant que us recomano molt moltíssim! A més a més tenen diferents restaurants repartits per Barcelona...una relació qualitat/preu molt bona, bon servei i bon menjar! Nosaltres vam sortir encantades...doncs bé, una de les especialitats de la casa era un entrant similar a aquest que avui us porto i que nosaltres, evidentment, vam demanar... Un entrant molt senzill, diferent, però molt vistós i, sobretot, molt bo! A més a més, depèn de com el presenteu pot ser més informal o super sofisticat! Per aquests dies de festa, en versió canapès pot ser una molt bona idea no us sembla?? Se m'acut un cop més fer servir el carbassó de substitut del pa com ja vam fer amb l'hamburguesa light i a sobre posar els altres ingredients i fer-ho més en mode individual, que trobeu??

Aprofitant aquesta idea participem amb aquesta recepta a l'últim repte de la Recepta del 15 (de moment)...ens fa molta pena dir-los adéu, sobretot perquè nosaltres no fa gaire que hi participem i perquè era una activitat superinteressant! però es comprensible totalment...segurament ells no esperaven tot aquest èxit que han tingut i la veritat es que hi ha tota una feinada darrera que deunidó!!Si a nosaltres alguns dies ens costa tirar endavant el bloc no em vull imaginar un projecte així...Així que només ens queda donar-los les gràcies per totes aquestes receptes compartides i per la feina ben feta!!! I no direm adéu...un arreveure??


Anem a la recepta (entrant per a 4 persones):

Ingredients:
1 carbassó
3-4 tomàquets secs
mató
un grapadet de pinyons
sal i oli
reducció de vinagre de balsàmic de Mòdena (opcional)

Elaboració:
Primer que res poseu a hidratar amb aigua tèbia els tomàquets (una mitja horeta com a mínim).
Mentrestant netegeu el carbassó i talleu-lo a rodanxes o en tires longitudinals per coure'l a la planxa. No han de ser molt dobles però tampoc molt fines. Saleu el carbassó i passeu-lo per la planxa fins que estigui cuit. Allà el feien a la brasa...evidentment, guanya, però a falta de pan...

En una paella a banda, torreu els pinyons fins que estiguin daurats.

Passat el temps mínim retireu els tomàquets de l'aigua i assequeu-los amb un paper absorbent i talleu-los a trossets o tiretes petites.

Ja només us queda muntar el plat! Molt fàcil no?? Per fer-ho heu de disposar un llit de carbassó al fons del plat, a sobre posar-li una cap de mató i al capdamunt repartiu el tomàquet i els pinyons. Una mica d'oli i sal i plat a punt! Si volguéssiu podríeu posar-li un raig de reducció de vinagre de Mòdena per sobre. A la foto no el veieu però jo en vaig afegir després i també li dona el toquet!

Bona setmaneta i bon pont (si en teniu)!

Sandra



------------------------------------------------------------------------------

El pasado domingo, después de salir del Bcn&Cake, fuimos a comer en el centro comercial Las Arenas antes de irnos para casita. Escogimos el restaurante el Mussol para comer, restaurante que os recomiendo  muchísimo! Además tienen diferentes restaurantes repartidos por Barcelona...una relación calidad/precio muy buena, buen servicio y buena comida! Nosotros salimos encantadas...pues bien, una de las especialidades de la casa era un entrante similar a este que hoy os traigo y que nosotros, evidentemente, pedimos... Un entrante muy sencillo, diferente, pero muy vistoso y, sobre todo, muy bueno! Además, depende de cómo lo presentéis puede ser más informal o super sofisticado! Para estos días de fiesta, en versión canapés puede ser una muy buena idea no os parece?? Me viene a la cabeza una vez más usar el calabacín de sustituto del pan como ya hicimos con la hamburguesa light y encima poner los otros ingredientes y hacerlo más en modo individual, que os parece??

Aprovechando esta idea participamos con esta receta al último reto de la Recepta del 15 (de momento)...nos hace mucha pena decirles adiós, sobre todo porque nosotros no hace mucho que participamos y porque era una actividad superinteresante! pero es comprensible totalmente...seguramente ellos no esperaban todo este éxito que han tenido y la verdad es que hay todo un trabajón detrás que...Si a nosotras algunos días nos cuesta tirar adelante el blog no me quiero imaginar un proyecto así...Así que sólo nos queda darles las gracias por todas estas recetas compartidas y por el trabajo bien hecho!!! Y no diremos adiós...un hasta luego??


Vamos a la receta (entrante para 4 personas):

Ingredientes:
1 calabacín
3-4 tomates secos
requesón
un puñado de piñones
sal y aceite
reducción de vinagre blasámico de Módena (opcional)

Elaboración:
Antes que nada ponéis a hidratar con agua tibia los tomates (una media hora como mínimo).
Mientras tanto limpiáis el calabacín y cortadlo a lonchas o en tiras longitudinales para cocinarlo a la plancha. No tienen que ser muy gruesas pero tampoco muy finas. Saláis el calabacín y lo pasáis por la plancha hasta que esté hecho. Allí lo hacían a la brasa...evidentemente gana, pero a falta de pan...

En una sartén a parte, tostáis los piñones hasta que estén dorados.

Pasado el tiempo mínimo retiráis los tomates del agua y los secáis con un papel absorbente y los cortáis a trocitos o tiritas pequeñas.

Ya sólo os queda montar el plato! Muy fácil no?? Para hacerlo tenéis que disponer una cama de calabacín al fondo del plato, encima ponerle un poco  de requesón y en lo alto repartís el tomate y los piñones. Un poco de aceite y sal y plato a punto! Si quisierais podríais ponerle un poco de reducción de vinagre de Módena por encima. En la foto no lo veis pero yo le añadí después y también le da un toquecio!
Buena semana y buen puente (si tenéis)!

Sandra

16 comentaris:

  1. Una molt bona opció! El Mussol, si es un bon restaurant i s'hi menja força bé!
    M'encanten les verduretes planxa i amb formatge de cabra és molt bona idea!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Be, amb requeson que es el formatge que hi heu posat molt mès dietética...sens dubte!

      Elimina
    2. Segur que el de cabra li quedaria molt bé també!! Però millor amb albergínia el de cabra...mmmmmmmmhhhhhhhhh

      Elimina
  2. oh, m'encanta!! I és súper fàcil! Ho apunto per Nadal. Mua!

    ResponElimina
  3. Un plat boníssim, jo crec que és perfecte per anar combinant amb els plats pesats de Nadal! molt bona idea!

    ResponElimina
    Respostes
    1. si! un entrant així pot ajudar bastant sobretot els últims dies de festes! jeje!!

      Elimina
  4. Un aperitiu fantàstic maca!! Ens encanta, com també les paraules tan maques que ens dediques, és el que més il·lusió ens fa... i gràcies a això ens agafaran més ganes de reprendre-ho algun dia, però de moment necessitem aquesta pausa :)
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres!! us esperem molt aviat!! Ara toca descansar!! :)

      Elimina
  5. Quin plat més bó, facilet i vistós, i aquets ingredients m'encanten, segur que ho faré :)

    ResponElimina
  6. Mmmmm quina recepta més estupenda mmm que bo! m'encanta.
    Petons, Sandra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. jeje! gràcies Sandra! La veritat es que a aquestes hores..nyammm

      Elimina
  7. Hola,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 23000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
  8. El carbasso ha de ser fred o tebi??? Moltes gracies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Esther! Les dos vegades que l'he menjat (al restaurant i a casa) ja estava fred a l'hora de menjar. Al estar tallat molt fi, només d'entrar en contacte amb el plat ja es refreda....però si està tebi no passa res de res!!! Amb el fred que fa casi que millor i tot! Una abraçada!

      Elimina

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...