Hola a tots!!!! Ja esteu de vacances? Bueno, nosaltres ja estem a punt!!!!! Pero abans de marxar voliem compartir aquesta recepta amb vosaltres. És ideal per aquests dies, ja que és un plat molt bò, i és perfecte per a acabar coses de la nevera i deixar-la buida si heu d'estar algun dia fora de casa. Es tracta d'arròs amb verdures. I aquestes verdures poden ser les que tingueu a la nevera. En aquest cas ho he fet de la següent manera.
Ingredients ( 2 persones)
pebrot vermell
puerro
pastanaga
carbassó
albergínia
xampinyons
tomaquet
1 gra d'all
julivert picat
250 grams d'arròs
1/2 copeta de vi blanc
caldo de carn
Elaboració
Es tracta d'aprofitar tots els trossets que tenim a la nevera. Per això tallarem a dauets ben petits totes les verdures ( un trosset de cadascuna). No cal molta quantitat ja que són bastentes verdures les que posarem ( 3 o 4 xampinyis, 1 tomàquet a dauets, un tros de carbassó, un tros de pebrot vermell, ...).
Comencem posant un raig d'oli en una cassola o paella, i passarem a sofregir les verdures. En primer lloc posem el puerro, i esperem a que sigui una mica transparent. Afegirem el pebrot vermell i deixarem 10 minutets a que estigui una mica cuit. Podeu tapar la cassola i anirà més ràpid. Poseu un polsim de sal.
Passats uns minuts afegiu el carbassó, l'albergínia i els xampinyons. Deixeu 10 minuts més. Quan veieu que està una mica cuit afegiu l'all i el julivert i el tomàquet. Ara deixeu sense tapar, ja que el tomàquet té molta aigua, i si ho tapeu no s'evaporarà l'aigua.
Una vegada les verdures estiguin ben cuites afegiu el vi blanc i deixeu reduïr. Quan estigui totalment reduit, afegiu l'arròs i sofregiu-lo junatment amb les verdures.
Per últim anireu afegint amb un cullerot caldo de carn ( que prèviament haureu portat a l'ebullició), i ho fareu poc a poc. Comenceu amb 2 cullerades, i deixeu que l'arròs se'l vegui tot. Torneu a repetir l'operació tantes vegades com sigui necessari. És important que el caldo estigui calent per a que no es trenqui el procés de cocció de l'arròs. Penseu qu l'arròs tardarà uns 18 minuts fins a que estigui cuit. Rectifiqueu de sal.
Una vegada apagueu el foc, podeu afegir una mica de formatge parmesà ratllat.Remeneu-ho bé. Us quedarà un arròs molt cremós, i una mica semblant a un rissoto.
Espero que us agradi, i si ho proveu, ja sabeu que ens podeu explicar com ha anat.
Bones vacances!!!!!!!!!!!
Laura
la veritat es que fa molt bona pinta! és una d'aquestes coses que pots fer si creus que no hi ha res a la nevera, ja que sempre trobes algún dels ingredients, amb els que no sas que fer sol
ResponElimina