dilluns, 17 d’octubre de 2011

Pastissets



Avui us presentem una recepta molt típica de les nostres terres, les terres de l'ebre. He de dir que tot i ser un dolç molt típic aquí, és el primer cop que ens atrevim a fer-lo nosaltres... i han quedat boníssims!!!He de dir també que teníem una mica d'avantatge ja que la recepta ens la va donar la mare d'un bon amic que si que els ha fet mil vegades i que ha sigut el tot!!!
Feia temps que m'anava pel cap fer-los...i ara he tingut la excusa perfecta...Avui m'han visitat uns amics de la meva època universitària i hem vaig decidir per fer-los uns pastissets per a que es poguessin endur un trosset de la nostra terra...els he preparat unes caixetes que vaig fabricar jo mateixa amb unes cartolines i així se'ls han pogut emportar còmodament...espero notícies seves per veure si els han agradat! Els originals es fan farcits amb cabell d'àngel però també es poden fer farcits amb xocolata, brossat, boniato...
A més a més dels pastissets aquest cap de setmana ha sigut molt productiu...ja anirem penjant cosetes!

Ingredients (per unes 30-35ut):
Per a la pasta:
  1 got de barreja (50% aiguardent-50% moscatell)
  2 gots d'oli
  1 grapat de sucre
  1 sentidet de matafaluga (anís (espècie, la podeu comprar al súper))
  farina (la que entri, en el nostre cas van ser gairebé 1,5kg)
Per al farcit:
  Cabell d'àngel (el podeu trobar al mercadona per exemple)
Per l'acabat:
  Sucre

Elaboració:
Poseu en un bol la barreja, l'oli, el sucre i la matafaluga i remeneu. Llavors aneu afegint la farina i aneu amassant fins que aconseguiu una pasta que no s'enganxi a les mans. Amb aquesta pasta feu boletes d'uns 50-60 gr i les estireu per formar circumferències, farciu-les i plegueu la pasta com si fos una empanadilla. Primer que res selleu bé el farcit aplanant les vores i després formeu el cordonet.
Ja només us queda enfornar a 220-230ºC uns vint minuts, deixar-los refredar sobre una reixeta i arrebossar amb sucre.
És un mos perfecte per al cafè, acompanyant un vi dolç, una mistela o similar...això si, no es per enfarragar-se de pastissets!

Espero que us hagi agradat i que us animeu a provar de fer aquest dolç ja que així podreu gaudir d'un trosset de la nostra terra.

Salut!

Fins aviat!

Sandra


6 comentaris:

  1. Estan tremendos!!! Energia a tope per a començar el dia!

    ResponElimina
  2. Estan bonissims, els de cabell d'àngel espectaculars. Aviam si un dia m'animo a fer-los.

    ResponElimina
  3. Ferran si t'animes espero que ens expliquis com ha anat!!!

    ResponElimina
  4. Tard, però haig de dir que els pastissets tremendus!!!

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...