dilluns, 13 de maig de 2013

Marble cake

13 comentaris:
Per petició popular aquí teniu la recepta d'aquest marble cake de vainilla i xocolata! Perdoneu per la foto però es lo que té anar de pícnic...jeje!!la vaig fer de casualitat i sense parar compte en res...ja ho podeu veure! jeje! Tot i així crec que es veu bé el tall no? m'encanta com queda! i a vosaltres? 
Ahir vam celebrar els meus 29 amb els amics i el vaig preparar de postres! ideal per emportar! I per acompanyar un café o per esmorzar molt millor encara! Jo feia temps que la tenia fitxada aquesta recepta i ahir per fi va arribar el dia! Fàcil de fer i bo! Us animeu?? La recepta es de la gran Martha Stewart! La trobareu aquí però us poso com la vaig fer per als que aneu pitjor amb l'anglès que jo! :)

Ingredients:
1/2 tassa de mantega sense sal a temperatura ambient
1 3/4 tasses de farina
2 culleradetes de royal
1/2 culleradeta de sal
1 tassa de sucre
3 ous L (a temperatura ambient)
1 culleradeta d'extracte de vainilla
2/3 tassa de buttermilk a temperatura ambient (si no el trobeu al súper el podeu "fabricar" posant 1 cullerada de llimona en 240ml de llet i deixant-ho reposar mínim 5 minuts per a que es talli)
1/4 tassa + 1 cullerada de cacau en pols

Elaboració:
Engraseu un bol per a plume cake i poseu el forn en marxa (175-180º sense ventilador).
Tamisseu la farina, el royal i la sal en un bol i reserveu.
En el bol de batedora (amb varilles elèctriques) batiu el sucre i la mantega fins aconseguir una massa blanquinosa i esponjosa (mínim durant cinc minuts). Tot seguit baixeu la velocitat i aneu afegint els ous un a un (no afegiu el següent fins que el primer estigui integrat). Afegiu també la vainilla. Sense deixar de remenar afegiu la mescla de la farina i el buttermilk alternant-ho de la següent manera: 1/3 de la mescla de la farina - 1/2 buttermilk - 1/3 de la mescla de la farina - 1/2 buttermilk- 1/3 de la mescla de la farina. Quan estigui tot integrat i tingueu una mescla homogènia retireu una mica més de la meitat de la mescla en un bol. Barregeu el cacau en pols amb dues cullerades d'aigua bullint i l'afegiu a la mescla que us queda en el bol de la batedora i continueu remenant fins que estigui ben integrat.
Ara heu de repartir les mescles en el motlle anant posant cullerades d'un i altre color de forma alternada. Quan ho tingueu tot repartit agafeu la punta d'un ganivet, enfonseu-la en la massa i feu dibuixos en forma de "s" per crear l'efecte del marbre.
Pose-ho al forn uns 40 minuts o fins que un escuradents surti net. Retireu de forn quan estigui cuit i deixeu-lo uns 10 minuts dintre el motlle. Després el desemmotlleu i deixeu refredar del tot sobre una reixeta. 

El tall queda fantàstic! A nosaltres ens en va sobrar una mica (ens vam passar amb el dinar i ja no entrava res més) i estic segura que més d'un n'ha menjat un tallet aquest matí sucadet a la llet!jeje!

Una abraçada i que tingueu una bona setmaneta!!!

Sandra

dimecres, 1 de maig de 2013

Hamburgueses de tofu i espinacs

2 comentaris:

Quines ganes tenia de tornar a publicar!!! porto no se quants posts excusant-me per tardar en publicar...aquest cop no ho faré! :)

A aquesta recepta que us porto avui li tenia mooooltes ganes! Fa temps que sóc consumidora d'hamburgueses vegetals de les que venen fetes, de fet, m'agraden molt! No m'agrada parlar de marques però us en recomanaré una: Vegetalia . La podeu trobar a botigues especialitzades i fins i tot al algun super (Eroski concretament). N'he provat d'altres marques i, a mi personalment, no m'han acabat de convèncer. Ara, a gustos colores! jeje! En podeu trobar de molts sabors, un d'ells tofu i espinacs. Feia temps que m'anava pel cap fer-les a casa, sobretot perquè les comprades surten una mica cares... :s Us diré que en lo que costen dos de les comprades en podeu fer sis vosaltres! :) No n'havia fet mai a casa així que vaig fer una recerca a google...cap recepta em va acabar de convèncer així que les he fet una mica agafant idees d'aquí i d'allà. El resultat? Per mi boníssim i ben fàcils de fer. L'únic inconvenient que he trobat es que per coure-les he necessitat una mica més d'oli que per les comprades però per mi continuen valent la pena. Us animeu a provar?? Va, que a mi no m'enganyeu! que ja estem tots amb la operación bikini! Ideals per acompanyar amb una bona amanida o per si voleu fer un entrepà una mica més light.

Sense més anem amb la recepta! No em mateu perquè hi ha algunes quantitats que no us posaré, ho he fet una mica a ull!!La cosa anirà una mica al gust de cadascú... :)))

Ingredients (per 6 hamburgueses):
300g de tofu
2 grapats d'espinacs frescos
un bon xorret de salsa de soja
100g de farina integral
una cullerada colmada de postre d'all en pols
una cullerada colmada de postre de julivert picat
una mica de "pimentón dulce" (ara mateix no se com es diu en català!jiji!)
un parell de cullerades de postre d'herbes provençals (jo he fet servir la mescla, però podeu posar: orenga, farigola...el que més us agradi!)
una mica de sal
oli

Elaboració:
Desmolleu el tofu i escorreu-lo bé. Poseu-lo en un bol gran i afegiu els espinacs ben trinxats. Remeneu bé i després afegiu la salsa de soja i les espècies. Remeneu bé i per últim aneu afegint la farina a poc a poc i integrant-la. Acabe-ho amassant amb les mans per crear una massa lo mes homogènia possible. Un cop la tingueu dividiu la massa en 6 parts i formeu les hamburgueses. Ja només us queda coure-les a la paella amb un bon raig d'oli i gaudir-les! A mi m'han encantat!

Vull provar de coure-les al forn per evitar el tema de l'oli i també de congelar-les! Ja us explico!

Una abraçada i feliç dia del treballador!

Sandra

PD. Per cert! Avui he començat el curs d'Estilisme culinari amb Jackie Rueda i Sílvia (Trotamundos). A veure si aviat es comencen a veure els resultats! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...