dijous, 29 de desembre del 2011

Torró de crema

Cap comentari:

A la revista "Cuines" d'aquest mes venia aquesta recepta de torró de crema que entrava per la vista..des de petita que és el meu torró preferit ha sigut el de crema..abans m'encantava, he de dir, però, que cada cop m'agrada menys ja que el trobo molt dolç però un trosset no fa mal....no?Així que no em vaig poder resistir a provar de fer aquesta recepta aquests nadals!! És molt fàcil i queda molt bo tot i que he de dir que sembla més massapà que torró de crema però tot i així es bo! Jo vaig fer la meitat de les mides que deia a la revista i m'ha sortit una bona barreta de torró!

Aprofito un cop més per destjar-vos unes bones festes (lo que queda d'elles) i una bona entrada d'any!!! Esperem que el nou any porti coses bones i que poguem fer moltes receptes que us agradin i poguem compartir moltes coses!!!

Ah!! I a veure si feu el favor de participar al concurs que aquest any us ho hem posat ben fàcil eh??

Ingredients:
300gr de ametlla en pols
175gr de sucre
2 yemes d'ou
37gr de llet condensada
10gr de suc de llimona
2,5ge de sal
1g de canyella en pols

Elaboració:
Poseu en un cassó al foc el sucre amb un rajolí d'aigua i porte-ho a ebullició. Deixe-ho coure fins que arribi a 121ºC i tot seguit retireu del foc i deixeu refredar una mica.
En un bol a banda barregeu tots els altres ingredients i quan estigui ben barrejat aneu afegint l'almíbar fins que estigui tot ben integrat.
Poseu la mescla en un motlle forrat amb paper flim (jo en vaig fer servir un de flam o típic de plumcake), doneu-li forma i cobri-ho amb més paper flim. Després poseu un pes a sobre i deixe-ho reposar a la nevera 24h.
Només us quedarà espolvorejar amb sucre i cremar-lo amb l'ajuda d'un bufador en el moment que us el volgueu menjar...

Tinc dubtes sobre en quants dies es pot consumir ja que porta ou cru per això us recomano fer petites quantitats...

Salut per tots!

Fins aviat,




Sandra


dimarts, 27 de desembre del 2011

Brandada de bacallà

2 comentaris:

Hola a tots!!!!

Com han anat estos dies? Ja esteu recuperats de les comilones? Els pròxims dies us anirem ensenyant cosetes que vam fer nosaltres per al dinar del dia de Nadal. Aquest any vam dinar a casa meva (Laura), tot i que la mama ha col·laborat fent el caldo ( el de la mama sempre és més bò). La resta la vam fer nosaltres!!!!!
Un dels entrants va ser aquest, la brandada de bacallà. Una vegada l'havia provat de fer amb la thermomix, però alguna cosa no devia de fer correctament, ja que no hem va sortir gens bé. En canvi, sé que la meva sogra utilitza la mateixa recepta amb la thermomix i li surt boníssima. Ho hauré de tornar a provar un altre dia...
En aquesta ocasió però la vaig fer de forma tradicional i la veritat és que és facilíssim de fer. I per a menjar amb unes torradetes .... mmmmhh. Vaig estar remenant per internet, i en llibres que tenia i al final vaig fer un mix de dues receptes i el resultat és perfecte.

Ingredients
200 grams de bacallà dessalat
oli d'oliva
2 grans d'all pelats
1 patata petita

Elaboració
Desmolleu el bacallà dessalat. Poseu en un cassó al foc mínim el bacallà cobert amb oli d'oliva i els grans d'all trossejats. Recordeu que per a dessalar el bacallà el millor és preguntar-li al bacallaner com ho heu de fer. Jo vaig comprar bacallà desmollat gran i el vaig tenir unes 24 hores a remulla, i li vaig canviar 3 o 4 vegades l'aigua. Si compreu algun tros que tingui pell, guardeu la pell i poseu-la al casso també, ja que treurà la gelatina. Després la retireu. Es tracta de confitar el bacallà, no de fregir-lo, per això heu de control·lar molt el foc, i baixar-lo si veieu que va massa ràpid. Passats 4 o 5 minuts ja podeu apagar el foc. L'oli ara ja tindrà el gust de l'all i la gelatina del bacallà que és el que ens interessa, ja que aquesta gelatina serà la que ens donarà consistència.
A banda poseu la patata amb pell al microones. Feu-li uns talls a la pell per a que no peti, i tapeu amb la tapa. Amb 7-8 minuts a màxima potència serà suficient. Passat aquest temps comproveu amb un ganivet que sigui cuita i reserveu. També la podeu bullir amb pell amb aigua.
Per últim poseu el bacallà sense els alls en un got de la turmix i afegiu la patata pelada. Si voleu que sigui més fort de gust deixeu algun tros d'all. L'oli no cal que el poseu tot. Jo només vaig posar el que es quedava a la cullera quan passava el bacallà del casso al got i una mica més. Tritureu amb la turmix com si féssiu una maionesa, i de seguida veureu que comença a muntar i a canviar de color. Tasteu i afegiu una mica més d'oli si ho creieu necessari.
Podeu posar una mica d'olivada pel damunt si us agrada.

Que vagi de gust!!!!!!


Laura

diumenge, 18 de desembre del 2011

Pits de pollastre amb pernil i formatge

1 comentari:
Hola a tots! avui tenia uns talls de pit de pollastre que s'havien de gastar i la veritat, no m'apetia passar-los per la planxa i prou així que he obert la nevera i amb lo que hi havia he posat la màquina a treballar per fer alguna cosa una mica diferent...és una recepta molt senzilla i com ha quedat prou bo m'he decidit per publicar-la al blog i compartir-la amb tots vosaltres... així, si un dia us trobeu amb la mateixa situació que jo podeu provar-la!
Sé que feia dies que no posava el meu granet de sorra al blog però aquests dies han estat molt atrafegats...i entre unes coses i altres no he tingut temps...però no patiu que ja estem pensant en coses bones per Nadal, en el concurs d'aquest any i altres idees que ja us anirem explicant! Esteu molt atents a la propera entrada ja que tenim un parell de coses per explicar-vos!

Aquí va la recepta:

Ingredients:
2 talls de pit de pollastre per persona
2 talls de pernil salat per persona (o un partit a la meitat si es gran)
2 talls de formatge per persona (o un partit a la meitat si es gran)
2 tomàquets de pera per persona
nata líquida per cuinar
sal
oli
herbes provençals

Elaboració:
Saleu el pit de pollastre i marque-lo per una banda a foc ràpid en un paella amb un rajolí d'oli. Doneu-li la volta i baixeu el foc. Afegiu a sobre de la carn el tall de pernil i el tall de formatge i deixeu que es fongui a l'hora que es cou la carn de l'altre costat. Quan s'hagi fos el formatge aparteu en un plat.
Ratlleu el tomàquet i fregiu-lo en la mateixa paella que heu fet la carn afegint una mica d'oli si es necessari. Quan el tomàquet estigui fregit afegiu la nata líquida i remeneu bé! Heu de tenir en compte que quan aneu a afegir la nata líquida el foc no pot estar molt alt perquè sinó es tallaria.
Un cop la salsa estigui cuita emplateu posant una mica de salsa al fons del plat i els talls de carn amb el pernil i formatge a sobre. Per últim jo li he afegit una mica d'herbes provençals que li donen un toquet al plat però això ja és al gust! Una mica d'orenga també li aniria bé!

Espero que disfruteu del plat! com veieu es ben senzill i molt ràpid de fer!

Salut i fins aviat!

Sandra


dilluns, 5 de desembre del 2011

Magdalenes

Cap comentari:



Hola a tots, 

Fa un dies, el meu fill va portar de la guarde unes indicacions per a seguir en els esmorzars. Un dia han de portar làctics, un altre fruita, un altre un entrepà i per últim bolleria. El divendres és lliure. Són només recomanacions, pero està bé, ja que així els nostre nens de 21mesos, tenen una dieta ben variada. 
Així que com a mare competent ( de vegades), vaig decidir fer unes magdalenes ben bones per al meu petit. 
Vaig posar a buscar receptes, i vaig decidir-me per fer la del llibres de Simone Ortega "1080 recetas de cocina". Coneixeu aquest llibre? Per aquells que no, us ho explico. Es tracta d'un receptari bàsic amb 1080 receptes de cuina. Totes elles són ben bones, i saps que encertaràs segur. Jo vaig sentir la  recomanació a la radio, i parlava una mare que li va regalar al seu fill quan va marxar a estudiar fora, per a que no passés gana... L'únic que no trobareu en aquest llibre són fotos de les receptes. Però, per a aquells que volgueu veure com queden aquestes receptes 3 bloguers de cuina molt importants, així com d'altres col·laboradores, han creat 1080 fotos de cocina. És una iniciativa que preten publicar diàriament una foto d'alguna de les receptes d'aquest llibre. De veritat, no deixeu de visitar aquest bloc, us encantarà. Les receptes del llibre estàn molt bé, però les fotos són impressionants.
Dit tot això, ara ja podem anar amb la recepta.

Ingredients (30 unitats aprox)
3 ous
250 gr de sucre
300-350 gr  de farina de blat
1/4 l de oli d'oliva
1/8 l de llet
1 sobre de royal
la ralladura de 1 llimona
1 pessic de sal
motlles per a les magdalenes

Elaboració
Separeu les clares del ous i munteu-les a punt de neu amb un polsim de sal ( la sal ajuda a que pugin ràpid i siguin consistents). Penseu de treure els ous a última hora de la nevera, ja que com més fredes siguin les clares, més fàcil seran de muntar. 
Aneu afegint a poc a poc la resta de ingredients a poc a poc, ajudant-vos d'una espatula de silicona o una cullera de fusta mb moviments envolvents, per eviatr treure l'aire de les clares al màxim. En primer lloc, els rovells, després el sucre, seguim amb l'oli, la llet, la ralladura de la llimona ( només la part groga), el sobre de royal i per últim la farina prèviament tamissada. Tamissar no és imprescindible ( de fet a la recepta original no ho diu), però crec que sempre queda més esponjós i costa molt poc.
Quan ho tingueu tot ben homogeni, pleneu les càpsules de paper fins a la meitat aproximadament. Un truc per a plenar-les més fàcilment, és fer-ho amb un estri per a fer boles de gelat, d'aquells, que tenen al mànec una palanca i quan apretes cau la bola ... com els que tenen a les gelateries. En primer lloc és més fàcila prendre la mida de la quantitat que has de tirar a cada càpsula, i en segon lloc que quan apretes cau tota la massa a dins. Com que és una pasta bastant espessa, això et facilita bastant la feina. Però tranquils, si no teniu aquesta eina, ho podeu fer amb 2 culleres o amb un cullerot. Queda igual de bé. Per últim, poseu un polsim de sucre al damunt de cada magdalena ( quedarà un trosset cruixent al damunt).
Preescalfeu el forn a 180-185 º i coeu durant uns 12-15 minuts, fins que estiguin dauradetes. Penseu que podeu obrir el forn durant la cocció, ja que us baixarien. Quan creireu que ja estan, punxeu amb un ganivet i si surt net és que ja estàn.


Fins aviat!!!!


Laura



diumenge, 20 de novembre del 2011

Aperitiu - boquerons en vinagre

Cap comentari:





Hola a tots, 

Qui es pot ressistir a un bon aperitiu de diumenge al migdia... Amb una mica de solet (avui no seria el cas), una cerveseta ben fresqueta i una bona companyia ... mmmmm. I si a més ho acompanyes d'alguna cosa bona per a menjar, pues millor encara. I els boquerons en vinagre són un aperitiu perfecte. I a més es tracta d'un aliment molt saludable.
Dimecres vaig anar a la peixateria a última hora, i el peix acabava d'arribar de la llotja. Més fresc impossible. Molts peixos i sobretot el marisc encara estaven vius (pobrets). Entre d'altres coses hi havia uns boquerons que feien una pinta... no hem vaig poder ressistir!!!! Ara us explico com els vaig preparar.

Ingredients
Boquerons
Vinagre
Pebre negre
Pebre roig picant
Sal i Oli

Elaboració
Netejeu els boquerons treient-li les tripes i l'espina i deixeu els lloms nets. Si teniu dubtes de com fer-ho demaneu al vostre peixater que us ajudi. Renteu-los bé sota l'aigua de l'aixeta i deixeu-los escórrer. Poseu-los planets en un recipient i cobriu-los amb vinagre de vi blanc. Deixeu-los a la nevera entre 24 i 36 hores ( depenent de com siguin de gruixuts. Sabreu que estan fets perquè hauran canviat de color. 
Quan estiguin cuits, escorreu-los del vinagre i poseu-los en un recipient coberts amb oli d'oliva. Conserveu-los a la nevera. 
A l'hora de servir, poseu els boquerons, oli d'oliva i afegiu una mica sal, pebre negre i pebre roig picant al gust.


Espero que us hagi agradat!!!!!

Laura

dimecres, 2 de novembre del 2011

Pa de motlle

Cap comentari:


Hola a tots,

Sempre m'ha fet il·lusió fer pa a casa. A vosaltres no? A la meva germana Sandra també. De fet ella sempre ha volgut comprar-se una panificadora, però el problema, com sempre és el lloc a la cuina... 
El pa és un aliment molt saludable, i una part molt important de la nostra dieta. A la piràmide alimentària els cereals ocupen la parcel·la més gran,  i n'hauríem de consumir 3 racions al dia ( a no ser que tinguem alguna patologia que ens ho impedeixi).
Com sempre també, tot el que fem a casa, sempre és més bo que si és industrial. I a més li has de sumar l'orgull d'haver-lo fet tu es clar. 
La qüestió, és que fa un temps vaig descobrir webos fritos. És un bloc de cuina que a mi personalment m'agrada molt, i en el que hi ha un apartat dedicat exclusivament al pa. Hi ha moltes receptes, i tal com estan explicades, fan que et sigui molt fàcil de fer. No cal tenir panificadora, ni res per l'estil. A més, per als que tingueu thermomix ( com és el meu cas), teniu la mateixa recepta adaptada. Últimament també estàn introduint vídeos, per a fer-ho encara més fàcil. Jo he fet pa normal, pa d'hamburguesa ( ja us l'ensenyaré un altre dia per que de veritat val la pena - impressionant) i en aquest cas, el que us ensenyo que és pa de motlle. Us ben asseguro, que està realment bo, i és molt fàcil de fer. Ells diuen al bloc, que el pa enganxa... ja us contaré. Animeu-vos a provar-lo, de veritat, us agradarà. En concret aquesta recepta la podeu trobar aquí.
Jo l'únic que vaig fer, es variar les mides dels ingredients proporcionalment al motlle que tenia. Ells fan servir un motlle especial de mides 30x10x10. Jo ho vaig fer amb un motlle de silicona dels de plum cake o flam i ho vaig tapar per a coure amb paper de plata. Les mides del meu motlle són 25x10x7. Les quantitats dels ingredients que jo vaig utilitzar són: 

400 gr de farina de força
16 gr de llevat fresc
40 gr de llet sencera
1,6 culleradetes de sal
1,6 cullerades de mel
240 gr de aigua

Per la resta, tot igual.

Espero que us hagi agradat la recomanació. 

Bona nit!!!!!!

Laura

PD: Crec que és millor fer-ho amb un motlle també de plum cake, però d'alumini. Després ho podeu tapar igualment amb paper d'alumini.


dimarts, 1 de novembre del 2011

Trena de cabell d'àngel

Cap comentari:





































Si us recordeu fa molts poquets dies vaig fer pastissets...d'aquell dia hem va sobrar un pot de cabell d'àngel i tenia per aquí una placa d'hojaldre així que hem vaig decidir per fer aquesta trena...aquest any no hem fet panellets a casa però he de dir que aquesta trena és també un bon acompanyament per al cafè i per una bona sobretaula...

No té cap misteri i es molt molt molt molt però que molt fàcil de fer!!!ben just costa dos minuts de fer , més el temps de cocció claro...També quedaria molt bé farcida amb crema o amb xocolata...mmm...vaig pensar també de posar-li unes ametlletes laminades per sobre però al final no ho vaig fer...això ja us ho deixo a la vostra elecció...també es podria fer salada...

Ingredients:
1 placa d'hojaldre
1 pot de cabell d'àngel
1 ou
sucre glace

Elaboració:
Tot i que es una mica complicat explicar-ho en paraules es molt fàcil si ho veieu...hi ha molts vídeos a la xarxa que expliquen com muntar-la, sembla complicat però es tan fàcil...Es tracta de posar el farcit al mig i fer talls als laterals per fer unes tires que després creuarem sobre el farcit creant la trena!Si no us ha quedat molt clar us animo a que ho busqueu al youtube o al buscador i trobareu mil vídeos amb el muntatge de la trena, ja sigui dolça o salada! Per últim pinteu amb ou batut i pose-ho al forn preescalfat a 180ºC fins que estigui cuit (aproximadament entre 15-20min.). Jo la vaig acabar amb una mica de sucre glace tamisat però també accepta moltes altres opcions! Deixeu volar la imaginació i disfruteu d'aquest plat tant fàcil!

Fins aviat!

Sandra

dilluns, 24 d’octubre del 2011

Arròs amb ceps i botifarra negra

2 comentaris:

                       


Ja fa dies vaig comprar ceps d'aquests que venen secs. Els tenia al rebost i no sabia ben bé el que havia de fer amb ells. Quina casualitat, que una revista de cuina que vaig comprar l'altre dia, estava dedicada als ceps. I allà vaig trobar aquesta recepta. És una recepta ben senzilla i amb el canvi de temps que ha fet, la veritat és que ve de gust. 
El cep és un bolet molt preuat a la cuina. És molt gustós i aromàtic. Jo he fet alguna petita modificació, ja que a la recepta original afegia eriçons de mar pel damunt una vegada acabat el plat. I a més, jo he substituit el caldo de carn, per un caldo de verdures ( m'ha semblat que la botifarra i el cep ja eren prou potents de gust).  El Xavier ( el meu marit) i jo no hem deixat ni un gra d'arròs al plat.

Ingredients ( 2 persones)
1 ceba
1 botifarra negra
200 gr de arròs
1/2 litre de caldo de verdures aproximadament
200 gr de ceps de temporada / 75 gr de ceps secs
sal i oli

Elaboració
Piqueu la ceba ben petita i daureu-la en una cassola amb un raig d'oli fins que sigui transparent. Arribat aquest punt afegiu els ceps. En el meu cas, i com que eren ceps secs, els he posat a hidratar en un bol en aigua aquest matí quan m'he aixecat. Abans de posar-los a la paella, els he rentat bé, i els he assecat amb un paper absorbent, per a treure l'excés d'aigua. Una vegada hidratats, veureu que augmenten bastant de volum.
Al cap de 2 minuts d'afegir els ceps, tireu la botifarra negra tallada a daus, i daureu uns 5 minuts.
Afegiu l'arròs, i doneu-hi unes quantes voltes. Aneu tirant caldo calent a cullerades, i afegiu més caldo quan se l'hagi begut. Repetiu l'operació fins que l'arròs sigui cuit. Penseu que l'arròs tardarà aproximadament ( depenent de la varietat) uns 18 minuts en coure. Rectifiqueu de sal a mitja cocció.
Deixeu reposar un parell de minuts i emplateu. Si us ve de gust podeu afegir una mica de cibulet o julivert picat per damunt.

Espero que us agradi.

Una última cosa, en el temps de l'any en què ens trobem, i a les nostres terres tot just acaben de segar l'arròs. Al Delta de l'Ebre tenim un arròs de molt bona qualitat i molt apreciat dins de la gastronomia. En especial a Amposta, se celebren en aquestes dates les jornades gastronòmiques dedicades a l'arròs. Els restaurants elaboren menús especials. Us deixo un link amb el fulletó per si és del vostre interès.

Adeu!!!!!

Laura

divendres, 21 d’octubre del 2011

Kebab d'anar per casa

Cap comentari:
Sempre he pensat que a la vida hi ha dos classes de persones: les que els agrada el kebab i les que no saben que els agrada perquè no s'han atrevit a provar-lo! Com veieu no contemplo la possibilitat de que a algú no li pugui agradar...   ;)
Sense dubte jo formo part de la primera classe de persones...m'encanta! i el que més m'agrada, amb diferència, es la salseta blanca que li posen...mmmmm....sempre m'havia preguntat que devia portar aquesta salseta i per fi ho sé! La vaig fer una mica a ull però va quedar bastant encertada!!! L'objectiu i missió que tinc en penjar aquesta recepta es animar a aquest segon grup de persones per a que provin primer aquesta versió casera i que després es puguin llençar de cap al primer kebab que trobin perquè els agradarà tant que no podràn deixar d'entrar...
Animeu-vos i ja veureu com m'heu de donar la raó!

Ingredients:
Pa de pita
Pollastre (també pot ser vedella o mixte)
Enciam
Tomàquet
   Per a la salseta blanca (salsiki):
   - iogurt natural
   - maionesa
   - pebre
   - all en pols
   - orenga o alguna herbeta que us agradi
   - sal i oli

Elaboració:
Talleu a tires la carn i saltegeu-la en una paella amb un rajolinet d'oli. Netegeu l'enciam i el tomàquet i talleu-lo. Torreu el pa de pita segons indicacions de l'envàs.
A banda, per preparar la salsa, poseu en un bol la mateixa quantitat de iogurt que de maionesa (la quantitat dependrà de la salsa que vulgueu fer) i remeneu, afegiu una miqueta d'all en pols, una miqueta de pebre, una miqueta d'herbetes, un polsim de sal i un rajolí d'oli. Remeneu bé i ja teniu la salsiki preparada.
Ara ja només us queda obrir el pa de pita i farcir-lo anant combinant la carn, el tomàquet, l'enciam i la salsiki i estareu preparats per donar el primer mos i donar-me la raó!

Bon profit i fins aviat!!!

Per cert, la salsiki es perfecta també per les amanides...

Sandra

dilluns, 17 d’octubre del 2011

Pastissets

6 comentaris:


Avui us presentem una recepta molt típica de les nostres terres, les terres de l'ebre. He de dir que tot i ser un dolç molt típic aquí, és el primer cop que ens atrevim a fer-lo nosaltres... i han quedat boníssims!!!He de dir també que teníem una mica d'avantatge ja que la recepta ens la va donar la mare d'un bon amic que si que els ha fet mil vegades i que ha sigut el tot!!!
Feia temps que m'anava pel cap fer-los...i ara he tingut la excusa perfecta...Avui m'han visitat uns amics de la meva època universitària i hem vaig decidir per fer-los uns pastissets per a que es poguessin endur un trosset de la nostra terra...els he preparat unes caixetes que vaig fabricar jo mateixa amb unes cartolines i així se'ls han pogut emportar còmodament...espero notícies seves per veure si els han agradat! Els originals es fan farcits amb cabell d'àngel però també es poden fer farcits amb xocolata, brossat, boniato...
A més a més dels pastissets aquest cap de setmana ha sigut molt productiu...ja anirem penjant cosetes!

Ingredients (per unes 30-35ut):
Per a la pasta:
  1 got de barreja (50% aiguardent-50% moscatell)
  2 gots d'oli
  1 grapat de sucre
  1 sentidet de matafaluga (anís (espècie, la podeu comprar al súper))
  farina (la que entri, en el nostre cas van ser gairebé 1,5kg)
Per al farcit:
  Cabell d'àngel (el podeu trobar al mercadona per exemple)
Per l'acabat:
  Sucre

Elaboració:
Poseu en un bol la barreja, l'oli, el sucre i la matafaluga i remeneu. Llavors aneu afegint la farina i aneu amassant fins que aconseguiu una pasta que no s'enganxi a les mans. Amb aquesta pasta feu boletes d'uns 50-60 gr i les estireu per formar circumferències, farciu-les i plegueu la pasta com si fos una empanadilla. Primer que res selleu bé el farcit aplanant les vores i després formeu el cordonet.
Ja només us queda enfornar a 220-230ºC uns vint minuts, deixar-los refredar sobre una reixeta i arrebossar amb sucre.
És un mos perfecte per al cafè, acompanyant un vi dolç, una mistela o similar...això si, no es per enfarragar-se de pastissets!

Espero que us hagi agradat i que us animeu a provar de fer aquest dolç ja que així podreu gaudir d'un trosset de la nostra terra.

Salut!

Fins aviat!

Sandra


diumenge, 9 d’octubre del 2011

Galtes de porc a l'estil del papa

1 comentari:

No només tenim una mare cuinetes sinó que també tenim un pare que de quan en quan posa els peus a la cuina per fer alguna recepta bona com aquesta! He de confesar que li queden boníssimes i que és el plat estrella de moltes trobades amb amics que suquen i suquen fins deixar el plat ben net! es desfan a la boca...mmm..quina gana...Bé, aquí va:

Ingredients (per a 4 persones):
4 galtes de porc
2 cebes de figueres
1 pastanaga gran o 2 de petites
pebre negre en gra
1 fulla de llorer
1 ramet de farigola
aigua
vi (negre o blanc)
sal 
oli

Elaboració:
Primer que res salpebreu les galtes i selleu-les amb una miqueta d'oli a la mateixa olla  pressió on les coureu. Una vegada marcades, afegiu vi i aigua a parts iguals fins cobrir-les i afegiu el llorer i la farigola. Tanqueu la olla a pressió i coeu-ho aproximadament uns 45 minuts. Es molt important que quedin molt tovetes! Si la carn es separa facilment de l'ós es que ja estan a punt però si costa una mica deixe-ho coure una mica més!
A banda, en una paella en una mica d'oli sofregiu la ceba tallada molt fineta i la pastanaga a rodanxes i caramelitze-ho a foc lent-mitjà i remenant fins que canviï de color i quedi tovet. Llavors, afegiu una cullerada de farina i remeneu una mica fins que la farina també es torri i no li quedi el gust. Llavors afegiu una mica de caldo de la cocció de les galtes i triture-ho amb la batedora retirant unes quantes pastanagues per a decorar. 
Per últim afegiu a la olla on teniu les galtes amb la resta del caldo la salsa que acabeu de fer i deixeu reduir a foc lent amb la olla destapada i remenant per a que no s'apegui fins que la salsa agafi consistència. 
Ara ja només ues queda rectificar de sal i servir! Ah! i disfrutar d'un plat econòmic, tradicional i boníssim!!!!

Espero que us hagi agradat!

Fins aviat!

Sandra

dissabte, 1 d’octubre del 2011

Tagliatelle di mare al aglio

Cap comentari:

Hola de nou! aquí va una altra recepta de pasta! Aquesta ocasió amb un toc de mar boníssim!!!no us espanteu pel tema de l'all ja que no queda molt fort de gust...tot el contrari...nosaltres vam escollir tallarines en aquesta ocasió però també li anirien molt bé uns espaguetis o qualsevol altre tipus de pasta que us agradi...així que animeus i proveu aquesta recepta que no us decepcionarà!

Ingredients (per a 5 persones):
500g d'espaguetis
4 dents d'all
250g de gambes pelades
1 sèpia 
sal
oli 
julivert

Elaboració:
Bulliu la pasta segons indicacions de l'envàs.
A banda, en una paella poseu un bon rajolí d'oli i tireu l'all tallat molt fi o triturat. Doneu dues voltes fins que es comenci a daurar...és molt important que ho poseu a foc lent ja que al estar l'all tallat tant finet es podria cremar molt fàcilment i perdria tot el sabor!!! Quan estigui l'all daurat tireu les gambes pelades i la sèpia tot a trossets petits i per últim un grapat de julivert picat.
Només us queda escórrer la pasta i barrejar-ho amb la salsa que heu preparat.
Nosaltres vam fer una mica de salsa de tomàquet per acompanyar (que la vam servir a part) però no hagués estat necessari perquè sols ja eren boníssims!

Fins aviat!

Sandra


diumenge, 25 de setembre del 2011

Albergínies farcides (amb pernil)

Cap comentari:
Com podeu comprovar a casa nostra ens encanten les albergínies!rostides, fregides, a la planxa... mmm de totes maneres! Avui us ensenyem una altra manera de cuinar-les i menjar-les. En quan a sabor podríem dir que es molt semblant al pastís d'albergínia que ja vam fer una vegada i que esperem ja hagueu provat! Aquesta recepta, però, té una presentació i aspecte bastant diferent! Animeu's a provar la recepta i sobretot expliqueu-nos com ha anat!

Ingredients (per a 4 persones):
2 albergínies
200g de pernil salat
1 ceba 
sal
oli 
Per a la beixamel: farina, llet, mantega i sal.
Formatge ratllat per gratinar

Elaboració:
Partiu les albergínes a la meitat (a lo llarg) i marqueu la polpa amb un ganivet (fins arribar a la pell per evitar que es trenqui) formant uns quadrets per a que es cogui millor, poseu un rajolí d'oli i coeu-les al forna a 180ºC fins a que estigui tova. Quan ja estiguin cuites les albergínies deixeu-les refredar per poder treure la polpa amb l'ajuda d'una cullera reservant les pells.
A banda, sofregiu la ceba tallada a quadrets o ratllada fins que es faci rossa, afegiu llavors la polpa de l'albergínia i doneu unes voltetes per barrejar-ho tot bé. Finalment tireu el pernil tallat a trossets.
Amb aquesta mescla farciu les pells i poseu per sobre una mica de beixamel i formatge ratllat i gratineu al forn.
Ja estan llestes per servir!!!

Us recordo com fer la beixamel: en una casola poseu dues cullerades de mantega i desfeu-la. Afegiu tres cullerades de farina i remeneu bé. Afegiu 3/4l de llet a poc a poc i remeneu fins que espessi. Podeu ajudar-vos amb la baterdora per a que no quedin grumolls. Per últim afegiu un polsim de sal.

Salut i fins aviat!

Sandra

diumenge, 18 de setembre del 2011

Cresta farcida d'escalivada i formatge de cabra

Cap comentari:
Aquí va una altra recepta d'aquelles faciletes i resultones...per quedar bé en qualsevol ocasió...i a més a més molt bona!!!


Ingredients (per a 4 racions):
una mica d'escalivada
formatge de rulo de cabra
crema de llet
1 placa d'hojaldre (com sempre us recomano millor que sigui fresc)


Elaboració:


Talleu la pasta de full en 8 triangles iguals:




Agafeu un triangle i poseu-lo sobre la plata de forn folrada amb paper vegetal, poseu una mica d'escalivada a sobre sense arribar a les vores i tres o quatre trossets de formatge de cabra. 


Després cobriu amb una altre tiangle i selleu els dos triangles formant una cresta amb l'ajuda de les mans. Feu el mateix amb la resta de triangles.








Pinteu amb ou batut i poseu-ho al forn uns 12-15min. previament preescalfat a 220ºC.
A banda feu una salsa amb la crema de llet on heu de desfer una mica de formatge de cabra (en poseu més o menys depenent del sabor que voleu que agafi).
Només us queda emplatar i servir...ho podeu menjar fred o calent...jo ho he provat i era tebi i m'ha semblat boníssim! Us pot servir com a primer, segon plat o fins i tot (si feu els triangles més petits) com a aperitiu!


Espero que us hagi agradat!


Fins aviat! 


Sandra

dijous, 15 de setembre del 2011

Cookies de xocolata

5 comentaris:


Hola a tots. Feia molt de temps que no feia galetes de xocolata. Aquestes són les típiques galetes americanes que surten a les pelis ... i estàn boníssimes!!!!! I acompanyades amb un bon got de llet ... mmmh ...  un berenar perfecte!! La recepta l'he tret del boc de el rincon de bea i li he fet alguna petita modificació.

Ingredients
220 grams de farina de blat
1/2 culleradeta de cafè de bicarbonat sòdic
1/2 culleradeta de cafè de sal
1/2 culleradeta de cafè de llevat en pols ( tipus royal)
125 grams de mantequilla sense sal
110 grams de sucre blanc
110 grams de sucre moreno
1 ou
1 culleradeta d'essència de vainilla
175 grams de llàgrimes de xocolata

Elaboració
Poseu la mantequilla en una amasadora o en un bol i bateu-la amb les barilles a velocitat mitjana fins que es torni de color blanquinòs i estigui esponjosa. Llavors afegiu el sucre blanc i el moreno continueu batent fins que estigui totalment incorporat. Arribat aquest moment afegiu l'ou i l'essència de vainilla i continueu mesclant fins que sigui una massa homogènia.
Passeu pel colador la farina juntament amb el bicarbonat, el llevat i la sal i afegiu a poc a poc a la massa que hem fet abans. Ara el que farem és incorporar-la a poc a poc amb una espàtula. Quan la farina estigui totalment incorporada afegiu les llàgrimes de xocolata i distribui-les homogèniament a la massa. En aquest cas jo no tenia llàgrimes i he usat xocolata de tableta (nestlé postres) i l'he tallat a trossets.
Prepareu uns safata de forn amb paper sulfuritzat i feu boles amb una cullera. Poseu aquestes boles a sobre del paper separades entre elles per a que no s'ajuntin quan enforneu.
Precalenteu el forn a 180 º i enforneu durant 10-12 minuts aproximadament. Quan veieu que es comencen a daurar és hora de treure-les del forn. Deixeu a sobre de la safata durant uns 2 o 3 minuts i després deixeu-les refredar sobre una reixeta. Veureu que quan les treieu del forn estan toves pero en un moment, quan es refreden, es queden dures.
Estan boníssimes!!!!!

Que vagi de gust!!!!

Laura

dilluns, 12 de setembre del 2011

Pastís Tatin

3 comentaris:


Bona nit a tots!!!!!

Tot just aquesta setmana va fer 1 any que vam començar aquesta aventura. Si si, 1 any!!!!!!!! La veritat és que sembla ahir que vam decidir engegar aquest projecte. I tot i que no li hem pogut dedicar tot el temps que hauríem desitjat, estem contentes i orgulloses del resultat. Esperem continuar molt de temps amb la mateixa il·lusió amb la que vam començar.
I per a celebrar-ho com es mereix, hem triat un clàssic de la reposteria. Es tracta del pastís Tatin, que normalment és de poma, tot i que també existeixen variacions. Com a postre és excellent ... però crec que  també pot ser un fantàstic berenar. La podeu servir freda de la nevera o tibia. De les dos maneres està molt bé.


Ingredients
2 kg de pomes golden
40 gr de mantega
250 gr de sucre
mitja llimona
aigua


per a la massa brisa
50 gr de mantega
30 gr de sucre
1 ou
120 gr de farina de blat
sal


Elaboració
Començarem fent la massa brisa. Poseu en un bol la mantega i el sucre i remeneu amb una espàtula o amb una cullera. Quan s'hagi incorporat una mica afegiu l'ou, un polsim de sal i la farina. Remeneu bé amb l'espàtula. Quan veieu que comença a soltar-se de les parets del bol, acabeu d'amassar amb les mans (afegiu una mica més de farina si veieu que s'enganxa molt). Poseu en un bol tapat amb paper transparent a la nevera durant almenys 1 hora.
Peleu les pomes i els hi treieu el cor. Les podeu tallar a quarts o a meitats. En una cassola una mica alta i que pugui anar al forn ( la que jo he fet servir és de 24 cm), poseu 3 o 4 cullerades de sucre al fons i enceneu el foc per a que vagi començant a fer el caramel. Ara ve la part més important de pastís. Heu de disposar les pomes ben juntetes, de forma vertical i en forma de flor. Heu de plenar el màxim de racons que pugueu. Les pomes en coure's aniran perdent volum i s'aniran ajuntant fins a formar una massa homogènia. Afegiu per sobre el suc de mitja llimona, la resta del sucre, la mantega i un rajolí d'aigua. Tapeu l'olla i deixeu coure a foc mitjà durant mitja hora aproximadament. Si veieu que hi ha molta aigua podeu destapar l'olla els últims 10 minuts per a que s'evapori part d'aquesta aigua. Penseu que aquest és un pastís que es fa al revés. Per tant, la disposició de les pomes i la forma de cocció influirán després en la presència del nostre pastís.
Passat aquest temps retireu del foc. Amb l'ajuda d'un corró aplaneu la massa que heu fet abans. Poseu una mica més de farina per evitar que s'enganxi. Feu una forma rodona, i del tamany de l'olla. Podeu ajudar-vos de la tapa de l'olla per prendre referència de la mida. Poseu aquesta massa a sobre de les pomes aplanant amb la mà per a que quedi tot ben apretadet i estirant la massa fins a tots els racons.
Poseu a questa olla al forn que haureu preescalfat a 180 º. Haurà d'estar al forn fins que es torri la massa ( aproximadament 35 minuts).
Quan estigui acabat de coure, deixeu refredar a temperatura ambient, i després el poseu a la nevera un mínim de 2 hores.
Per a desmotllar-lo, poseu la cassola a foc molt fort durant uns segons i quan veieu que se solta de les parets de la cassola retirem del foc. Poseu un plat al damunt i doneu-li la volta, i ... voila!!!! Aquí teniu el vostre pastís!!!!
La veritat, és que com no el veus en tota l'estona, sempre tens intriga fins que no li dones la volta per veure com ha quedat. 


Esperem que ho proveu, i sobretot, que si és així, ho compartiu amb nosaltres!!!!!


Que vagi de gust.


Laura i Sandra







divendres, 2 de setembre del 2011

Pasta de colors amb salsa de formatges i nous

Cap comentari:
Hola a tots!!! Fa uns dies que he tornat de vacances, de fet, ja se m'acaben...el dilluns torno a la dura vida del treballador...però abans volia explicar-vos aquesta recepta que no té cap misteri però que ha quedat molt vistosa i que hem fet avui per dinar! 
Les meves vacances van acabar tot just a la ciutat de Venècia on vaig aprofitar per comprar aquesta pasta de multicolors i multiformes que tot i que en la foto no es pugui apreciar gaire feia una pinta... He estat tentada a fer una amanida de pasta, potser el més adient per aquests dies i tipus de pasta pero al final m'he decidit per fer una salsa blanca que he pensat que també li aniria bé...dir-vos que un cop emplatat crec que haguès estat millor posar la pasta i tirar la salsa per sobre per a que els colors i formes de la pasta (que era molt vistosa) s'haguèssin apreciat millor però jo ja ho he pensat tard...així que si us animeu a provar aquesta humil recepta us animo a que ho serviu d'aquesta altra manera! Aquí van els passos a seguir:


Ingredients (per a 5-6 persones):
500gr de pasta de colors (si ho preferiu pot ser blanca)
Per a la salsa:
500ml de nata líquida
formatges variats ratllats o a trossets (els que més us agradin, jo n'he posat de 6 o 7 classes)
un bon grapat de nous pelades
oli i sal (o sal i oli)
pebre
Per a la guarnició (opcional):
formatge ratllat de dos colors
pa torrat 
un rulo petit de formatge de cabra
orenga


Elaboració:
Bulliu la pasta segons indicacions de l'envàs.

Per a la salsa poseu un rajolí d'oli en una paella (o una culleradeta de mantega) i poseu la nata líquida a foc mig-baix. Ratlleu/trossegeu tots els formatges que hagueu escollit, afegiu-los a la nata líquida i remeneu fins que es fonguin i s'integren. Si ho preferiu podeu deixar que no s'acaben de fondre i així podeu deixar algún trosset que serà agradable de trobar al menjar...Afegiu les nous picades i un polsim de pebre i sal (només si fa falta).
Per a la guarnició i per fer el plat més vistòs he fet uns cruixents de formatges de dos colors posant una muntanyeta de formatge ratllat de dos colors entre dos papers vegetals i dues safates de forn per premsar-ho i els he gratinat aproximadament un quart d'hora. També he posat una torradeta de pa acompanyada amb una rodanxeta de formatge de cabra gratinat aprofitant que tenia el forn en marxa.
Amb tot això només us queda servir i emplatar deixant anar la imaginació...jo li he posat una miqueta d'orenga també perquè m'encanta però això ja va a gustos...
Espero que us hagi agradat i que us animeu a provar de fer aquesta recepta que és ben senzilleta pero que no hem negareu que queda "arreglada però informal".


Fins aviat!


Sandra



dilluns, 8 d’agost del 2011

Arròs amb verdures

1 comentari:


Hola a tots!!!! Ja esteu de vacances? Bueno, nosaltres ja estem a punt!!!!! Pero abans de marxar voliem compartir aquesta recepta amb vosaltres. És ideal per aquests dies, ja que és un plat molt bò, i és perfecte per a acabar coses de la nevera i deixar-la buida si heu d'estar algun dia fora de casa. Es tracta d'arròs amb verdures. I aquestes verdures poden ser les que tingueu a la nevera. En aquest cas ho he fet de la següent manera.


Ingredients ( 2 persones)
pebrot vermell
puerro
pastanaga
carbassó
albergínia
xampinyons
tomaquet
1 gra d'all
julivert picat
250 grams d'arròs
1/2 copeta de vi blanc
caldo de carn


Elaboració
Es tracta d'aprofitar tots els trossets que tenim a la nevera. Per això tallarem a dauets ben petits totes les verdures ( un trosset de cadascuna). No cal molta quantitat ja que són bastentes verdures les que posarem ( 3 o 4 xampinyis, 1 tomàquet a dauets, un tros de carbassó, un tros de pebrot vermell, ...).
Comencem posant un raig d'oli en una cassola o paella, i passarem a sofregir les verdures. En primer lloc posem el puerro, i esperem a que sigui una mica transparent. Afegirem el pebrot vermell i deixarem 10 minutets a que estigui una mica cuit. Podeu tapar la cassola i anirà més ràpid. Poseu un polsim de sal.
Passats uns minuts afegiu el carbassó, l'albergínia i els xampinyons. Deixeu 10 minuts més. Quan veieu que està una mica cuit afegiu l'all i el julivert i el tomàquet. Ara deixeu sense tapar, ja que el tomàquet té molta aigua, i si ho tapeu no s'evaporarà l'aigua.
Una vegada les verdures estiguin ben cuites afegiu el vi blanc i deixeu reduïr. Quan estigui totalment reduit, afegiu l'arròs i sofregiu-lo junatment amb les verdures.

Per últim anireu afegint amb un cullerot caldo de carn ( que prèviament haureu portat a l'ebullició), i ho fareu poc a poc. Comenceu amb 2 cullerades, i deixeu que l'arròs se'l vegui tot. Torneu a repetir l'operació tantes vegades com sigui necessari. És important que el caldo estigui calent per a que no es trenqui el procés de cocció de l'arròs. Penseu qu l'arròs tardarà uns 18 minuts fins a que estigui cuit. Rectifiqueu de sal.

Una vegada apagueu el foc, podeu afegir una mica de formatge parmesà ratllat.Remeneu-ho bé. Us quedarà un arròs molt cremós, i una mica semblant a un rissoto.


Espero que us agradi, i si ho proveu, ja sabeu que ens podeu explicar com ha anat.


Bones vacances!!!!!!!!!!!


Laura

dimarts, 2 d’agost del 2011

Coca de pernil amb rúcula i parmesà

2 comentaris:

Hola a tots! perdoneu aquest "parón" que hem tingut...ja sabeu...és estiu i amb qualsevol cosa passes...la veritat es que feia dies que voliem penjar alguna cosa però entre unes coses i altres van passant els dies i...jeje...però bueno aquí teniu un altre cop una recepta més que crec que no us decepcionarà gens ni mica i que espero pugui compensar la nostra absència d'aquests dies...


Fa uns dies vaig passar un cap de setmana a Mallorca i sopant en una pizzeria hem van servir una pizza molt semblant que vaig trobar boníssima i que sens dubte no hem va deixar indiferent!!! Trobo que és una bona recepta per fer a l'estiu...podria dir que es com menjar amanida amb pa amb tomàquet i pernil...com sempre, ja sabeu que acabo adaptant els plats a la meva manera...aquesta coca (o pizza) ens la vam menjar ahir en companyía de dos amics (Ivan i Sílvia) que hem van convidar a sopar pero vam acabar tots a la cuina...no sabíem que fer i hem va venir al cap aquesta pizza que hem vaig menjar a la vora d'un port pesquer d'un poblet de Mallorca...ens vam posar i us puc asegurar que va quedar boníssima i és molt fàcil de fer!!!proveu-la i de ben segur que no us arrepentiu!!!!


Ingredients:
1 base de pizza fresca o 1 full d'hojaldre
1 pot de tomàquet natural (sencer a poder ser)
2-3 tomàquets d'amanir
rúcula
pernil (com més bo sigui millor)
parmesà ratllat o en escames
orenga
oli


Elaboració:
Retireu l'aigua del tomàquet natural i xafeu-lo amb l'ajuda d'una forquilla. Esteneu la base de pizza o hojaldre en una plata de forn (us recomano estirar-la una mica per a que quedi més fineta i cruixent), repartiu el tomàquet per sobre i afegiu una mica d'orenga i un rajolí d'oli. Preescalfeu el forn a 180ºC i coeu fins que estigui ben cruixent.
Retireu del forn i poseu la rúcula a sobre, els tomàquets tallats a rodanxes o dauets i els talls de pernil (jo un cop havia posat la rúcula i el tomàquet ho vaig amanir una mica). Per últim espolvoregeu amb el parmesà ratllat i/o escames de parmesà i serviu! 
Com a consell us recomano coure la base tota d'una peça i llavors (abans de posar la resta d'ingredients) tallar-la fent porcions individuals ja que un cop ho afegiu tot és bastant més complicat de tallar!
Espero que us agradi i que us animeu a provar-la i que, sobretot, ens expliqueu com ha anat!


Bona nit a tots i fins aviat!!!!


Sandra

dimecres, 29 de juny del 2011

Bacallà al pil pil

Cap comentari:


Hola a tots. Aquesta recepta fa molt de temps que la volia fer, però no m'atrevia mai. Tenia la sensació que havia de ser molt complicat el tema de la salsa. I l'altre dia vaig trobar una recepta que semblava facileta. Així que aprofitant que era el meu aniversari (he fet 31 anys), i tenia a la family a dinar, vaig canviar el menú a última hora i hem vaig decidir a provar-la. Estic contenta del resultat. Ja m'explicareu.

Ingredients (4 persones)

8 talls de bacallà dessalat ( 4 si són grans)
3 grans d'all
1 tros de pesteta
oli d'oliva

Preparació

Poseu el bacallà a dessalar 48 hores canviant-li l'aigua un parell de vegades cada dia. Si teniu dubtes, pregunteu al bacallaner com ho heu de fer.
Talla els grans d'all a làmines fines i la pesteta també a trossets petits. En una cassola/paella  poseu abundant oli i afegiu els alls i la pesteta a foc mitjà a daurar. Una vegada estiguin daurats retireu-los i reserveu.
En la mateixa cassola, poseu els talls de bacallà dessalat a coure. La cocció ha de ser curta, amb 2-3 minuts per cada costat serà suficient, i dependrà de com sigui de gruixut el tall. Poseu-los primer amb la pell a dalt.
Reserveu per una banda el bacallà, i per l'altre l'oli de la cocció a un bol i deixeu atemperar. Veureu que l'oli té com una aigüeta de color blanc. Això és la gelatina del bacallà, i serà la que us ajudarà a lligar la salsa.
Una vegada estigui a temperatura ambient, i amb l'aguda d'un colador procedirem a fer la salsa. En la mateixa cassola on hem fet el bacallà aneu posant cullerades de l'oli barrejat amb la gelatina i amb el cul del colador aneu fent moviments circulars fins que veieu que canvia de color i s'espesseix una mica. Anireu afegint més oli, i repetint la operació fins que hagueu afegit tot l'oli, i la salsa estigui tota muntada. Si és necessari, amb l'altra mà ( amb la que no tingueu el colador) moveu la cassola per a facilitar el contacte del colador amb l'oli.
Una vegada tingueu la salsa lligada, afegiu al bacallà i calenteu un minutet. Ja només us quedarà emplatar. Per a decorar hi podeu posar pel damunt uns quants filets de l'all i la pesteta que heu reservat. Jo vaig posar-hi una mica de julivert picat per posar-hi una mica de verd.

Que vagi de gust!!!!!

laura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...