dimecres, 8 de setembre de 2010

Croquetes (de pollastre) de la mama

2 comentaris:

Des de que tenim memòria recordem aquells dies en els que al arribar a casa la mama ens deia que hi havia croquetes per sopar! Sens dubte LES MILLORS CROQUETES DEL MÓN! Es per aquest motiu que hem escollit aquesta recepta per començar el blog, l’èxit està assegurat!

És una recepta molt fàcil però una miqueta laboriosa...per això us recomanem que un cop posats en feu més que menys i aquelles que no us mengeu les congeleu per tenir-les a punt qualsevol altre dia!


INGREDIENTS (per unes 60-70 croquetes)
Per la pasta:
600gr pit de pollastre
150gr de farina
1l de llet
2 cebes
Sal i Oli
Per l’arrebossat:
Ous
Pa ratllat

PREPARACIÓ

Per la pasta:
Ratlleu les cebes i poseu-les a daurar.
Talleu els pits de pollastre a daus, saleu-los i daureu-los en una paella (a banda de la ceba). Un cop cuits piqueu la carn amb una picadora.
Quan la ceba estigui ben toveta i rosseta afegiu la farina i remeneu fins que aquesta s’hagi cuit. Aneu afegint la llet i remenant, com si preparéssiu una beixamel ben espessa. Per evitar la formació de grumolls us podeu ajudar amb una batedora. Un cop preparada la beixamel afegiu la carn picada i remeneu fins que quedi una pasta homogènia.
Aboqueu la pasta en una safata de manera que quedi una alçada d’uns dos dits, deixeu reposar i un cop s’hagi refredat tapeu amb un paper film i poseu-ho a la nevera. Deixeu reposar fins que la pasta sigui dura.


Per l’arrebossat:
Per formar les croquetes teniu dos opcions:
La tradicional: aneu agafant petites parts de la pasta amb l’ajuda d’una cullera i formeu les croquetes amb les mans
La innovadora i que us proposem: feu servir una mànega pastissera creant un xurro de pasta que posteriorment tallareu a la mida que vulgueu per fer les croquetes. D’aquesta manera aconseguireu que siguin més uniformes i la elaboració serà molt més ràpida.
Passeu per ou i pa ratllat les croquetes i fregiu-les (o congeleu-les per fregir-les un altre dia).


Esperem que us animeu a provar-les i que ens expliqueu que tal! Fins la pròxima recepta!



Aquí us afegeixo la primera col·laboració per part dels nostres lectors. Es tracta de les croquetes que ha elaborat l'Assumpció, que és la mare del Xavier ( el Xavier és el meu marit ( Laura)). Estem molt contentes, i esperem que no es quedi aquí. I si no voleu enviar-nos fotos, almenys expliqueu-nos com us ha anat.
La veritat és que fan molt bona pinta!!!!!

divendres, 3 de setembre de 2010

Missatge de benvinguda

3 comentaris:
Divendres, 3 de Setembre de 2010, 21:32h, Amposta, dos germanes, un blog nou, moltes preguntes sense resposta, ganes de compartir, il·lusió, idees, textures, colors, gustos, formes, sentits...

Poc a poc ens anireu coneixent (aquells que no ens coneguin ja), som dos germanes ben avingudes i que ens agrada molt cuinar. L'orígen de tot plegat, una mare "cocinillas" que ens ensenya moltes coses bones...

La creació del blog neix amb la idea de crear un recull de les nostres receptes preferides, del més simple al més complicat, i de les nostres aventures i desventures a la cuina...i si a més a més us pot servir a algu de vosaltres millor que millor...

Esperem mostrar-vos la primera recepta ben aviat!!!

Bona nit
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...