dissabte, 13 d’octubre de 2012

Paté de carabassa



Aquí va la segona recepta feta amb la carabassa que em va donar Rafel! Després del taller que vam fer de melmelades on Núria ens va parlar d'un paté d'albergínies que feia una pinta boníssima i de veure que la recepta del 15 anava de carbassa no m'ho vaig pensar gens ni mica! Tenia ganes de preparar alguna conserva així que...manos a la masa!
La recepta és ben senzilla de preparar...una mica laboriosa però molt senzilla! Aquí va:

Ingredients (per uns 500ml):
1kg de polpa de carabassa néta i tallada a dauets
1 ceba
2-3 llesques de pa ( jo en vaig posar dos de no molt grans i m'ha quedat una mica líquid...així que aconsellaria o dos de grans o tres de petites)
sal
oli
orenga

Elaboració:
Poseu la carabassa tallada i salada en una safata al forn preescalfat a 180ºC uns 45 minuts o fins que estigui ben toveta.
A banda, sofregiu la ceba amb un rajolí d'oli. Quan estigui dauradeta afegiu el pa i fregiu-lo bé també.
Després afegiu la carbassa cuita al forn i l'orenga (al gust) i remeneu fins que la carbassa hagi perdut tota l'aigua. Tritureu i rectifiqueu de sal.

Deixeu temperar una mica i poseu el paté en pots de vidre prèviament esterilitzats (bulliu-los (tapes incloses) durant 15-20minuts). Deixeu-los refredar del tot cap per avall. Quan estiguin a temperatura ambient poseu-los en una olla coberts d'aigua i feu-los bullir uns 40 minuts. Podeu posar un drap dintre l'olla per evitar que els pots es donin cops.

Quan s'hagin refredat només us queda decorar-los com vulgueu. Es millor que feu servir pots petits (jo no en tenia de més petits). I sobretot poseu la data de elaboració en un lloc on no es pugui esborrar.

Queda ideal amb unes torradetes acompanyat d'un bon formatge...mmmmhhhh. Boníssim!

Espero que us animeu a provar! M'ha agradat això de les conserves!!!! Pots fer un regal molt xulo! No us sembla?? I a més podeu anar fent variacions...jo crec que el proper cop li posaré una mica de gingebre...

Salut!

Sandra


Per cert, la recepta la vaig treure de http://www.juvasa.com/. Tenen receptes molt interessants i a més venen tot tipus d'envasos.



----------------------------------------------------------------------------------------------

Paté de calabaza


Aquí va la segunda receta hecha con la calabaza que me dio Rafel! Después del taller que hicimos de mermeladas donde Núria nos habló de un paté de berenjenas que hacía un pinta buenísima y de ver que la receta del 15 iba de calabaza no me lo pensé lo más mínimo! Tenía ganas de preparar alguna conserva así que...manos a la masa!


La receta es muy sencilla de preparar...un poco laboriosa pero muy sencilla! Aquí va:

Ingredientes (para unos 500ml):
1kg de pulpa de calabaza limpia y cortada a dados
1 cebolla
2-3 rebanadas de pan
sal
aceite
orégano

Elaboración:
Poned la calabaza cortada y salada en una bandeja al horno pre calentado a 180ºC unos 45 minutos o hasta que esté bien blandita.
A parte, en una paella  sofreíd la cebolla con un buen chorro de aceite. Cuando esté dorada añadir el pan y freírlo también. Después hay que añadir la calabaza cocinada en el horno y el orégano (al gusto) y remover hasta que la calabaza haya perdido toda el agua. Triturar y rectificar de sal.

Dejar temperar una mica y poned el paté en botes de cristal previamente esterilizados (hay que hervir-los (tapas incluidas) durante unos 15-20min). Dejadlos enfriar boca abajo y cuando estén a temperatura ambiente ponedlos en una olla cubiertos de agua y dejadlos hervir durante unos 40 minutos. Podéis poner un trapo dentro la olla para evitar para evitar que se golpeen.

Cuando se hayan enfriado sólo os queda decorarlos al gusto. Es mejor que utilicéis botes pequeños (yo no tenía de más pequeños). Y sobretodo poned la fecha de elaboración en un lugar donde no se pueda borrar.

Queda ideal con unas tostaditas acompañado de un buen queso...mmmmmmmmhhhhh. Buenísimo!

Espero que os animéis a probar  Me ha gustado esto de las conservas!! Puedes hacer un regalo muy xulo! No os parece?? Y además podéis ir haciendo variaciones...yo creo que la próxima vez le pondré un poquito de jengibre...

Salud!

Sandra



Por cierto, la receta la saqué de http://www.juvasa.com/. Tienen recetas muy interesnates y además venden todo tipo de envases.

21 comentaris:

  1. Uahu, m'encanta!!!! la penso probar, aixó ha d'estar bonisim!!!!!
    Felicitats per una recepta original!

    ResponElimina
  2. Fa molt bona pinta aquest patè, Sandra, i és molt original! En prenc nota.

    ResponElimina
  3. Molt molt bo! us animo a provar! Ja m'explicareu!!

    ResponElimina
  4. Oleee que bona! jo just ahir vaig fer una confitura de carbassa!! aviam si la penjo de moment he posat al blog uns crackers que els hi posaria una mica d'aquest paté! una bona combinació!!!
    My CuteCakes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja els he vist ja! quina pinta!!! i si! Quina combinació!!s'haurà de provar! ;)

      Elimina
  5. ohhhhhhh!!!!!!
    quin blog tant divertit, m'encanta, avui us he descobert i encantada!!!!
    ara ja us segueixo
    i enhorabona pels premis!!!!!!

    ResponElimina
  6. Tens raó Sandra, pot ser un bon regal, sobretot amb aquestes etiquetes tan xules.
    El toc de gingebre jo també crec que hi ha de quedar bé!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. A que si! A la propera li posaré!
      Gràcies Alba!
      Una abraçada!

      Elimina
  7. Chicas, acabo de publicar mi premio en el blog. Os dejo el enlace por si queréis pasar a verlo.
    Muchísimas gracias de nuevo.
    Por cierto, una receta muy original, me gusta. La probaré.
    Besos

    ResponElimina
  8. Mai l'he probat, però si m'agrada la carabassa, segur que m'agrada.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  9. Mmm pero que rico! la verdad que nunca lo he probado, pero te aseguro que viendo la fotografía me dan ganas de meter el cuchillo y comerme una rebanadita de pan bien untadita jejeje.

    ¡Muchas gracias por seguirme guapa!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es un placer esther!!! El otro blog era genial o sea que este también lo será!!

      Elimina
  10. M'ha encantat la vostra recepta, me la guard per fer en breu. Enhorabona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si la fas ja ens explicaràs que t'ha semblat!! :)
      Petonets!

      Elimina
  11. Em sembla un paté d'alló més original. En pren nota.

    Una salutació,

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...