dilluns, 30 de juliol de 2012

Pasta farcida amb espinacs i ricotta i salsa de tomàquet ( o com aprofitar els galets que sobren del dia de Nadal!!!)

3 comentaris:


Hola a tots!!!!!!! Avui tenim una recepta d'aprofitament. I si, ho heu vist bé. Són els galets que van sobrar del dia de Nadal!!! A qui no li sobren galets? És molt difícil de calcular quants paquets comprar per aquell dia... i llavors com sempre, n'acabes comprant bastant més del que necessites. I és que realment, no es fan servir en tot l'any, només aquell dia... Així, que enguany vaig decidir que podria fer-hi alguna cosa per a aprofitar-los, i així evitar que es passessin tot un any donant voltes per dintre de l'armari de la cuina. I la setmana passada remenant per pinterest ( que per cert encara no sé ben bé com funciona, però hi trobo coses interessants), vaig veure una foto d'una pasta farcida amb galets. I inspirant-me en aquella foto he fet aquesta recepta. Espero que us agradi!!!! 

Ingredients ( 4 persones)

Uns 40 galets aprox. ( amb un paquet en tindreu de sobres)
1 bossa de 300 gr d'espinacs frescos
250 gr de mató
formatge parmesà (opcional)
500 gr tomàquet triturat
2 dents d'all
unes fulles d'alfabrega fresca
sucre
sal i oli

Elaboració

Poseu en una paella al foc un raig d'oli i afegiu el tomàquet triturat, poseu-hi una mica de sucre (mitja cullerada de postre) i una mica de sal i deixeu-lo fregir fins que estigui cuit (aprox. 25 minuts). A casa meva sempre hem dit, que sabrem quan el tomàquet està fregit quan l'oli suri per damunt del tomàquet. A últim moment afegiu unes fulles d'alfabrega fresca per a que la salsa agafi el gust. Retireu del foc i reserveu. Jo he fet servir passata italiana, bàsicament per que la vaig comprar un dia fa bastant temps, i la volia fer servir a veure que tal. La passata pel que he pogut averiguar és tomàquet triturat concentrat. I és el que els italians utilitzen a les pizzes i altres plats de la seva gastronomia. El resultat ha sigut bò, pero res que envejar a una bona salsa de tomàquet tradicional.
D'altra banda poseu al foc una altra paella amb oli i els 2 grans d'all pelats i sencers. Enrossiu una mica els alls, per a que l'oli agafi sabor i agefiu els espinacs. No cal que els bulliu prèviament. Directament al foc, i ja veureu que van perdent poc a poc volum i aigua, i igualment queden molt bé. Quan estigui ben cuit aboqueu els espinacs a un colador. Retireu els alls i espereu a que tregui l'excés de oli.
En un bol, podeu el mató i el xafeu amb una forquilla, i afegiu els espinacs quan estiguin tebis.
Bulliu els galets amb aigua i sal, pero sempre procurant acabar la cocció abans de lo que indica en el paquet. Si volem que ens quedin una mica sencers, i poder-los farcir, retireu del foc 2 o 3 minuts abans de lo indicat.
Poseu la salsa de tomàquet al fons d'una safata de forn. Aneu farcint les galets amb els espinacs i el mató amb l'ajuda d'una cullera petita, i aneu posant-los a sobre. Si us agrada ratlleu una mica de parmesà per sobre, i poseu uns fulles d'alfàbrega més. 
Ara ja només caldrà posar la safata al forn. Però com jo tinc el forn trencat des de fa un parell de setmanes (espero sol·lucionar-ho aviat), he hagut d'improvitzar. He repartit els galets en 2 safates, i els he posat 15 minuts al grill del microones. No és el mateix que el forn però... El que jo hagués fet és posar-ho al forn dalt i baix a 180º uns 20 minuts. La propera vegada ho faré així. En tot cas, dir-vos que igualment estava molt bo per si algú vol fer més via!!!!!

A nosaltres ens ha agradat molt, així que segur que repetirem!!!!


Bona nit!!!!

Laura

divendres, 20 de juliol de 2012

Salmorejo (receta de mi Tita Ana)

Cap comentari:


Després de moltes receptes dolces aquí en va una de salada i exprés...crec que ja us hem explicat algun cop que les nostres arrels provenen del sud...això es nota algun cop en la nostra gastronomia també...des de sempre que la meva mare ha fet plats típics d'allà però hi ha dos plats que a mi m'encanten i que la meva mare mai fa a casa però que la meva tia quan anem al poble sempre ens prepara: les migues i el salmorejo! tots dos són mmmmmmmhhhhhhh i a ella li queden encara més mmmmmmmhhhhhhhhh!!! un més per l'hivern i l'altre per l'estiu...així que m'he proposat aprendre les dues receptes! Vaig fer una trucadeta a la tita i com veieu una ja l'he aconseguit! Boníssim i facilíssim!! En 5min llest!!!

Ingredients:
3 tomàquets madurs i pelats
1/2 dent d'all (si el voleu fortet poseu 1 dent d'all)
1/2 got d'oli 
un xorret de vinagre (molt poquet)
sal al gust
pa ratllat
Per acompanyar: dauets d'ou dur, de pernil...

Elaboració:
Tritureu els tomàquets, all, oli i vinagre amb la batedora. Quan estigui triturat aneu afegint pa ratllat i aneu triturant fins aconseguir una massa espessa. Saleu al gust i ja ho teniu! Salmorejo a punt! Molt molt fàcil no?? Ho poseu a sobre una torradeta tipo paté, una miqueta d'acompanyament i a disfrutar-lo!!

Salut!

Sandra

dilluns, 16 de juliol de 2012

Red Velvet Bundt Cake o...Brown velvet Bundt Cake...i galetes de mantega per un aniversari molt especial!!!

2 comentaris:
Feia molts dies que li tenia ganes al red velvet en forma de bundt de la Bea (de El Rincón de Bea)...i per fi se'm va presentar l'ocasió perfecta!!! Resulta ser que per celebrar el cumple de dos amics (Marta i Rangi) aquest cap de setmana vam anar d'acampada...aquest fet limita una mica amb el tema pastissos així que vaig pensar que un bundt era ideal... a la colla s'ha quedat com a tradició que jo faci el pastís d'aniversari...bé, la veritat és que sempre m'ofereixo jo..encara que després se'm facin les tantes dos o tres dies i que les meves ulleres creixin per moments m'encanta poder fer-ho!!! He de dir que són tots molt agraïts i que tot ho troben bo!!!

Com ja sabeu ja havíem fet els red velvet cupcakes de Alma de Objetivo Cupcake que ens van semblar espectaculars però aquesta recepta no ha deixat de sorprendre'ns tampoc...
He d'explicar però, que el meu red velvet de red té poca cosa... :( resulta ser que quan ja ho tenia tot a punt, amb tots els ingredients tamisats i els ingredients líquids dintre la batedora, vaig anar a afegir el colorant vermell de americolor i la sorpresa va ser meva quan del potet van sortir només dos tristes gotetes i la recepta en porta dues cullerades...ohhhhh....se m'havia acabat i no ho havia vist...així que per això no és molt red...però com això no canvia el sabor vaig continuar com si res.. :)

Per fer-lo vaig haver de demanar-li el motlle de Nordic Ware a la Laura...crec que haurem de fer una altra adquisició ja que són espectaculars aquests motlles...funcionen a la perfecció!! Ara que a aquest pas haurem de sortir de casa per guardar totes les ferramentes...  :s
La sort que tenim és que nosaltres ens ho anem partint...ella compra unes coses i jo les altres i després compartim!

Anem a lo que anem...la recepta és de la Bea Roque que té un ampli ventall de receptes de bundts al seu bloc a quina més apetitosa...ja sabeu que som unes enamorades de les seves receptes com altres mils de persones que sabem que la seguiu! Va ser fantàstic poder conèixer-la a expotarta i sentir les seves paraules en la xerrada que va fer...estàvem a primera fila amb la boca oberta...això ja us ho havíem explicat no??jeje! No explicaré la recepta perquè ella ho fa tant bé que no té sentit que ho repeteixi...Us deixo aquí la recepta. He de confessar també vaig tenir un altre error en les mides...qui controla amb el tema bundts i totes aquestes coses és la meva germana...jo sóc una mica novata i per això em passen aquestes coses...resulta que el tema de les mesures en culleretes i culleres no ho havia interpretat massa bé ja que hagués hagut d'agafar les mesures amb els medidors i jo ho vaig fer amb les culleres de tota la vida...ejem ejem...perdó Bea per destrossar la teva recepta!!! La propera vegada ho faré millor!! Ho prometo!! Com es sol dir, qui no en fa no en conta!!! Crec que aquestes errades ha fet que el bundt no pugi tant i per això és més tupit però era bo igual!! Jo li vaig poasr una mica de sucre glass per sobre ja que per fer el glacejat no vaig tenir temps.

Com amb el Bundt no en vaig tenir prou vaig fer unes galetetes de mantega també recepta de la Bea que vaig tallar amb un tallador de nova adquisició i que m'encanta!!! pots posar missatges en galetes d'una manera molt senzilla i també serveix per al fondant...les opcions són múltiples!! us el recomano!! casi en totes les pàgines el podem trobar...jo el vaig comprar a Maria Lunarillos on vaig comprar també el washi tape i el baker twine que he fet servir per fer dos paquetets per regalar als dos que fan anys!! us agrada?? Espero que sí!!!
Us deixo la recepta de les galetes aquí

Doncs bé, això es tot!! Es va acabar tot i ho van trobar boníssim!!! Aquest cap de setmana a banda de l'acampada vam tenir finde galletil amb la meva germana que van preparar galetes per tres bateigs amb les amigues...jo m'hi vaig passar a donar un cop de mà diumenge!!!ja us explicarem!!vam acabar agotades però estem molt contentes!!!

Salut! Bona setmaneta i fins aviat!!

Sandra

dilluns, 9 de juliol de 2012

Curs de decoració de pastissos amb Ara galetes

5 comentaris:
Com ja sabeu, fa uns dies, va ser l'aniversari de la meva germana Laura i el meu cunyat (que és un sol) li va regalar un curs amb Ara! Jo aquest no me'l volia perdre per res del món així que m'hi vaig apuntar també!!! el fondant era un món desconegut per nosaltres...havíem fet només algun intent sense gaire èxit i la veritat és que vam aprendre moltes coses, tècniques, truquis... i no només de fondant!!! Vam fer mil preguntes i Ara ens les va resoldre totes!
És un curs bastant intens...però us puc assegurar que no es va fer gens llarg! Al matí vam modelar un osset moníssim, una gerbera, una rosa i algunes altres floretes per poder decorar després els nostres pastissos. També vam tallar i farcir uns boníssims devil's chocolate cake que ella ja tenia preparats amb un ganache de xocolata (que estava també preparada) que mmmmmmmmmmmhhhhhhhhhhhh....


Llavors, vam fer una paradeta per dinar. Com anàvem bé de temps vam poder allargar una mica el dinar amb un cafè i una xerradeta molt interessant!
Havent dinat vam tenyir el fondant per cobrir el nostre pastís al gust i ens va ensenyar com cobrir-lo. Aquí vam tenir algún problemeta ja que el fondant es va esquerdar una mica però Ara ens va assegurar que no va ser cosa nostra sinó que era culpa del fondant...ohhhh...però tot i així van quedar estupendos!!! Un cop coberts els pastissos va venir la part més divertida, decorar el pastís. Cadascú li va posar el que més li agradava... La meva germana Laura va fer una pastís amb decoracions en grocs i tons daurats i jo vaig fer les floretes amb un color coral i el pastís en un verd molt suau. Pels ossets vam escollir el mateix color. Us agrada el resultat??



Ara que ja tenim la tècnica només ens queda practicar i practicar i practicar...ja us anirem les nostres humils creacions!!! ;)

Si us animeu algú de vosaltres a fer un curs de galetes, de cupcakes o aquest mateix de decoració de pastissos us animem que proveu amb Ara galetes! De ben segur que no us arrepentireu!

Gràcies Ara! I salutacions a les noies que van compratir curs amb nosaltres, Marta i Denise!!!Tot un plaer!

Fins aviat!

Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...