Hola a tots!!!!! Quasi quasi no me'n recordo d'això de publicar una entrada... jeje. Però avui per fi m'he decidit a fer algo!!!! Perquè cuinar, cuinem tots els dies, però poder dedicar-li un ratet a fer fotos i escriure, això ja és una altra cosa!!!!
La recepta d'avui és un clàssic, però jo és la primera vegada que l'he preparat. I és que els reis de fa 2 anys crec, em van portar un llibre dedicat al romesco, i l'havia tret moltes vegades però encara no m'havia decidit a fer cap recepta. El romesco a mi m'encanta!!!! I aquí hi trobareu, tant receptes per a salsa de calçots com tota classe de menjars acompanyats de romesco. L'escriptor és el tarragoní David Solé i Torné, i el llibre és de Cossetània Edicions.
Així que divendres a la tarda, vam anar a fer la compra al mercat, aprofitant la iniciativa que han començat d'obrir també divendres a la tarda, i vam passar pel peix. Vaig veure uns raps fresquíssims, i acabats de portar de la llotja de Sant Carles de la Ràpita, i que hem van fer recordar d'aquesta recepta. I sense més passem a explicar la recepta. Us poso els ingredients tal i com surten al llibre, però jo he posat aproximadament la meitat dels ingredients, i he afegit un grapat d'avellanes també a la picada.
Ingredients ( 6 persones):
2 pebrots de romesco
1 cabeça d'alls
1 tomata madura
1 ceba petita
1 grapadet d'ametlles torrades
1 copa de vi blanc
18 talls de rap ( o 6 cues de ració)
caldo de peix o aigua
4 patates
1 llesca de pa
oli i sal
Elaboració:
Fregiu el pa en oli i reserveu. Prepareu tots els ingredients de la salsa i els poseu dins del got de la batedora: els alls pelats i sense cor, la tomata pelada i sense llavors, la ceba a trossets, les ametlles ( jo li he posat avellanes també), la llesca de pa i el pebrot de romesco. Recordeu que el pebrot del romesco l'haureu de posar a remull per hidratar-lo durant unes 3 hores aproximadament, tallat per la meitat, i treient-li el cor. Una vegada hidratat, i amb l'ajuda de la punta d'un ganivet, treurem la pola del pebrot que és el que aprofitarem. Una vegada triturat afegiu la copeta de vi blanc, per a que quedi més fi, i poseu aquesta picada a sofregir a la mateixa cassola on heu fregit el pa. Sofregiu uns minuts, sense deixar de remenar per a que no s'enganxi. Afegiu les patates tallades a trossos no gaire grans i doneu-hi unes voltes. Passats uns minuts, afegiu caldo o aigua. Us recomano, que amb els mateixos caps del rap i unes verdures feu un caldo, que es fa en un moment i no té comparació. Deixeu coure fins que la patata estigui gairebé cuita. Jo m'he passat de caldo, i he hagut de treure les patates i deixar-ho coure una mica més, per a que la salsa tingués més consistència.
Afegiu el rap i deixeu coure uns 10 minuts o fins que veieu que el rap està cuit. Jo en aquest punt he tornat a afegir les patates. I també podeu deixar-ho tot preparat per afegir el rap a última hora abans de dinar.
A nosaltres ens ha encantat, i el rap estava bò, però com quasi sempre en plats d'aquests, les patates estaven impressionants!!!
Espero que us agradi!!!!
Laura
Hola a todos!! Casi no me acuerdo de esto de publicar un entrada...jeje. Pero hoy por fin me he decidido!! Cocinar, cocinamos todos los días, pero poder dedicarle un rato a hacer fotos y escribir, eso ya es otra cosa!!
La receta de hoy es un clásico, pero yo es la primera vez que lo he preparado. Y es que los reyes de hace 2 años creo, me trajeron un libro dedicado al romesco, y aunque lo había cogido muchas veces, aun no me había decidido a preparar ninguna receta. El romesco a mí me encanta!! Y aquí podéis encontrar, tanto recetas para salsa de calçots como toda clase de comidas acompañadas de romesco. El escritor es el tarraconense David Solé Torné, y el libro es de Cossetània Ediciones.
Así que el viernes por la tarde, fuimos a hacer la compra en el mercado, aprovechando la iniciativa que han comenzado de abrir también el viernes por la tarde, y pasamos por la parada de pescado. Vi unos rapes fresquísimos, y acabados de traer de la lonja de Sant Carles de la Rapita, y que me hicieron recordar esta receta. Y sin más pasamos a explicar la receta. Os pongo los ingredientes tal y como aparecen en el libro, pero yo he puesto aproximadamente la mitad de los ingredientes, y he añadido un puñado de avellanas también a la picada.
Ingredientes (6 personas):
2 pimientos de romesco
1 cabeza de ajos
1 tomate maduro
1 cebolla pequeña
1 puñadito de almendras tostadas
1 copa de vino blanco
18 trozos de rape (o 6 colas de ración)
caldo de pescado o agua
4 patatas
1 rebanada de pan
aceite y sal
Elaboración:
Fríe el pan en aceite y reserva. Prepara todos los ingredientes de la salsa y colocalos dentro del vaso de la batidora: los ajos pelados y sin la parte central, el tomate pelado y sin semillas, la cebolla en trocitos, las almendras (yo le he puesto avellanas también), la rebanada de pan frito y el pimiento de romesco. Recuerda que el pimiento del romesco lo deberás poner en remojo para hidratarlo durante unas 3 horas aproximadamente, cortado por la mitad, y sacándole el corazón. Una vez hidratado, y con la ayuda de la punta de un cuchillo, sacaremos la pulpa del pimiento que es lo que aprovecharemos. Una vez triturado añadir la copita de vino blanco, para que quede más fino, y poner esta picada a sofreír en la misma cazuela donde hemos frito el pan. Sofreír unos minutos, sin dejar de remover para que no se pegue. Añade las patatas cortadas en trozos no muy grandes y da unas vueltas. Pasados unos minutos, añade caldo o agua. Os recomiendo, que con las mismas cabezas del rape y unas verduras hagáis un caldo, que se hace en un momento y no tiene comparación. Dejar cocer hasta que la patata esté casi cocida. Yo me he pasado de caldo, y he tenido que sacar las patatas y dejar cocer un poco más, para que la salsa tuviera más consistencia.
Agrega el rape y deja cocer unos 10 minutos o hasta que veas que el rape está cocido. Yo en este punto he vuelto a añadir las patatas. Y también puedes dejarlo todo preparado para añadir el rape a última hora antes de comer.
A nosotros nos ha encantado, y el rape estaba bueno, pero como casi siempre en platos de estos, las patatas estaban impresionantes!
Espero que os guste!!
Laura
Veient la teva recepta tan bona que fa venir gana, he pensat que fa molt que no faig aquest plat, potser no el tinc ni al bloc.
ResponEliminaPetons.
Jo no l'havia fet mai i em va encantar!
EliminaUna abraçada!
Fantàstica recepta! Ja m'has fet venir gana.....
ResponEliminaUna abraçada!
Gràcies Eduard! Depen a quines hores no es poden mirar aquestes fotos! jeje! Benvingut a salioli!
EliminaUna recepta fantàstica!!!! té un aspecte impressionant mmmm per sucar-hi pa!!!!
ResponEliminaPetons, Sandra.
Doncs si Sandra...aquesta es per sucar-hi pa...mmmmmhhhhh
EliminaUna abraçada guapa!