dimarts, 30 de juliol de 2013

Crestes de samfaina i tonyina per desitjar-vos unes bones vacances!

2 comentaris:

Des d'aquí li declaro el meu amor incondicional a les "Obleas La Cocinera"!!! Pensareu que aquests de La Cocinera m'han comprat, que em paguen per fer aquest post, o que, si més no m'han enviat un lot de productes a casa...doncs no no! ni molt menos! però últimament aquestes oblees m'han deixat la mar de bé en diferents sopars inaugurals que he fet al meu nou piset! que si! que ja m'he independitzat! :) Aquest es un dels principals motius del parón que estem tenint al bloc...això i que l'altra part essencial de sal i oli ha tornat a ser mami i ara té un Miquelet preciós que li dona molta feina!!! :) Com veieu son temps de canvis a sal i oli! Esperem que tot torni a la normalitat i ens agafem amb ganes això de posar-nos a la cuina! i no es que no cuinem tampoc però ens falta temps per le fotos i tot lo demés...

Ahir vam dinar a casa la mami i li dic a Laura : potser hauriem de publicar algo no?? i ella, asseguda al sofà amb el Miquel als braços i Pol estirat al seu costat fent l'intent de fer la migdiada se'm va quedar mirant amb cara de...i quan vols que faci alguna cosa jo? jeje! Però ces't la vie, i com a bon hobbie que es això de portar un bloc, hem decidit que si no fem més farem menos... Per nosaltres, això sempre ha sigut un hobbie i no una obligació, és més, en el moment que passés a ser una obligació deixaria de ser divertit! 


Aquesta entrada la tenia pendent de fa dies! us la vaig prometre i, de fet, tinc moltes ganes de compartir-la ja  que es una recepta d'aquelles faciletes i resultones, de les que a tots ens agraden! ideal per un sopar fred d'estiu amb els amics a la terrasseta (els que en tingueu) amb una cerveseta fresqueta!mmmhhhh! A més a més, es un sabor que em recorda a la infància...quins records!!! Algunes tardes, quan anava a música, la meva mare em comprava una cresta per berenar a un forn de pa que ens anava de camí que em xiflaven!!! Me les va fer recordar no fa gaire la Sílvia, que moltes tardes compartíem música i berenar! Ella va fer una versió en gran per al meu cumple i quan la vaig tastar el meu cap va començar a buscar aquell sabor a l'arxiu fins arribar a aquell forn de pa, a aquelles tardes de música...poc després vaig caure en la temptació! I va ser tot un encert i tot un èxit! He de dir que les Oblees faciliten molt la feina! Al forn queden molt cruixents i amb un aspecte fantàstic! No m'enrotllo més i vaig amb la recepta! He fet d'altres receptes amb les mateixes oblees que també vull compartir amb vosaltres però no tinc fotos! Les haurem de repetir! ;)

Ingredients
1 paquet de oblees la cocinera (petites) - 16 uts
1 albergínia
1 carbassó
1 ceba gran
1 pot de tomàquet triturat natural (o tomàquet natural ratllat)
1-2 llaunes de tonyina
pinyons

Elaboració
Primer que res renteu i talleu totes les verdures a quadrets. Jo el carbassó i l'albergínia no els pelo però si ho preferiu ho podeu fer.
Poseu un bon raig d'oli al cul d'una paella i sofregiu en primer lloc la ceba. Quan agafi coloret afegiu el carbassó i l'albergínia i, quan aquests comencin a coure's afegiu el tomàquet, Deixe-ho que es faci tot a foc ben lent...paciència i anar remenant. Recordeu afegir-hi sal també! Quan la tingueu a punt deixeu temperar.
Ara ja gairebé ho teniu. El més complicat, i no es complicat sinó entretingut es fer la samfaina. La resta es "pan comido"!!!
Ara poseu a cada oblea una mica de samfaina, una mica de tonyina i 4 o 5 pinyons i plegueu-la com mes us agradi. Jo aquestes ho vaig fer de manera tradicional. Quan les tingueu farcides les disposeu a la safata del forn i les pinteu amb ou. Ja només us queda enfornar-les uns 15 minutets al forn preescalfat a 200ºC.

Fàcil no?? i bones bones!!! Queden moooooolt cruixents!!!! Ideals per emportar de pícnic també, o a la platja!

Ara si, bones vacances! A veure si no triguem dos mesos més a tornar a publicar! :) tot i que no prometo res...jeje!!

Salut!

Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...